Για τον εορτασμό της Ημέρας των Ενόπλων Δυνάμεων, την Κυριακή 21 Νοεμβρίου 2021, θα πραγματοποιηθούν οι παρακάτω εορταστικές εκδηλώσεις, σύμφωνα με τις ισχύουσες υγειονομικές διατάξεις για λόγους δημόσιας υγείας και αποτροπής της διάδοσης του  κορονοϊού COVID-19:

Στην πόλη του Κιλκίς:

1.Ώρα 8:00: Έπαρση της σημαίας στη Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς Κιλκίς και υποστολή στις 17:00.

2.Ώρα 10:30: Επίσημη δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος. Πέρας προσέλευσης επισήμων ώρα 10:15 και λοιπών 10:00.

 

Να σημειωθεί ότι βάσει του ισχύοντος υγειονομικού πρωτοκόλλου, η είσοδος στον

Ιερό Ναό επιτρέπεται μόνο με τη χρήση μάσκας, ενώ είναι επιβεβλημένη η τήρηση των απαιτούμενων αποστάσεων μεταξύ των παρευρισκομένων.

 

3.Εκφώνηση, εντός του Ναού, του πανηγυρικού της ημέρας από το μέλος του Τοπικού Συμβουλίου του Παραρτήματος της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού Ν. Κιλκίς, Ταξίαρχο ε.α. Τσερτσίδη Σπυρίδωνα.

 

4.Στο Μνημείο Ηρώων και Πεσόντων στο δημοτικό πάρκο Κιλκίς, μετά τη δοξολογία και την εκφώνηση του πανηγυρικού, θα πραγματοποιηθούν επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων.

 

Λόγω των μέτρων που έχουν ληφθεί για την αντιμετώπιση του κινδύνου δια-

σποράς του κορωνοϊού COVID -19, η τέλεση των Δοξολογίας θα πραγματοποιη-

θεί σύμφωνα με τις ισχύουσες υγειονομικές διατάξεις και αντιστοίχως οι καταθέσεις

στεφάνων με περιορισμένο αριθμό ατόμων για λόγους δημόσιας υγείας και υπό την

αυστηρή τήρηση των υγειονομικών διατάξεων.

Στεφάνια θα καταθέσουν οι Βουλευτές, ο Ανώτερος Διοικητής Φρουράς και Διοικητής της 71ης Αερομεταφερόμενης Ταξιαρχίας «Ο Πόντος», ο Αντιπεριφερειάρχης Κιλκίς, ο Δήμαρχος Κιλκίς, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, η Διεύθυνση Αστυνομίας Κιλκίς , η Πυροσβεστική Υπηρεσία Κιλκίς, το Μέλος του Τοπικού Συμβουλίου της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Ν. Κιλκίς, το Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών Κιλκίς,, οι Εκπρόσωποι των Αναπήρων και Θυμάτων Πολέμου, των παραρτημάτων των Αναγνωρισμένων Αντιστασιακών Οργανώσεων, που εδρεύουν στο Νομό, εκ μέρους της Εθνικής Αντίστασης και οι Εκπρόσωποι των Πολιτικών Κομμάτων.

Θα ακολουθήσει σιγή ενός λεπτού και ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου.

Να σημειωθεί ότι βάσει του ισχύοντος υγειονομικού πρωτοκόλλου, η κατάθεση

στεφάνου θα πραγματοποιείται από έναν μόνο εκπρόσωπο κάθε Νομικού Προσώπου ο οποίος θα παρευρίσκεται στο μνημείο και τηρώντας τις προβλεπόμενες αποστάσεις

ώστε να αποφευχθεί ο συγχρωτισμός στο χώρο πέριξ του μνημείου.

 

Στις εκδηλώσεις καλούνται να παραστούν ο Τοποτηρητής της χηρευούσης  Μητροπόλεως Πολυανής και Κιλκισίου Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Γουμενίσσης, Αξιουπόλεως και Πολυκάστρου κ.κ. Δημήτριος, οι Βουλευτές του Νομού, ο Ανώτερος Διοικητής Φρουράς Κιλκίς και Διοικητής της 71ης Αερομεταφερόμενης Ταξιαρχίας «Πόντος», ο Δήμαρχος Κιλκίς, ο Δήμαρχος Παιονίας, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κιλκίς, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Παιονίας, οι Περιφερειακές Σύμβουλοι, οι Αντιδήμαρχοι, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι, ο πρόεδρος Δημοτικής Κοινότητας Κιλκίς, ο Διευθυντής Αστυνομίας, ο Διοικητής Πυροσβεστικής, οι εκπρόσωποι Πολιτικών Κομμάτων, οι Διευθυντές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κιλκίς, οι Αξιωματικοί των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, ο Πρόεδρος του Παραρτήματος της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Ν. Κιλκίς, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών Κιλκίς,  οι εκπρόσωποι των παραρτημάτων των αναγνωρισμένων Αντιστασιακών Οργανώσεων που εδρεύουν στον Νομό, οι Πρόεδροι Σωματείων και Συλλόγων, ο Ερυθρός Σταυρός Κιλκίς, οι Αντιπρόσωποι του Τύπου.

Από την 8η πρωινή ώρα μέχρι και τη δύση του ήλιου της 21ης Νοεμβρίου 2021 ορίζεται γενικός σημαιοστολισμός των δημοσίων, περιφερειακών και δημοτικών καταστημάτων στην Π.Ε. Κιλκίς.

Φωταγώγηση όλων των δημοσίων, περιφερειακών και δημοτικών Καταστημάτων καθώς και των καταστημάτων των Ν.Π.Δ.Δ. και των τραπεζών κατά τις βραδινές ώρες της     21ης Νοεμβρίου 2021.

Το πρόγραμμα επέχει θέση πρόσκλησης σε όσους αναφέρονται σ’ αυτό.

Παρακαλείστε για τη συνεργασία σας, για την τήρηση των προβλεπόμενων μέτρων υγειονομικής προστασίας για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κωρονοïού COVID-19.

 

  Ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Κιλκίς

Ανδρέας Βεργίδης