Άρθρο του Γ. Ηλιάδη για τις Δημοτικές Εκλογές

«Ο χρόνος στην κλεψύδρα διεξαγωγής των αυτοδιοικητικών  εκλογών λιγοστεύει, καθώς απομένουν λιγότερο από δύο μήνες μέχρι την διενέργεια τους.

Σε αυτές οι πολίτες θα κληθούν να επιλέξουν από μια πλειάδα υποψηφίων δημάρχων (πιθανότατα έξι) και ένα τεράστιο πλήθος υποψηφίων δημοτικών συμβούλων.

Μια περίοδος σημαντική, όπως κάθε αυτοδιοικητική περίοδος, η οποία όμως απαιτεί ακόμη μεγαλύτερη κρισιμότητα σήμερα, καθώς η χώρας μας βιώνει μια δύσκολη οικονομική περίοδο και η λειτουργία της τοπικής αυτοδιοίκησης α’ βαθμού καλείται να ανταποκριθεί και σε ρόλους που ορισμένες φορές υπερβαίνουν τις αρμοδιότητες της ώστε να διατηρηθεί η κοινωνική συνοχή

Γι’ αυτό και η ευθύνη όσων θα εκλεγούν, αλλά και όσων θα τους επιλέξουν, είναι ιδιαιτέρως σημαντική και μεγάλη. Η επιλογή με βάση  κριτήρια, τα οποία δεν έχουν να κάνουν με την προσωπικότητα , την εντιμότητα και ταυτοχρόνως με την ικανότητα των υποψηφίων να ανταποκριθούν σε αυτήν την ευθύνη,  αλλά σχετίζονται μόνον με την συγγενική ή κομματική ή επαγγελματική και προσωπική σχέση, που παραδοσιακώς έχει κυριαρχήσει σε περιφερειακούς δήμους, όπως και αυτός του Κιλκίς, είναι κάτι το οποίο θα πρέπει να προσεχθεί ιδιαίτερα, εάν θέλουμε επιτέλους να βαδίσουμε ως τοπική κοινωνία σε ένα αναπτυξιακό ‘’δρόμο’’ .

Και τούτο, διότι μόνο  μέσα από την συνολική πρόοδο και ανάπτυξη του δήμου μας και των συνθηκών βελτίωσης,  υποδομών και υπηρεσιών του θα προκύψει και η ατομική ωφέλεια.

Για να συμβεί, όμως, κάτι τέτοιο θα πρέπει εκείνοι, που θα αναλάβουν αυτή την ευθύνη, να έχουν την ικανότητα για  να ανταποκριθούν σε αυτήν την πρόκληση και να  διαθέτουν τα εχέγγυα να υλοποιήσουν  την επομένη της αναλήψεως των καθηκόντων τους, τον προγραμματικό σχεδιασμό του συνδυασμού τους.

Προσωπικώς εκτιμώ, ότι θέτοντας υποψηφιότητα με τον συνδυασμό του Παύλου Τονικίδη ‘’Δήμος Αξιών’’, έχω αναλάβει έναντι των δημοτών την ευθύνη, η οποία μου αναλογεί και ευελπιστώ ότι και οι συμπολίτες μου θα αναλάβουν το μερίδιο των ευθυνών τους και μαζί θα σηκώσουμε το ‘’βάρος’’ της πρόκλησης για την ανάπτυξη και την πρόοδο του δήμου μας την επόμενη τετραετία» .

Γ.Χ. ΗΛΙΑΔΗΣ

ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΚΙΛΚΙΣ