Δήλωση απερχόμενου Προέδρου Επιμελητηρίου κ. Παύλου Τονικίδη

«Η χθεσινή εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη νέου Προέδρου του Επιμελητηρίου Κιλκίς ανάμεσα στους δύο πολύ αξιόλογους υποψήφιους κ. Μίλτο Αμανατίδη και κ. Χρήστο Χατζημλάδη, ο οποίος και εξελέγη τελικά, επιβεβαιώνει περίτρανα το πόσο εκτεθειμένοι είναι στα μάτια της τοπικής κοινωνίας όσοι βιάστηκαν να προδικάσουν το αποτέλεσμα και να στήσουν λαϊκό δικαστήριο εις βάρος μου.

Όλο το προηγούμενο διάστημα τόσο από ανθρώπους του Επιμελητηρίου, όσο και από ανθρώπους που δεν έχουν καμία σχέση με το χώρο, λέχθηκαν, γράφηκαν και αναπαράχθηκαν χωρίς μέτρο και με διαστάσεις… σήριαλ, δήθεν «ειδήσεις» που αφορούσαν στη διαδοχή μου.

Εκμεταλλευόμενοι προφανώς την πολιτική συγκυρία της καθόδου μου στο Δήμο Κιλκίς και με σκοπό να με πλήξουν προεκλογικά, δεν δίστασαν να με κατηγορήσουν με υπόνοιες και εικασίες ότι δήθεν λειτουργώ εις βάρος του επιμελητηριακού θεσμού. Του θεσμού που όπως όλοι γνωρίζουν, υπηρέτησα με τη στήριξη, την εμπιστοσύνη και την ψήφο του επιχειρηματικού και εμπορικού κόσμου τα τελευταία 17 χρόνια και πάντα με αφοσίωση, σεβασμό και υπευθυνότητα και με μοναδικό γνώμονα τη συνεχή εξέλιξή του και την υπεράσπιση των συμφερόντων των μελών του.

Προς αποκατάσταση λοιπόν της αλήθειας, όλες οι διαδικασίες που προηγήθηκαν και ακολούθησαν της παραίτησής μου, ήταν και οι προβλεπόμενες και οι ενδεδειγμένες, προκειμένου όχι μόνο να καλυφθεί παν ενδεχόμενο σε ό,τι αφορά τις υποψηφιότητες, αλλά και να διασφαλιστεί η εύρυθμη λειτουργία και η κανονικότητα του θεσμού.

Σε ό,τι αφορά τον κ. Π. Αμοιρίδη ας συνεχίσει μόνος του να παίζει τον… αχρείαστο ρόλο του «σωτήρα» του Επιμελητηρίου. Να είναι σίγουρος ότι η εμμονική συμπεριφορά του και η στείρα αντιπολίτευση με την οποία πορεύεται στο Δ.Σ., βλέποντας εχθρούς παντού, όχι μόνο δεν θα οδηγήσει στην αναβάθμιση του επιμελητηριακού θεσμού, αλλά αντίθετα θα βλάψει και την παράταξή του.

Όσοι μετέτρεψαν την εκλογική διαδικασία του Επιμελητηρίου σε αντικείμενο φθηνών συζητήσεων μέσω της έντονης εκλογολογίας των τελευταίων ημερών, ευθύνονται για τον σημερινό ευτελισμό του και έχουν την υποχρέωση να αποκαταστήσουν το κύρος και την εικόνα του. Το οφείλουν πρώτα και κύρια στον θεσμό και στα μέλη του.

Κλείνοντας θα ήθελα να ευχηθώ καλή δύναμη στο νέο Πρόεδρο και να ευχαριστήσω για άλλη μια φορά τους συνεργάτες μου, όλα τα μέλη του Επιμελητηρίου, τους συμβούλους των μέχρι σήμερα Διοικητικών Συμβουλίων του φορέα και όσους εξ αυτών συνέβαλαν με διάλογο και προτάσεις στο παραγόμενο επιμελητηριακό έργο, και φυσικά όλους τους εργαζόμενους για τη δημιουργική συνεργασία τους.

Θα είμαι δίπλα τους σε ό,τι χρειαστούν».

 

 

Παύλος Τονικίδης