Τα Κέντρα Υγείας Δροσάτου και Κιλκίς επισκέφθηκε σήμερα ο Δήμαρχος Κιλκίς Δημήτρης Κυριακίδης και ενημερώθηκε εκτενώς για την πρόοδο της εμβολιαστικής διαδικασίας έναντι της Covid – 19.

Στο εμβολιαστικό κέντρο του Κέντρου Υγείας Δροσάτου προσφεύγουν πολίτες ηλικίας 60 – 65 ετών και εμβολιάζονται με το εμβόλιο της AstraZeneca. Όπως εξήγησε στο Δήμαρχο η

η Διευθύντρια του Κέντρου Λουντμίλα Σαπανίδου, οι δόσεις του εμβολίου φυλάσσονται, με προσοχή, σε ειδική θερμοκρασία ψυγείου και καθημερινά εμβολιάζονται περί τους σαράντα πολίτες με ασφάλεια και με την τήρηση όλων των προβλεπόμενων υγειονομικών μέτρων.

Στο Κέντρο Υγείας Κιλκίς, όπου τον κ. Κυριακίδη υποδέχθηκε και ενημέρωσε ο Διευθυντής του Αντώνης Ναλμπάντης, οι εμβολιασμοί έχουν ξεκινήσει τις τελευταίες τρεις εβδομάδες με την εξυπηρέτηση ατόμων μεγαλύτερης ηλικίας 75 ετών και άνω που εμβολιάζονται με το εμβόλιο της Pfizer.

Ο Δήμαρχος Κιλκίς συνεχάρη τους Διευθυντές των Κέντρων Υγείας και το προσωπικό για την άρτια οργάνωση  των υγειονομικών τους δομών και ευχήθηκε η πορεία των εμβολιασμών να αυξηθεί προϊόντος του χρόνου και να ολοκληρωθεί ομαλά ώστε πολίτες και κοινωνία να επιστρέψουν στην κανονικότητα, επανερχόμενοι στους φυσιολογικούς ρυθμούς της ζωής.

Με την ευκαιρία, ο κ. Κυριακίδης  ενημέρωσε για την πρωτοβουλία του Δήμου Κιλκίς να διευκολύνει τη μεταφορά ηλικιωμένων ατόμων που στερούνται υποστηρικτικού περιβάλλοντος προς και από τα τοπικά εμβολιαστικά κέντρα μέσω του προγράμματος ‘’Βοήθεια στο Σπίτι’’ ώστε εάν έχουν υπόψη τους περιστατικό που χρήζει άμεσης αντιμετώπισης να επικοινωνούν για την εξυπηρέτησή του με την αρμόδια κοινωνική υπηρεσία του Δήμου.