Βασικός λόγος συζήτησης στην προ διμήνου συνάντηση του υποψηφίου Δημάρχου Δημήτρη Αγαθόπουλου με τον Υπουργό  Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Σταθάκη Γεώργιο στην Αθήνα, ήταν να ικανοποιηθεί το αίτημα όλων των φορέων του δήμου μας, συμπεριλαμβανομένου και του Δήμου Κιλκίς, για την ακύρωση του διαγωνισμού έρευνας και εκμετάλλευσης χρυσού και χαλκού στα Κρούσια.
Πράγματι στην προγραμματισμένη συζήτηση στις 29 Μαρτίου 2019 στο πρωτοδικείο Αθηνών, το Υπουργείο ζήτησε αναβολή της εκδίκασης λόγω της επικείμενης ακύρωσης του διαγωνισμού με το αιτιολογικό της μη κοινωνικής συναίνεσης.
Το δικαστήριο ενέκρινε την αναβολή για 17-5-19. Πολύ σύντομα κατά δήλωση του Υπουργείου θα έχει ολοκληρωθεί η ακύρωση του διαγωνισμού.
Έτσι λοιπόν ένα δίκαιο καθολικό αίτημα των φορέων του Δήμου μας, μετά από πολυετείς αγώνες και προσπάθειες όλων, γίνεται πράξη.
“Για άλλη μία φορά αποδεικνύεται ότι τα αυθόρμητα κινήματα δίκαιων αιτημάτων είναι αποτελεσματικά και καταδεικνύεται η αναγκαιότητα συμμετοχής και αγώνα.
Ως Δημοτική Παράταξη με αυτό το προφίλ θέλουμε να πορευτούμε και όταν θα αναλάβουμε τη διοίκηση του δήμου Κιλκίς. Αθόρυβα, αλλά αποτελεσματικά.  Θα είμαστε η φωνή και η έκφραση της τοπικής κοινωνίας και θα διεκδικούμε το καλύτερο για το φυσικό μας περιβάλλον και τους ανθρώπους αυτού του τόπου” τόνισε για τον Συνδυασμό “Συμμετέχω – Ο Δήμος Κιλκίς στα χέρια του πολίτη” ο επικεφαλής του Δημήτρης Αγαθόπουλος.