Την έντονη ανησυχία του για την αυξητική τάση των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων του κορονοϊού στις χώρες των Βαλκανίων και δη στη Βόρεια Μακεδονία εκφράζει, με γραπτή δήλωσή του, ο Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ενότητας (ΠΕ) Κιλκίς, κ. Ανδρέας Βεργίδης, απευθύνοντας έκκληση στους πολίτες της ΠΕ Κιλκίς να σταματήσουν ή να περιορίσουν στο ελάχιστο τις μετακινήσεις τους στη γειτονική χώρα.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Κιλκίς τονίζει την ανάγκη εφαρμογής μέτρων υγειονομικού ελέγχου στις δύο πύλες εισόδου στην ελληνική επικράτεια (Δοϊράνη και Εύζωνοι), για όσους πολίτες της ΠΕ Κιλκίς και άλλων περιοχών επισκέπτονται τη Βόρεια Μακεδονία.

Η Ελλάδα δεν επιτρέπει την είσοδο στην χώρα πολιτών της Βόρειας Μακεδονίας εξαιτίας της υψηλής διασποράς του ιού, εν τούτοις κάτοικοι όχι μόνο της ΠΕ Κιλκίς αλλά και γειτονικών περιοχών, πραγματοποιούν ολιγόωρες επισκέψεις στη γειτονική χώρα, κυρίως σε κοντινές πόλεις στη γραμμή των συνόρων, γεγονός που θορυβεί τις Αρχές ότι μπορεί να υπάρξει εισαγωγή του ιού.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Κιλκίς καλεί τις αρμόδιες Αρχές να λάβουν μέτρα προκειμένου όσοι επισκέπτονται τη γειτονική χώρα να υποβάλλονται – κατά την επιστροφή τους – σε υγειονομικό έλεγχο. Επιπλέον, επισημαίνει ότι οι αρμόδιες Αρχές ίσως πρέπει να εξετάσουν το ενδεχόμενο επιβολής καραντίνας σε όσους πραγματοποιούν επισκέψεις στη γειτονική χώρα, την οποία “θερίζει” ο κορονοϊός.

«Είναι απαράδεκτο το φαινόμενο των μετακινήσεων στη γειτονική χώρα. Είναι απολύτως απαραίτητο να είμαστε προσεκτικοί, τηρώντας τις συστάσεις των ειδικών, τους κανόνες ατομικής υγιεινής και προστασίας. Ο καθένας και η καθεμία ατομικά έχουμε ευθύνη, απέναντι στον εαυτό μας, και έναντι της κοινωνίας» αναφέρει ο κ. Βεργίδης.

Καλεί δε, τους πολίτες της ΠΕ Κιλκίς να μην εκθέτουν τους εαυτούς τους σε κίνδυνο, καθώς η έξαρση του κορονοϊού στη γειτονική χώρα είναι πραγματικότητα. Τονίζει δε, πως η ατομική και συλλογική ευθύνη δεν πρέπει να αποτελεί “σχήμα λόγου”, αλλά έμπρακτη απόδειξη της καθημερινότητας.