Την Τετάρτη 3 Μαρτίου, η βουλεύτρια του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Ν. Κιλκίς, Ειρήνη Αγαθοπούλου, επισκέφθηκε τα ταχυδρομεία της Γουμένισσας και του Ευρωπού με αφορμή την διαδικασία που εξελίσσεται σε πανελλαδικό επίπεδο για την συρρίκνωση των υποκαταστημάτων των ΕΛΤΑ.

Οι τοπικές κοινωνίες είναι ανήσυχες καθώς τα ταχυδρομεία του Ευρωπού και της Γουμένισσας είναι μονοπρόσωπα από άποψη προσωπικού και η επιλογή της διοίκησης των ΕΛΤΑ και της κυβέρνησης είναι η εθελούσια έξοδος των υπαλλήλων και όχι οι προσλήψεις, η στελέχωση και η ενίσχυση των ταχυδρομείων.

Η Ειρήνη Αγαθοπούλου μετά την ενημέρωση που είχε από τους αρμόδιους υπαλλήλους των δύο ταχυδρομείων, τον πρόεδρο της τοπικής κοινότητας Γουμένισσας κ. Αστέριο  Τάτση και τον δημοτικό σύμβουλο του Δήμου Παιονίας κ. Γιάννη Αλίρη, τόνισε, τον πολυεπίπεδο ρόλο που παίζουν τα ταχυδρομεία στην ευρύτερη περιοχή καθώς εξυπηρετούν πολλά απομακρυσμένα χωριά και επίσης παρέχουν τραπεζικές συναλλαγές σε περιοχές που το τραπεζικό δίκτυο είναι ανύπαρκτο. Είναι ένας μοχλός περιφερειακής ανάπτυξης των ακριτικών περιοχών και δεν πρέπει να υποβαθμιστούν περαιτέρω.

Κατά την διάρκεια της συζήτησης, η Ειρήνη Αγαθοπούλου, αναφέρθηκε στο σύνολο των κοινοβουλευτικών δράσεων που θα αναλάβει ώστε να αναδειχτεί και να γίνει ξεκάθαρος ο σχεδιασμός της κυβέρνησης για τα ταχυδρομεία του Νομού Κιλκίς και τόνισε ότι θα είναι αρωγός στις διεκδικήσεις της τοπικής κοινωνίας για ένα αναβαθμισμένο και αξιόπιστο δίκτυο ταχυδρομικών υπηρεσιών.