Πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 9-1-2020 ενημέρωση των μαθητών του 2ου Γυμνασίου Κιλκίςσε θέματα οδικής ασφάλειας και κυκλοφοριακής αγωγής. Η υλοποίηση της δράσης έγινε σε συνεργασία με το τμήμα Τροχαίας Κιλκίς η οποία διέθεσε  έμπειρο προσωπικό για τη σχετική ενημέρωση.

Η δραστηριότητα αυτή εντάσσεται στα πλαίσια του μαθήματος της Κοινωνικής και Πολιτικής Αγωγής και παράλληλα υλοποίησης  προγραμμάτων που αφορούν  θεματικές όπως εθελοντισμός, οδική ασφάλεια, πρόληψη από εξαρτήσεις, ρομποτική, σεξουαλική αγωγή, τις οποίες σχεδιάζει το ΥΠΑΙΘ να εντάξει  στα σχολεία.

Στόχος είναι η δημιουργία ενός σχολείου ανοιχτού και σε αλληλεπίδραση με την κοινωνία και ο εφοδιασμός των μαθητών  με σύγχρονες δεξιότητες που θα τους επιτρέπουν να αξιοποιούν καλύτερα τη γνώση και να ανταποκρίνονται σε ένα διαρκώς μεταβαλλόμενο περιβάλλον. Στην συγκεκριμένη δε περίπτωση στόχος ήταν η διαμόρφωση  μια καλύτερης  οδικής συμπεριφοράς των νέων, τόσο ως πεζών όσο και αργότερα ως οδηγών, ένα κεφάλαιο που στη χώρα μας εμφανίζεται ιδιαίτερα προβληματικό.

Η δραστηριότητα φιλοξενήθηκε στο αμφιθέατρο του Επιμελητηρίου Κιλκίς το οποίο και ευχαριστούμε για την παραχώρηση της αίθουσας.

Ιδιαίτερες ευχαριστίες στη διοίκηση και το προσωπικό της Τροχαίας Κιλκίς τόσο για την άμεση ανταπόκριση όσο και για την έγκυρη και υψηλού επιπέδου ενημέρωση.

Επόμενες προγραμματισμένες δράσεις του σχολείου αφορούν σε:

  • ενημέρωση των μαθητών σε θέματα που σχετίζονται με την εφηβεία, τις σχέσεις στην εφηβεία και τη σεξουαλική αγωγή που θα πραγματοποιηθεί στα τέλη Φεβρουαρίου σε συνεργασία με το Κ.Υ. Κιλκίς
  • επίσκεψη των μαθητών της Γ’ τάξης  σε Λύκεια του Κιλκίς και ενημέρωση στα πλαίσια υλοποίησης προγράμματος μετάβασης στον επόμενο τύπο σχολείου.