Αίτηση βουλεύτριας ΣΥΡΙΖΑ Νομού Κιλκίς για κατάθεση εγγράφων του Υπουργείου Υγείας

Η βουλεύτρια του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Κιλκίς Ειρήνη Αγαθοπούλου κατέθεσε αίτηση προς τον Υπουργό Υγείας για κατάθεση επίσημων εγγράφων, που τεκμηριώνουν την κατάσταση του νοσοκομείου Κιλκίς, αλλά και του ΕΚΑΒ Κιλκίς (προϋπολογισμοί τελευταίων ετών, προσλήψεις προσωπικού, κλπ). Αφορμή γι’ αυτή την κίνηση αποτελεί σειρά δυσφημιστικών δημοσιευμάτων από τα ΜΜΕ, που ακολούθησαν μετά από υπόμνημα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ) προς τον πρωθυπουργό.

Στην αίτηση τονίζεται ότι η κριτική οφείλει να γίνεται στη βάση επίσημης τεκμηρίωσης και όχι ανυπόστατων κατηγοριών, ιδιαίτερα όταν πλήττεται το κύρος του δημόσιου συστήματος υγείας και απαξιώνεται το έργο των εργαζομένων του.

 

Κατά την περίοδο διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ έγινε τεράστια προσπάθεια ώστε οι δομές υγείας να αναβαθμιστούν και να είναι σε θέση να παρέχουν αξιόπιστες και δωρεάν υπηρεσίες υγείας σε όλους τους πολίτες. Παρά το ότι μένουν πολλά ακόμη να γίνουν, δημοσιεύματα όπως αυτά της ΠΟΕΔΗΝ μόνο αρνητικά αποτελέσματα μπορούν να επιφέρουν καθώς συμβάλλουν στην προσπάθεια απαξίωσης και αποψίλωσης του δημόσιου συστήματος υγείας. Κάθε τέτοια προσπάθεια θα μας βρίσκει απέναντι.

 

Το πλήρες κείμενο της Αίτησης Κατάθεσης Εγγράφων μπορείτε να το δείτε στον παρακάτω σύνδεσμο:

https://www.hellenicparliament.gr/Koinovouleftikos-Elenchos/Mesa-Koinovouleutikou-Elegxou?pcm_id=20c74b3c-e87e-40b1-8ed9-aad300e700f1