Ο Δήμαρχος Κιλκίς Δημήτρης Κυριακίδης  δέχθηκε την Παρασκευή 16 Ιουλίου στο γραφείο του την επίσκεψη του Υφυπουργού Εσωτερικών (Τομέας Μακεδονίας – Θράκης) Σταύρου Καλαφάτη στο πλαίσιο της μονοήμερης περιοδείας του Υφυπουργού στην Περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς.

Η συζήτηση περιστράφηκε στην πορεία του εμβολιαστικού προγράμματος κατά του Covid – 19, θέμα για το οποίο ο Δήμαρχος Κιλκίς ξεδίπλωσε πτυχές της οργανωμένης πρωτοβουλίας που έχει αναλάβει ο Δήμος Κιλκίς με σκοπό  τη μεγαλύτερη δυνατή εμβολιαστική κάλυψη του πληθυσμού.

Ειδικότερα ο Δήμαρχος Κιλκίς ενημέρωσε τον κ. Καλαφάτη για τις κινήσεις που έχει αναπτύξει η Δημοτική Αρχή  (κοινή υποστηρικτική δήλωση υπέρ των εμβολιασμών από όλους τους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων, συναντήσεις με εκπροσώπους του ΕΒΕ Κιλκίς και του Εμπορικού Συλλόγου Κιλκίς, με τον Τοποτηρητή της Ιεράς Μητροπόλεως Πολυανής και Κιλκισίου, Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Γουμένισσας κ. Δημήτριο, επαφές με τους Προέδρους του Ιατρικού και Φαρμακευτικού Συλλόγου Κιλκίς) και τόνισε ότι η επικοινωνιακή εκστρατεία υπέρ των εμβολιασμών έχει την απεύθυνση της σύστασης προς τον πολίτη και υπηρετεί την προστασία της δημόσιας υγείας.

Ο κ. Κυριακίδης ζήτησε, τέλος, από τον Υφυπουργό την αποτύπωση της υγειονομικής κάρτας του Δήμου Κιλκίς στους εμβολιασμούς καθώς μέχρι στιγμής τα στατιστικά στοιχεία έχουν αναφορά μόνο σε επίπεδο Περιφερειακής Ενότητας.

Ο κ. Καλαφάτης με τη σειρά του υποστήριξε ότι το εμβόλιο είναι η μοναδική προσφερόμενη υγειονομική λύση για την αντιμετώπιση της πανδημίας και των μεταλλάξεων του κορονοϊού και αυτή  η υγειονομική διάσταση θα πρέπει να ληφθεί υπόψη στους πολίτες που δεν έχουν ακόμα εμβολιαστεί ή έχουν κάποιες επιφυλάξεις.

Για την υποστήριξη των εμβολιασμών, όπως αναφέρθηκε στη συνάντηση, τις επόμενες ημέρες θα ξεκινήσουν κατ΄ οίκον εμβολιασμοί, ανάλογα και με το εκδηλωθέν ενδιαφέρον, με τη συνεργασία της 4ης ΥΠΕ και του Δήμου Κιλκίς. Είκοσι ένας πολίτες, στην πλειονότητά τους άτομα ηλικίας 80-90 ετών, έχουν δηλώσει στο Δήμο συμμετοχή στο πρόγραμμα των κατ΄ οίκον εμβολιασμών.

Στη συνάντηση έγινε επίσης ενημέρωση του Υφυπουργού από το Δήμαρχο για το εμβληματικό έργο της αντικατάστασης του δικτύου ύδρευσης από αμιαντοσωλήνες σε τριάντα πέντε οικισμούς και σε τμήμα της πόλης του Κιλκίς από το πρόγραμμα ‘’Αντώνης Τρίτσης’’, για τις προτάσεις ένταξης νέων έργων στο εν λόγω πρόγραμμα καθώς και για την έκρηξη του επενδυτικού ενδιαφέροντος ως προς την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών σταθμών σε δημόσιες εκτάσεις του Δήμου Κιλκίς σε βάρος της αγροτικής οικονομίας του τόπου, θέμα για το οποίο και ζητήθηκε η συνδρομή του Υφυπουργού.