Την Παρασκευή 8/1, η βουλεύτρια Κιλκίς και Αν. Τομεάρχισσα Δικαιοσύνης της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Ειρήνη Αγαθοπούλου, παραχώρησε συνέντευξη τύπου για τον κοινοβουλευτικό της απολογισμό αλλά και για θέματα της επικαιρότητας, όπως την πανδημία, την τρέχουσα πολιτική συγκυρία και την κατάσταση της οικονομίας.

Σημεία της συνέντευξης:

  • Αναφερόμενη στην πρώτη φάση της πανδημίας, τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έβαλε πλάτη για την καλύτερη δυνατή αντιμετώπιση της κατάστασης, άσκησε όμως κριτική στην Κυβέρνηση που το εξέλαβε ως «λευκή επιταγή» και δεν προετοιμάστηκε για το δεύτερο κύμα όπως θα έπρεπε. Συγκεκριμένα, όπως είπε, η χώρα έμεινε απροετοίμαστη, χωρίς προσλήψεις στην Υγεία, στην Παιδεία, χωρίς τη στήριξη του ΕΣΥ και με πλημμελή στήριξη εργαζομένων, επαγγελματιών και της αγοράς εν γένει. Ακόμη, αναφέρθηκε στις κοστολογημένες προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ, τις οποίες όμως η Κυβέρνηση αγνόησε επιδεικτικά.
  • Έκανε αναλυτική περιγραφή για την κατάσταση των δομών Υγείας στο Ν. Κιλκίς, για την οποία έχει καταθέσει πλήθος ερωτήσεων από την αρχή της θητείας της, οι περισσότερες μέχρι σήμερα αναπάντητες από το Υπ. Υγείας. Υπογράμμισε την έλλειψη Πρωτοβάθμιας Περίθαλψης εν γένει και τη μη ύπαρξη Πρωτοβάθμιας Μονάδας Υγείας Αναφοράς Covid-19 σε όλο το δήμο Κιλκίς, για την διενέργεια διαγνωστικών τεστ, αλλά και την πολύ κακή οργάνωση του Νοσοκομείου Κιλκίς. Συγκεκριμένα, σε ερώτηση τοπικού μέσου για τον μεγάλο αριθμό κρουσμάτων στην ΠΕ Κιλκίς, ανέφερε ότι ο κακός σχεδιασμός στη διαχείριση των περιστατικών στο Νοσοκομείο Κιλκίς είναι μία από τις αιτίες αύξησης του ιικού φορτίου εντός και εκτός Νοσοκομείου. Για τον λόγο αυτό, όπως είπε, ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ήδη ζητήσει την παραίτηση του Διοικητή του Νοσοκομείου Κιλκίς.
  • Για το άνοιγμα των σχολείων δήλωσε χαρακτηριστικά ότι οι εκπαιδευτικοί δείχνουν πολύ μεγαλύτερη υπευθυνότητα από την Υπουργό Παιδείας, αφού ζητούν ανοιχτά σχολεία, αλλά με όρους και προϋποθέσεις ασφαλείας, όπως προσλήψεις εκπαιδευτικών, μικρότερο αριθμό μαθητών ανά τάξη, τακτικά τεστ και εμβολιασμό των εκπαιδευτικών, κάτι που το Υπουργείο αγνοεί.
  • Μεγάλο μέρος των παρεμβάσεων στις οποίες αναφέρθηκε ήταν προσανατολισμένο στις αστοχίες και στις παραλήψεις της Κυβέρνησης για την ενίσχυση όσων έχουν πληγεί οικονομικά από την πανδημία, όπως οι αγρότες, οι κτηνοτρόφοι, οι επιστήμονες και πολλοί ελεύθεροι επαγγελματίες. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στο πρόγραμμα «ΔΙΕΞΟΔΟΣ» της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας καθώς η Π.Ε. Κιλκίς βρίσκεται στην τελευταία θέση των ενισχύσεων με την μερίδα του λέοντος να πηγαίνει μόνο σε δύο περιφερειακές ενότητες της Κεντρικής Μακεδονίας, τη Θεσσαλονίκη και τη Χαλκιδική. Ξεκαθάρισεότι θα αναζητηθούν ευθύνες γι’ αυτό και τόνισε ότι πρέπει να ενισχυθούν όλες οι μικρές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις.
  • Αναφορά έγινε και στον κυβερνητικό ανασχηματισμό, τον οποίο χαρακτήρισε «δειλό» και «προεκλογικό», λέγοντας χαρακτηριστικά «και σε αυτόν τον ανασχηματισμό, όπως και στον προηγούμενο, αντί να δούμε αλλαγές βλέπουμε μόνο προσθήκες για να ικανοποιήσει μερικούς ακόμα βουλευτές του, για να τον βοηθήσουν με τη σειρά τους στις εκλογές, φτάνοντας έτσι το υπουργικό σχήμα στους 60 Υπουργούς, το μεγαλύτερο της 15ετίας!!!»

Τέλος, τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι έτοιμος να κυβερνήσει και είναι ξεκάθαρο πλέον ότι μόνο μια προοδευτική κυβέρνηση μπορεί να αντιμετωπίσει τα προβλήματα της κοινωνίας και την ανθρωπιστική και οικονομική κρίση.

 

Δείτε ολόκληρο το βίντεο της συνέντευξης εδώ: https://www.youtube.com/watch?v=e7Q-GFgMgEY

Δείτε αποσπάσματα από την συνέντευξη για: