Πορευόμαστε με ενότητα και σεβασμό, χωρίς αντιπάλους και διαχωρισμούς

Την αποχή από κάθε ενέργεια που καλλιεργεί το διχασμό και την κατάργηση της λέξης «αντίπαλος» από το πολιτικό του λεξιλόγιο, διεμήνυσε από την ασφυκτικά γεμάτη αίθουσα του «Θεάτρου», χωρητικότητας 800 και πλέον ατόμων, ο υποψήφιος Δήμαρχος Κιλκίς Παύλος Τονικίδης και επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Δήμος ΑΞΙΩΝ», την Κυριακή 27 Ιανουαρίου 2019.

Κατά την εκδήλωση της κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας του συνδυασμού και μπροστά σε ένα ανεπανάληπτο, ογκώδες και πρωτίστως θερμό κοινό εκατοντάδων συμπολιτών μας, ο υποψήφιος Δήμαρχος Κιλκίς παρουσίασε τις βασικές αρχές του προγράμματός του και επανέλαβε την ιδρυτική αποστολή της παράταξης: Τη δημιουργία ενός Δήμου «που θα μας κάνει όλους περήφανους γι’ αυτόν! Ενός δήμου που θα ανταποκρίνεται στα όνειρα, τους πόθους, την ιστορία και τους αγώνες των κατοίκων του Κιλκίς και θα αποτελεί πρότυπο στα ελληνικά και ευρωπαϊκά δεδομένα. Που θα αξιοποιεί τα συγκριτικά πλεονεκτήματα και θα τα επιστρέφει στους δημότες σε μορφή κοινωνικών υπηρεσιών, σε υποδομές, σε έργα προστασίας περιβάλλοντος, σε δράσεις άμβλυνσης ανισοτήτων και ανάδειξης του πολιτισμού και της ιστορίας μας».

Δίνοντας το στίγμα της πολιτικής ηθικής που διέπει την παράταξή του, ο υποψήφιος Δήμαρχος Κιλκίς κατέστησε σαφές προς όλες τις κατευθύνσεις, ότι ο «Δήμος ΑΞΙΩΝ» θα πορευτεί αποκλειστικά και μόνο με ενότητα, σεβασμό και διάθεση συνεργασίας, χωρίς να βλέπει αντιπάλους και χωρίς να συμμετέχει σε μικροπολιτικές.

Τον κ. Τονικίδη προλόγισαν ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Επιμελητηρίων Κεντρικής Μακεδονίας και Πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης κ. Μιχάλης Ζορμπίδης και ο διευθυντής της Ορθοπεδικής Κλινικής του Νοσοκομείου Κιλκίς κ. Ανέστης Καρανικόλας.

Αμφότεροι στάθηκαν στην χαρισματική του προσωπικότητα, εξαίροντας την αποτελεσματικότητα, το δυναμισμό και την προσήλωση και επιμονή του στην παραγωγή έργου, προς όφελος των συμπολιτών και του τόπου του.

Ο κ. Ζορμπίδης με καταγωγή από τη Νέα Σάντα και πρ. Αντιδήμαρχος Θεσ/νικης, δήλωσε πεπεισμένος ότι με Δήμαρχο Κιλκίς τον Π. Τονικίδη, όλη η περιοχή του δήμου μας μπορεί να αλλάξει φυσιογνωμία. Ο Π. Τονικίδης, όπως τόνισε, διαθέτει και τα δύο εκείνα βασικά στοιχεία που πρέπει να έχει κάθε Δήμαρχος. Τη γνώση για την επίλυση των προβλημάτων της καθημερινότητας και την ικανότητα να λειτουργεί με φαντασία.

Από την πλευρά του, ο κ. Καρανικόλας αναφέρθηκε στη διαρκή δημόσια παρουσία του και στις ρηξικέλευθες προτάσεις και δράσεις του, που όπως προσέθεσε, «μας προετοιμάζουν με αισιοδοξία και σιγουριά για μια νέα εποχή καινοτομίας και ανατροπών».

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την κοπή της πίτας την οποία ευλόγησε ο πατήρ Κωνσταντίνος Κουτρής και με την ανακοίνωση των πρώτων 35 υποψήφιων δημοτικών συμβούλων, παλιών αλλά και πολλών νέων, που διακρίνονται για το ήθος, τις ικανότητες και την όρεξή τους για προσφορά.

Το παρών έδωσαν φίλοι και υποστηρικτές της παράταξης, ο Πρόεδρος της ΔΕΘ-Helexpo κ. Αναστάσιος Τζίγκας, υποψήφιοι βουλευτές Κιλκίς, πρόεδροι εμπορικών και επαγγελματικών συλλόγων, εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων, επιχειρηματίες, κ.α.