Η Υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη ενέκρινε όλα τα αιτήματα της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κιλκίς, που αφορούν χρηματοδότηση μελετών για την αποκατάσταση και ανάδειξη αρχαιολογικών χώρων στο Κιλκίς.
Ειδικότερα δεσμεύτηκαν 100.000€ για μελέτες που αφορούν την υλοποίηση του έργου «Αποκατάσταση και ανάδειξη ταφικού τύμβου Μεσιάς» και 163.000€ για την ωρίμανση των μελετών του έργου «Αποκατάσταση και ανάδειξη του ταφικού τύμβου Τούμπας».
Ταυτόχρονα, εγκρίθηκαν 80.000€ για τις αναγκαίες μελέτες που αφορούν το έργο «Αποκατάσταση και ανάδειξη του μεταβυζαντινού λουτρού Πολυκάστρου».
Παράλληλα, τις επόμενες ημέρες υπογράφεται η απόφαση για την έναρξη της διαγωνιστικής διαδικασίας για την αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμό του Αρχαιολογικού Μουσείου Κιλκίς, συνολικού ποσού 1.230.000€, έπειτα από την αύξηση του σχετικού προϋπολογισμού, κατά 452.000€, τον Αύγουστο του 2021.
Το προηγούμενο διάστημα υπήρξε στενή συνεργασία μεταξύ του Υφυπουργού Γιώργου Γεωργαντά και της Υπουργού Λίνας Μενδώνη, κατά την οποία ο Γιώργος Γεωργαντάς τόνισε την αναγκαιότητα των εγκρίσεων αυτών για την ανάδειξη των μνημείων, η οποία θα έχει ως συνέπεια την πολιτισμική ανάπτυξη του Νομού.

Στηρίζουμε τις πρωτοβουλίες και τις δράσεις της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κιλκίς, σε στενή συνεργασία με την προϊσταμένη Γεωργία Στρατούλη.