Έκκληση για αυστηρή τήρηση των μέτρων περιορισμού της διασποράς του κορονοϊού, απευθύνει – εκ νέου- με γραπτή δήλωσή του, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Κιλκίς, κ. Ανδρέας Βεργίδης.

Ακολουθεί η γραπτή δήλωση του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Κιλκίς, Ανδρέα Βεργίδη

«Η χθεσινή (15/04/2021) ανακοίνωση του ΕΟΔΥ όπου σε σύνολο 3.833 επιβεβαιωμένων μολύνσεων πανελλαδικά, στην Π.Ε. Κιλκίς καταγράφηκαν 80, καθώς και των προηγούμενων ημερών, καθιστά ακόμα πιο επιτακτική την ανάγκη πιστής εφαρμογής των μέτρων περιορισμού της διασποράς του κορονοϊού, με στόχο την προστασία της δημόσιας υγείας.

Η έξαρση της πανδημίας του κορονοϊού φαίνεται- σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΟΔΥ που έχουν ανακοινωθεί τις τελευταίες μέρες- πως είναι επιθετική.

Γι’ αυτό καθένας μας πρέπει να τηρήσει πιστά τα μέτρα ατομικής προστασίας και υγιεινής. Η κατάσταση είναι ιδιαίτερα κρίσιμη.

Χρειάζεται όλοι να συνεχίσουμε τη μεγάλη προσπάθεια που κάνουμε. Η μάσκα έχει αποδειχθεί, πέραν πάσης αμφιβολίας, ότι προστατεύει από τους ιούς και σίγουρα από τον κορονοϊό. Η χρήση της μάσκας, οι κανόνες κοινωνικής αποστασιοποίησης και η υγιεινή των χεριών μας, παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο στο πώς θα ανασχέσουμε την επιδημία.

Σ΄ αυτήν την μάχη έχουμε σύμμαχο το μεγαλύτερο δώρο που έκανε η επιστήμη στον άνθρωπο, το εμβόλιο. Όμως, έχουμε δρόμο μπροστά μας, άρα, πρέπει να συνεχίσουμε να προσέχουμε. Ο εφησυχασμός είναι ανεπίτρεπτος.

Κατανοώ ότι  αισθανόμαστε κουρασμένοι από την παράταση των περιορισμών στην καθημερινότητά μας, είμαστε όμως όλοι υποχρεωμένοι να δώσουμε τη μάχη ενάντια στην πανδημία. Γι’ αυτό απευθύνω έκκληση σε όλους να τηρούμε τα μέτρα.  Είναι στο χέρι μας να βγούμε δυνατοί κι από αυτήν την πρωτόγνωρη υγειονομική κρίση».