Δήλωση της βουλεύτριας Κιλκίς και αν. Τομεάρχισσας Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, Ειρήνης Αγαθοπούλου, για την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου

«Γνωρίζουμε καλά, πως η ελευθερία, η δημοκρατία, η παιδεία είναι στόχος και διαρκής διαδρομή, ατομική και συλλογική συνάμα.»

Μισό αιώνα σχεδόν από την εξέγερση του Πολυτεχνείου κατά της Χούντας  και το σύνθημα ψωμί, παιδεία, ελευθερία, συμπυκνώνει το διαρκές αίτημα των  σκεπτόμενων ανθρώπων για δικαιοσύνη, ελευθερία, δημοκρατία.

Η 48η επέτειος μνήμης και αγώνα μας βρίσκει για δεύτερη συνεχή χρονιά υπό το κράτος  της πανδημίας, μας βρίσκει υπό το καθεστώς των παρακολουθήσεων των πολιτών από την ΕΥΠ του κ. Μητσοτάκη, μας βρίσκει με μια κυβέρνηση που ολισθαίνει όλο και περισσότερο στον αυταρχισμό, την καταστολή την χρήση των ελεγκτικών μηχανισμών για παρακολουθήσεις πολιτών. Το σύνθημα της εξέγερσης των φοιτητών του 1973, παραμένει διαρκές και επίκαιρο όσο ποτέ.

Σε μια χώρα που τα δικαιώματα περιστέλλονται κι αγνοούνται επιδεικτικά, σε μια χώρα  που η μιντιοκρατία παράγει εικονικές επιτελικές πραγματικότητες, με την δημόσια υγεία, την εργασία, την παιδεία διαρκώς να υποβαθμίζονται για να εφαρμοστεί η επιτελική, αυταρχική, ακραία νεοφιλελεύθερη πολιτική της ΝΔ, το αίτημα για περισσότερο ουρανό, ελευθερία, δημοκρατία παραμένει ζωντανό κι αταλάντευτο. Εξάλλου γνωρίζουμε καλά, πως η ελευθερία, η δημοκρατία, η παιδεία είναι στόχος και διαρκής διαδρομή, ατομική και συλλογική συνάμα. Τιμούμε τους  νεκρούς του Πολυτεχνείου, τιμούμε τους αγώνες των φοιτητών το 1973, σημαίνει πως αναγνωρίζουμε την ευθύνη που μας αναλογεί όλους και όλες και τον καθένα και καθεμία ξεχωριστά, γινόμαστε συνεχιστές του, για μια δίκαιη ανθρώπινη ελεύθερη δημοκρατική κοινωνία.

Ο αγώνας συνεχίζεται!