Δήλωση Θ. Ανθρακίδη για την κατάρτιση ψηφοδελτίων

Μετά και την απόφαση της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του Κινήματος Αλλαγής για την κατάρτιση των ψηφοδελτίων σε όλη τη χώρα, έχω να δηλώσω τα εξής:

Ήδη από το Δεκέμβριο του 2018 οπότε και μου προτάθηκε η συμμετοχή στο ψηφοδέλτιο του Κιλκίς από το Κίνημα Αλλαγής, αγωνίσθηκα με όλες μου τις δυνάμεις για την ανάδειξη των θέσεων και των προτάσεων της Δημοκρατικής Παράταξης για την ανάταξη της Χώρας και της ιδιαίτερης Πατρίδας μας, του νομού Κιλκίς.

Στην προσπάθεια αυτή, η παρουσία μου έτυχε θερμής αποδοχής από τον κόσμο της παράταξης και όχι μόνο, αφουγκράστηκα τα προβλήματα των συμπολιτών μας και συζητήσαμε προτάσεις και λύσεις στο πλαίσιο μιας προοδευτικής ατζέντας.

Άλλωστε μέσα από την εμπειρία μου στη δημόσια διοίκηση και ειδικότερα από την θητεία μου ως Διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Κιλκίς αλλά και ως Γενικός Γραμματέας του Δήμου Παιονίας γνώριζα και γνωρίζω τα ζητήματα που απασχολούν τον τόπο μας.

Ανταποκρινόμενος στο κάλεσμα της προέδρου για ανανέωση ηλικιακή αλλά και αξιακή του στελεχιακού δυναμικού του κινήματος, έθεσα τον εαυτό μου στη διάθεση της παράταξης, θέλοντας να προσθέσω τις δυνάμεις μου και να συμβάλω στην αναγέννηση της με την αύξηση των δυνάμεων μας σε τοπικό επίπεδο.

Δυστυχώς όμως, για μια ακόμη φορά επικράτησαν τακτικές και λογικές αλλότριες προς τις αρχές του κινήματος, προφανώς εκπορευόμενες από παρασκηνιακές διεργασίες και πιέσεις στη λογική της ιδιοτελούς πολιτικής σκοπιμότητας και όχι της συλλογικής με συνέπεια να μην συμπεριλαμβάνομαι εντέλει στο ψηφοδέλτιο.

Κάποιοι τοπικοί πολιτευτές, είτε μόνιμοι είτε όψιμοι, που θεωρούν την παράταξη δικό τους μαγαζί προφανώς φοβούμενοι από την δυναμική των άλλων, δεν αναλογίστηκαν ότι το ψηφοδέλτιο μας θα πρέπει να είναι όσο το δυνατόν πιο ισχυρό, αλλά επέμειναν στη λογική της ελεγχόμενης πολιτικής παρουσίας του κόμματος. Έτσι ώστε να μην διακυβευθεί η δική τους πρωτοκαθεδρία, όσο εύθραυστη κι αν είναι αυτή.

Γνώμονας της μέχρι τώρα πορείας μου στο χώρο της Δημοκρατικής Παράταξης και του ΠΑΣΟΚ ήδη από τα φοιτητικά μου χρόνια ήταν και παραμένει η ιδεολογική συνέπεια και η γνήσια έκφραση της Παράταξης μας και της ιδρυτικής διακήρυξης της.

Δεν υπήρξα ποτέ γυρολόγος της πολιτικής ούτε ήρθα στο ΠΑΣΟΚ το 2004 ούτε το 2018.

Κυρίως στα πέτρινα χρόνια που διήγε ο πολιτικός μας χώρος, όταν και κατασυκοφαντήθηκε και λοιδορήθηκε αδίκως από κάποιους που σήμερα παριστάνουν τους τιμητές και δυστυχώς ανταμείβονται κιόλας τώρα με κομματικά οφίκια, εγώ δήλωνα πάντα παρών και στην πρώτη γραμμή του αγώνα.

Το ηθικό και αξιακό πολιτικό και προσωπικό μου πλαίσιο, μου επιβάλει την συνέχιση της συμμετοχής στην ίδια παράταξη και στον ίδιο πολιτικό χώρο στον οποίο γαλουχήθηκα και πίστεψα, από τη θέση του ενεργού πολίτη και του στρατιώτη της παράταξης.

Δεν πρόκειται ουδέποτε να ακολουθήσω τον προσφιλή σε άλλους δρόμο της απαξίωσης του χώρου μας, παραμένοντας πιστός στην προσπάθεια ανασυγκρότησης της παράταξης μας μέσα από ένα δυνατό και διαχρονικό ΠΑΣΟΚ.

Θέλω να ευχαριστήσω μέσα από τα βάθη της καρδιάς μου όλους αυτούς που πίστεψαν στην προσπάθεια μου και στον κοινό μας αγώνα και να ευχηθώ καλή επιτυχία στην παράταξη μας.

Με εκτίμηση,

Θέμης Θ. Ανθρακίδης

Οικονομολόγος- Νομικός