Το Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Κιλκίς φιλοξενεί αυτό το Σαββατοκύριακο ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις που είναι ενταγμένες στο πρόγραμμα εορτασμού της μνήμης των Πολιούχων του Κιλκίς Πεντεκαιδεκα Μαρτύρων.

Η πολιτιστική ατζέντα του διημέρου διαμορφώνεται ως εξής:

Σάββατο 20 Νοεμβρίου

Ώρα 18:00

Η Πολιτιστική Εταιρεία Εκπαιδευτικών Κιλκίς σε σύμπραξη με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Μέσων Αποστόλων και το Σύλλογο Σαρακατσαναίων Κιλκίς “Ο Φλάμπουρας” παρουσιάζει την εκδήλωση ‘’Εικόνα, Λόγος, Μουσική, Χορός για το ’21” στο πλαίσιο της συμπλήρωσης

200 χρόνων από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης του 1821. Στο φουαγιέ θα λειτουργήσει κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης και η έκθεση ‘’Περιήγηση στα πρόσωπα και στα γεγονότα της Επανάστασης’’.

Κυριακή 21 Νοεμβρίου

Ώρα 18:00

Η Φωτογραφική Ομάδα Κιλκίς ανοίγει στο κοινό την έκθεση “Η πόλη του Κιλκίς σε φωτογραφίες”. Μέσα από τη διεισδυτική ματιά τους τα μέλη της Φωτογραφικής Ομάδας  αναδεικνύουν γωνιές και απόψεις του σύγχρονου Κιλκίς. Τα “κλικ”που γοήτευσαν τους ερασιτέχνες φωτογράφους και θα προκαλέσουν το ενδιαφέρον των θεατών, απεικονίζουν εμβληματικά σημεία αναφοράς, κτήρια διαχρονικού ενδιαφέροντος που κυριαρχούν στον αστικό ιστό και κουβαλούν θύμησες άλλων εποχών καθώς και στιγμές από την καθημερινότητα της πόλης.

Η έκθεση, που θα διαρκέσει έως την Τετάρτη 1η Δεκεμβρίου, θα λειτουργεί καθημερινά 18:00 με 20:00.

Η πολιτιστική σκυτάλη παραδίδεται το βράδυ της Κυριακής στα νεανικά σχήματα του Μουσικού Συλλόγου JAM. Οι νεαροί, επίδοξοι μουσικοί θα παρουσιάσουν ένα πρόγραμμα γεμάτο από μπαλάντες, blues και έντεχνο ελληνικό τραγούδι. Η συναυλία αρχίζει στις 19:00.

Η είσοδος του κοινού σε όλες τις εκδηλώσεις θα γίνεται με υποχρεωτική επίδειξη κατά την είσοδο:

– πιστοποιητικού εμβολιασμού ή πιστοποιητικού νόσησης

– αρνητικού rapid test 48 ωρών ή εξέτασης μοριακού ελέγχου (PCR) 72 ωρών.

Ανήλικοι από 4 ετών έως και 17 ετών μπορούν να προσκομίζουν εναλλακτικά δήλωση αρνητικού αυτοδιαγνωστικού ελέγχου (self test) 24 ωρών.