Απάντηση Δ. Κυριακίδη σε Δ. Αγαθόπουλο

Στην τοποθέτηση του υπ. Δημάρχου Κιλκίς Δημήτρη Αγαθόπουλου σχετικά με την αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, με αφορμή την επίσκεψη της κας Βόζενμπεργκ στο Κιλκίς, απάντησε ο υπ. Δήμαρχος Κιλκίς Δημήτρης Κυριακίδης.

Δημήτρης Κυριακίδης:

Αχρείαστη η  αντιπαράθεση για το Ζήτημα της Γενοκτονίας για το οποίο όλοι είμαστε Σύμφωνοι  

Σε δημόσια ανάρτησή μου χθες, (Σάββατο 20 Απριλίου) με την ευκαιρία της επίσκεψης της ευρωβουλευτή της ΝΔ Ελίζας Βόζενμπεργκ στα γραφεία της ΝΟΔΕ ΝΔ ν. Κιλκίς αναφέρθηκα σε ένα από τα ζητήματα που απασχόλησαν τη δημόσια συζήτηση, στο αίτημα της αναγνώρισης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου από το Ευρωκοινοβούλιο και στην τελευταία εξέλιξή του. Η θέση μου για το συγκεκριμένο ζήτημα είναι ξεκάθαρη και την επαναλαμβάνω: ‘’Το Κιλκίς είναι εστία και του προσφυγικού ποντιακού ελληνισμού και παλεύει για την αναγνώριση της Γενοκτονίας από το θύτη της. Η ιστορική, η πραγματική αλήθεια, είναι με το μέρος μας και δεν σκοπεύουμε να τη χαρίσουμε σε κανέναν. Χιλιάδες Πόντιοι βασανίστηκαν, εκτοπίστηκαν, λύγισαν από τις κακουχίες. Το νήμα της ζωής τους κόπηκε βίαια…. Ο αγώνας για την αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου δεν πρέπει να μείνει αδικαίωτος’’.

Το περιεχόμενο της δήλωσής μου είναι σαφέστατο και καλό είναι να μην εμπλέκεται με πολιτικά παιχνίδια που εξυπηρετούν βαθύτερους σχεδιασμούς με φόντο τις ευρωεκλογές. Είναι αχρείαστη η πολιτική εκμετάλλευση όσο και η προσπάθεια διέγερσης παθών και πόλωσης σε ένα ζήτημα μάλιστα για το οποίο όλοι είμαστε Σύμφωνοι.

Πιστεύω ότι με  το συνυποψήφιο Δήμαρχο του δημοτικού συνδυασμού ‘’Συμμετέχω – Ο Δήμος στα χέρια του δημότη’’ Δημήτρη Αγαθόπουλο θα αντιπαρατεθούμε για θέματα ουσίας στην Αυτοδιοίκηση σε ένα αξιοπρεπές επίπεδο που να μη χαμηλώνει την ποιότητα του πολιτικού διαλόγου. Υπαινιγμοί για το που φωτογραφίζομαι και υποδείξεις για το τι έπρεπε να κάνω πριν φωτογραφηθώ, ειλικρινά δε νομίζω ότι βοηθούν σ’ αυτή την κατεύθυνση.

 

Υ.Γ. Η φωτογράφηση με την κα Ε. Βόζενμπεργκ δεν έγινε στα γραφεία του προεκλογικού κέντρου του δημοτικού συνδυασμού ‘’Κιλκίς Μπροστά’’ αλλά στα γραφεία της ΝΟΔΕ ΝΔ ν. Κιλκίς.

Δημήτρης Αγαθόπουλος

Η ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΤΑ ΟΡΙΑ ΤΗΣ
Ο ΠΟΝΤΙΑΚΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑ ΤΟΥΣ “ΕΥΕΡΓΕΤΕΣ ΤΟΥ”

Στα πλαίσια της περιοδείας της, η Ευρωβουλευτής Ελίζα Βόζεμπεργκ , επισκέφθηκε το Κιλκίς και το εκλογικό κέντρο του υποψήφιου Δημάρχου κ. Κυριακίδη, κάνοντας την δήλωση ότι ” Η εθνική Αντιπροσωπεία θα επαναφέρει στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο την πρόταση για την έγκριση ψηφίσματος σχετικά με την Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου”.
Τα ερωτήματα που προκύπτουν από την δήλωσή της αυτή είναι γιατί αναγκάστηκε να κάνει αυτήν την δήλωση, εδώ στην καρδιά του του Ποντιακού Ελληνισμού και γιατί θα επαναφέρει για έγκριση την πρόταση για την αναγνώριση της γενοκτονίας των Ποντίων, την στιγμή που πριν από λίγες μόνο μέρες την αντίστοιχη πρόταση των Παμποντιακών Ενώσεων προς το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, η ίδια, το κόμμα της και το αντίστοιχο ΕΛΚ, δεν την ψήφισαν;

Η υποκρισία περισσεύει από την ίδια και τους Ευρωβουλευτές του κόμματός της και του ΕΛΚ, οι οποίοι υπό την ηγεσία του κ. Βέμπερ δεν θέλησαν να ψηφίσουν την γενοκτονία των Ποντίων. Και είναι διπλή υποκρισία διότι δεν θα την επαναφέρουν όσο στην ηγεσία του ΕΛΚ βρίσκεται ο κ. Βέμπερ.

Αναγκάζονται να κάνουν αυτές τις δηλώσεις διότι είναι υπόλογοι απέναντι στους απανταχού Ποντίους για την στάση τους αυτή. Στάση απαράδεκτη, από την στιγμή που το αίτημα αυτό είναι αίτημα όλου του Ελληνικού Λαού εγκεκριμένο από το Ελληνικό Κοινοβούλιο. Αποτέλεσμα αυτής της στάσης της κ. Βόζεμπεργκ, του κόμματός της και του αντίστοιχου ΕΛΚ ήταν το ψήφισμα να μην περάσει και να μην έρθει προς έγκριση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.
Τα κροκοδείλια δάκρυα περισσεύουν από εκπροσώπους της Εθνικής Αντιπροσωπείας που προσπαθούν εκ των υστέρων να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα.
Θα περιμέναμε ο κ. Κυριακίδης πριν φωτογραφηθεί μαζί με την κ. Βόζεμπεργκ να είχε καταδικάσει πρώτα αυτήν την στάση των Ευρωβουλευτών και να αποστασιοποιηθεί από επανορθωτικές δηλώσεις κενού περιεχομένου.

ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ ” ΣΥΜΜΕΤΕΧΩ – Ο Δήμος Κιλκίς στα χέρια του πολίτη”

Ο ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΓΑΘΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ