Ανοικτή επιστολή προς τον Πρόεδρο της ΝΟΔΕ Κιλκίς κο Μηνά Παπαδόπουλο

Κύριε Πρόεδρε

Προφανώς, ο ρόλος σας επιβάλλει να τηρήσετε κάποιες διαδικασίες και κανόνες ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών.

Ο υπέρτερος όμως κανόνας είναι το καλό της παράταξης, συνδυαζόμενο με το καλό της τοπικής κοινωνίας που εκπροσωπείτε.

Ο επιζητούμενος αυτός συνδυασμός, πιστεύω ότι θα οδηγούσε την επομένη των εκλογών, στελέχη και υποψήφιους που προέρχονται από τη Νέα Δημοκρατία ή στήριξαν συνδυασμούς και προσπάθειες της παράταξης από διάφορες θέσεις, σε συμπαράταξη ή σε σύμπνοια για την πρόοδο του τόπου.

Όλοι, λίγο ή πολύ, έχουμε ακολουθήσει και προσωπικές επιλογές, διαφοροποιούμενοι από τις στενές κομματικές γραμμές, σε διάφορες εκλογικές αναμετρήσεις.

Ο μη διαφοροποιηθείς πρώτος τον λίθον βαλέτω.

Στις επιμελητηριακές εκλογές του 2006 που ήμουν υποψήφιος Πρόεδρος, προτάθηκα ως τέτοιος μέσα από μια διαδικασία αναζήτησης υποψηφίου από το χώρο της Νέας Δημοκρατίας. Η υποψηφιότητά μου όμως, δε στηρίχθηκε τελικά από όλο το χώρο της ΝΔ. Υπήρξαν άλλες εκτιμήσεις από θεσμικούς και μη παράγοντες του κόμματος, οι οποίοι είχαν άλλες προτεραιότητες.

Μεταξύ των διαφοροποιηθέντων, που το φώναξαν κιόλας, ήσουν και εσύ Πρόεδρε.

Από τότε όμως, έχουμε συνεργασθεί, έχουμε αντιμετωπίσει εκλογικές διαδικασίες και συνεχίζουμε να συνεργαζόμαστε στο πλαίσιο είτε κομματικών είτε άλλων δραστηριοτήτων, κινούμενοι στην τοπική κοινωνία που αγαπάμε και θέλουμε να συμβάλλουμε στην πρόοδό της.

Ας κάνουμε λοιπόν όλοι τις υπερβάσεις μας, αφήνοντας περιθώρια συνεργασίας στον κομματικό χώρο που ανήκουμε και βέβαια στον τόπο που ζούμε.

Παναγιώτης Νικ. Αμοιρίδης, Μέλος Δ.Σ. Επιμελητηρίου Κιλκίς