Εξόχως εποικοδομητική ήταν η συνάντηση που είχε το Διοικητικό Συμβούλιο του Λυκείου Ελληνίδων Κιλκίς με τον Αντιδήμαρχο Πολιτισμού και Τουρισμού Δήμου Κιλκίς κ. Θέμη Κοσμίδη, κατά την πρώτη επίσκεψή του στον χώρο του Συλλόγου την Τρίτη 8 Οκτωβρίου 2019.

Ο νέος Αντιδήμαρχος Κιλκίς, αφού ξεναγήθηκε στις αίθουσες και στην Ιματιοθήκη του ΛΕΚ, ενημερώθηκε από την Πρόεδρο κ. Δάφνη Νιάκα και τα μέλη του Δ.Σ. για την 26ετή λειτουργία και το πολύπλευρο έργο του που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων φιλανθρωπικές και εκπαιδευτικές δράσεις, συμμετοχές σε Χορευτικά Φεστιβάλ εντός και εκτός Ελλάδας,  ποικίλες εκδηλώσεις (εκθέσεις, ομιλίες, αναβίωση εθίμων) και σημαντική εκδοτική δραστηριότητα.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε και στη βράβευσή του από την Ακαδημία Αθηνών, με το βραβείο «εις μνήμην Κωνσταντίνου Γ. Σκούρα», για την εικοσαετή πλούσια πολιτιστική δραστηριότητά του και την καταξίωσή του στην τοπική κοινωνία.

Μεγάλο μέρος της συζήτησης επικεντρώθηκε και στα μελλοντικά σχέδια του Συλλόγου, ένα εκ των οποίων αφορά στη δημιουργία μόνιμης έκθεσης παραδοσιακών φορεσιών από την Ιματιοθήκη του ΛΕΚ.

Ο κ. Κοσμίδης δήλωσε εντυπωσιασμένος από το έργο του Συλλόγου και συνεχάρη το Δ.Σ. για τη δημιουργικότητα, τη συνέπεια, αλλά και το ήθος που αποπνέει.

Από την πλευρά του σύσσωμο το Δ.Σ., του ευχήθηκε καλή επιτυχία στους στόχους του και τον διαβεβαίωσε ότι το ΛΕΚ θα βρίσκεται πάντα στη διάθεση του Δήμου Κιλκίς, πρωτίστως σε δράσεις που αποσκοπούν στην πολιτιστική ανέλιξη και αναβάθμιση του τόπου.

 

Συμμετοχή ΛΕΚ στην 101η επέτειο από τη διάσπαση του Μακεδονικού Μετώπου

Ιδιαίτερη η τιμή για το Λύκειο Ελληνίδων Κιλκίς να συμμετάσχει μετά από πρόσκληση του Δήμου Παιονίας, στις εκδηλώσεις μνήμης για την 101η επέτειο από τη διάσπαση του Μακεδονικού Μετώπου, τον Σεπτέμβριο του 1918.

Στο διασυμμαχικό μνημείο Πολυκάστρου, την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου και παρουσία πολιτικών-στρατιωτικών αρχών και πολυπληθών αποστολών από τις σύμμαχες χώρες του Α’ παγκοσμίου πολέμου (Γαλλίας, Ιταλίας, Μ. Βρετανίας, Ρωσίας και Σερβίας), το Τμήμα Παραστάσεων πραγματοποίησε μια εξαίρετη εμφάνιση παρουσιάζοντας χορούς από την περιοχή της Μακεδονίας.