Ο Υφυπουργός Γιώργος Στύλιος, στη σημερινή του επίσκεψη στο Κιλκίς, προέβη σε σημαντικές ανακοινώσεις για συγκεκριμένες παρεμβάσεις του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων όσον αφορά την ενίσχυση και αναβάθμιση των αρδευτικών δικτύων του Νομού.

Συγκεκριμένα, στο ΣΣ Μουριών και αφού επισκέφθηκε την εκεί υδατοδεξαμενή, σε σύσκεψη παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Α. Βεργίδη και του Δημάρχου Δ. Κυριακίδη, ανακοίνωσε ότι το Υπουργείο θα υλοποιήσει άμεσα το έργο της αντικατάστασης του αρδευτικού δικτύου του ΣΣ Μουριών, ύψους 500 περίπου χιλιάδων ευρώ, δυνάμει μελέτης που έχει εκπονηθεί από τον τοπικό ΤΟΕΒ.

Επίσης, ανακοίνωσε ότι το Υπουργείο θα χρηματοδοτήσει δυο μελέτες: μια για τη δημιουργία δεύτερης υδατοδεξαμενής στο ΣΣ Μουριών και μια για την κατασκευή νέας υδατοδεξαμενής στην Αγία Παρασκευή Κιλκίς, καθώς και για την αναβάθμιση του εκεί αρδευτικού δικτύου.

Με τα έργα αυτά, θα μπορέσει να γίνει πλήρης εκμετάλλευση των υδάτινων πόρων κατά τους χειμερινούς μήνες, έτσι ώστε να αξιοποιούνται  καλύτερα κατά τη θερινή περίοδο.

Στη Γουμένισσα, σε σύσκεψη που έγινε στο πολιτιστικό κέντρο, παρουσία του Δημάρχου Κώστα Σιωνίδη, ανακοινώθηκε η άμεση ένταξη του ώριμου έργου της κατασκευής της λιμνοδεξαμενής των Μεγάλων Λειβαδίων η οποία βασίζεται σε μελέτη που συντάχθηκε το 2014 από την τότε Δημοτική Αρχή.

Επίσης, ο Υφυπουργός κ. Στύλιος δεσμεύθηκε ότι το ζήτημα της καλύτερης αξιοποίησης των υδάτων της ευρύτερης περιοχής Γουμένισσας θα δρομολογηθεί άμεσα, με τη δημιουργία φράγματος στην Γρίβα και την αναβάθμιση και επέκταση του υφιστάμενου δικτύου.

Το χρονοδιάγραμμα και ο τρόπος υλοποίησης του έργου αυτού θα ανακοινωθεί το επόμενο χρονικό διάστημα.

Η Κυβέρνηση αποδεικνύει για ακόμη μια φορά ότι στέκεται κοντά στους αγρότες και συμβάλλει έμπρακτα στην ενίσχυση των παραγωγών, μέσα από την κατασκευή κομβικών έργων υποδομής.