«Επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να στοχεύουμε τρομοκράτες που απειλούν τη χώρα μας από τα εδάφη της Συρίας» τόνισε ο Ερντογάν σε δηλώσεις του στη ρωσική εφημερίδα Kommersant

«Η Τουρκία δεν θα ζητήσει την άδεια κανενός για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας» δήλωσε ο τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, απαντώντας στις απειλές του Ντόναλντ Τραμπ περί οικονομικής καταστροφής σε περίπτωση που η Άγκυρα πειράξει τους Κούρδους της Συρίας.

«Επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να στοχεύουμε τρομοκράτες που απειλούν τη χώρα μας από τα εδάφη της Συρίας» τόνισε ο Ερντογάν σε δηλώσεις του στη ρωσική εφημερίδα Kommersant, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Anadolu.

Στο δημοσίευμα σχετικά με τη συνεργασία Τουρκίας – Ρωσίας στη Συρία, ο τούρκος πρόεδρος σημείωσε ότι η Άγκυρα δεν είχε πρόβλημα με τους Κούρδους της Συρίας ούτε με άλλες ομάδες που ζούσαν στα σύνορα της γειτονικής χώρας.

Σχολιάζοντας δε την προειδοποίηση του αμερικανού προέδρου ότι «η Τουρκία θα υποστεί οικονομική καταστροφή εάν οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις επιτεθούν εναντίον των Κούρδων της Συρίας», ο Ερντογάν υπογράμμισε πως «οι ισχυρισμοί από τις ΗΠΑ δεν αντικατοπτρίζουν την πραγματικότητα, αλλά την άποψη ορισμένων συμφερόντων».

Στο πλαίσιο αυτό, σχολίασε πως «η κρίση στη Συρία μπορεί να επιλυθεί μόνο από χώρες που θα επωφεληθούν από την επούλωση των πληγών της Συρίας και θα υποφέρουν από την εμβάθυνση τους».

Στις δηλώσεις του Τραμπ είχε απαντήσει τη Δευτέρα και ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, τονίζοντας πως η Τουρκία «δεν θα εκφοβισθεί» από τις αμερικανικές «οικονομικές απειλές».

«Δεν θα μας εκφοβίσει καμία απειλή. Οι οικονομικές απειλές δεν θα οδηγήσουν πουθενά» δήλωσε ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου

Πηγή:in.gr