Το μύρο της ενορίας του Αγίου Δημητρίου Κιλκίς σκόρπισε χθες την ευλογία του στο ευλαβικό εκκλησίασμα του ιστορικού ναού, που είναι συνδεδεμένος με την πρώτη προσφυγική εγκατάσταση των κατοίκων της Στρώμνιτσας στην πόλη του Κιλκίς, ελάχιστους μήνες μετά την επική μάχη του β’ βαλκανικού πολέμου. Το έλαιον ευχαριστίας, υπό τη μορφή του δίκαιου επαίνου, προσφέρθηκε από το Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Πολυανής και Κιλκισίου κ. Εμμανουήλ στον ενορίτη του Αγίου Δημητρίου και νέο Δήμαρχο Κιλκίς Δημήτρη Κυριακίδη ως ένδειξη ευγνωμοσύνης για τη σημαντική δωρεά του στην αποπεράτωση της νέας εστίας των ενοριτών, του ενοριακού πνευματικού κέντρου, το οποίο εγκαινιάστηκε την Κυριακή των Αγίων

Πάντων. Ο δίκαιος έπαινος απονεμήθηκε και σε μέλη και υποστηρικτές της εκκλησιαστικής κοινότητας που συνέδραμαν παντοιοτρόπως για την οικοδόμηση του πνευματικού κέντρου.

Η νέα πνευματική κιβωτός, με απόφαση του οικείου εκκλησιαστικού συμβουλίου, ονομάστηκε ‘’Στενήμαχος’’ για να υπογραμμίζει πάντοτε τους άρρηκτους δεσμούς, πνευματικούς και συναισθηματικούς, με την πρώτη πατρίδα των Στενημαχιτών. Στους λειτουργικούς όσο και καλαίσθητους χώρους του, το νεοεγκαινιασθέν ενοριακό πνευματικό κέντρο θα στεγάσει ενοριακές, πνευματικές και φιλανθρωπικές δραστηριότητες, όπως κατηχητικό, κοινωνικό φροντιστήριο, αμφιθεατρική αίθουσα εκδηλώσεων, εντευκτήριο νέων κ.α.

Η απονομή του δίκαιου επαίνου στον ενορίτη του Αγίου Δημητρίου Δημήτρη Κυριακίδη προκάλεσε ιδιαίτερη συγκίνηση καθώς ο μακαριστός παππούς του, ιερέας Τριαντάφυλλος Καμψιάδης υπηρέτησε και διακόνησε τον ιερό ναό Αγίου Δημητρίου για περισσότερα από τριάντα χρόνια.

Στη λαμπρή τελετή των εγκαινίων προεξήρχε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Πολυανής και Κιλκισίου κ. Εμμανουήλ πλαισιούμενος από τον Αρχιμανδρίτη Επιφάνιο Θεοδωρίδη, Προϊστάμενο του ιερού ναού Αγίου Δημητρίου, τον εφημέριο Ευστάθιο Κοντοζίδη τον ιερομόναχο Νεκτάριο Ντέντα και τον ιεροδιάκονο Φιλόθεο Τσαμπαζάκη.