Αποσυμφορίζεται το Hot Spot της Νέας Καβάλας

Με εφτά λεωφορεία στα οποία επιβιβάστηκαν  από τη δομή της Νέας Καβάλας με προορισμό τη δομή της  Καβάλας αποχώρησαν το πρωί της Τετάρτης 230  Αφγανοί μετανάστες- πρόσφυγες από τους συνολικά 1.029 μεταφερθέντες στις αρχές Σεπτεμβρίου από την Μόρια της Λέσβου.

Να σημειωθεί ότι μόλις πρόσφατα είχαν αποχωρήσει από τη δομή της Νέας Καβάλας περί τους 220 μετανάστες, όλοι Αφγανοί με προορισμό πάντα την Καβάλα όπου φιλοξενούνται μόνο Αφγανοί, σε μια προσπάθεια της κυβέρνησης να διαθέτουν οι δομές σχετικώς ομοιογενή εθνικό χαρακτήρα φιλοξενούμενων για την αποφυγή εντάσεων.

Οι υπολειπόμενοι από τους 1.029 αναμένεται λίαν προσεχώς να μεταφερθούν κι αυτοί σε άλλες δομές, ελαφρύνοντας το δομή της Νέας Καβάλας .

Υπενθυμίζουμε ότι με την άφιξή τους εδώ στις αρχές Σεπτέμβρη και στις ανησυχίες που εκφράστηκαν ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης είχε δεσμευτεί ότι στο τέλος του μήνα οι πρόσθετοι πρόσφυγες θα αποχωρούσαν μεταφερόμενοι σε άλλες δομές.

Η υπουργική δέσμευση υλοποιείται ενώ σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, μέχρι την ερχόμενη Παρασκευή θα ξεκινήσει και η μεταφορά των υπολοίπων προσφύγων.