ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Στα προ ημερησίας διάταξης θέματα της συνεδρίασης του Δ.Σ στις 2-10-19, υποβλήθηκαν οι παρακάτω επερωτήσεις για τις οποίες περιμένουμε να δοθούν οι σχετικές απαντήσεις.
1) Από σχετική έρευνα που κάναμε διαπιστώσαμε ότι ο Δήμος Κιλκίς δεν ασχολήθηκε και δεν ενδιαφέρθηκε ποτέ να χρηματοδοτηθεί για χορήγηση σχολικών γευμάτων στην Α’ Εκπαίδευση.
Ερωτάται ο Δήμαρχος τι μέλει γενέσθαι. Μέχρι την προηγούμενη σχολική περίοδο όσοι Δήμοι ή σχολικές μονάδες (ανά την επικράτεια) ζήτησαν σχολικά γεύματα επιχορηγήθηκαν.
2) Για την επέκταση της πόλης του Κιλκίς στο ΠΕ 10 απαιτείται να αρθεί η εκκρεμότητα με την λειτουργία των παλαιών κοιμητηρίων. Η μελέτη που έχει συνταχθεί και ψηφιστεί από παλαιότερες Δημοτικές Αρχές, βάσει της οποίας διευθετούνται καίριες παρεμβάσεις για την εύρυθμη λειτουργία της πόλης, από την παλαιά VI Μεραρχία μέχρι το στρατόπεδο Καμπάνη, δεν μπορούν να εφαρμοστούν χωρίς να εκλείψει  η παραπάνω εκκρεμότητα.
Ερωτάται ο Δήμαρχος ποιες είναι οι προθέσεις του Δήμου για το επόμενο διάστημα.
3) Ο Δήμος Κιλκίς χρηματοδότησε την επισκευή των εξωτερικών ιατρείων του Νοσοκομείου με το ποσό των 128.000 ευρώ. Για την εκτέλεση του έργου απαιτείται η επίβλεψη του έργου να γίνει από τις τεχνικές υπηρεσίες κάποιου δημόσιου φορέα. Λόγω του ότι οι τεχνικές υπηρεσίες του Νοσοκομείου Κιλκίς αδυνατούν, η Διοίκηση του Νοσοκομείου με έγγραφό της στις 10-06-19 ζήτησε την συνδρομή του Δήμου με τις τεχνικές του υπηρεσίες. Ο Δήμος Κιλκίς αρνήθηκε όταν σε παλαιότερο αίτημα του Επιμελητηρίου παρέσχε αυτήν την δυνατότητα.
Εκτιμούμε ότι για τις ανάγκες του Νοσοκομείου η συνδρομή πρέπει να είναι πολλαπλάσια.
Ερωτάται ο Δήμαρχος τι προτίθεται να κάνει.
4) Όσο αφορά την ΔΕΥΑ Κιλκίς η Δημ. Σύμβουλος Αναστασιάδου Λένα έθεσε τα εξής ερωτήματα:
     α) Ποια νομιμότητα μπορεί να έχει διακήρυξη που τρέχει τώρα για έργα που αφορούν τα αντλιοστάσια της ΔΕΥΑ, όταν συντάκτης και ελεγκτής είναι το ίδιο πρόσωπο, δηλ, ο Διευθυντής των Τεχνικών Υπηρεσιών, με ειδικότητα Πολιτικού Μηχανικού και όχι και ο Ηλεκτρολόγος Μηχανολόγος, τον οποίο διαθέτει η υπηρεσία.
     β) Τι απέγιναν τα 200.000 ευρώ για την αντιμετώπιση του προβλήματος  με το αρσενικό σε πολλές περιοχές της Δημ. Ενότητας Κρουσσίων;
     γ) Σε ποιο στάδιο βρίσκεται το έργο Μελέτη- Κατασκευή που αφορά το διυλιστήριο του Κιλκίς, το οποίο έχει ήδη εγκριθεί στο πρόγραμμα Φιλόδημος 1 από πέρσι και έχει προηγηθεί χρονικά του έργου στο πρώτο ερώτημα για την ΔΕΥΑ.
      δ) Γιατί απεντάχθη  το έργο ανακατασκευής του κεντρικού αγωγού αντλιοστάσιο Σεβαστού – Κιλκίς από την Περιφέρεια;
       ε) Για τα ζητήματα που αφορούν την ΔΕΥΑ η παράταξη αποφάσισε να θέσει αίτημα ενημέρωσης και από τον Πρόεδρο της ΔΕΥΑ και από τον Γενικό Διευθυντή.
Για κάθε εξέλιξη θα ενημερώσουμε τους συμπολίτες μας.
 Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ
“ΣΥΜΜΕΤΕΧΩ” Ο Δήμος Κιλκίς στα χέρια του Πολίτη

Απάντηση στην ανακοίνωση του Δημοτικού Συνδυασμού ”Συμμετέχω – Ο Δήμος στα χέρια του Πολίτη”

Με αφορμή τη δημοσιοποίηση κειμένου δήθεν αναπάντητων ερωτήσεων που κατατέθηκαν από τη δημοτική παράταξη ”Συμμετέχω – Ο Δήμος στα χέρια του Πολίτη” στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κιλκίς, την Τετάρτη 2 Οκτωβρίου, κρίνεται σκόπιμο να διευκρινιστεί ότι:

Οι ερωτήσεις, και όχι όπως εσφαλμένα γράφεται οι επερωτήσεις, – διότι πρόκειται για διαδικασία που αφορά στον κοινοβουλευτικό έλεγχο –  που τέθηκαν απαντήθηκαν με σαφήνεια και από το Δήμαρχο Κιλκίς και από τους καθ’ ύλην αρμόδιους Αντιδημάρχους. Σε μία μάλιστα ερώτηση που υποβλήθηκε από τον επικεφαλής του δημοτικού συνδυασμού της ελάσσονος αντιπολίτευσης σχετικά με τα σχολικά γεύματα, την απάντηση την έδωσε η δημοτική σύμβουλος του δικού του συνδυασμού.

Τούτων δοθέντων, η μοναδική συνεισφορά της δημοσιοποίησης των ερωτημάτων έγκειται στη δημιουργία εντυπώσεων προς όφελος της ελάσσονος αντιπολίτευσης η οποία με τη στάση της αυτή δείχνει φθίνοντα σεβασμό και στο αξίωμα του Δημάρχου Κιλκίς και στο ρόλο των δημοτικών συμβούλων, οι τοποθετήσεις των οποίων αποσιωπήθηκαν.

Η δημοκρατικότητα της λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου διασφαλίζεται με τη συμμετοχή, τη διαφάνεια και την ελεύθερη έκφραση των μελών του και είναι πολύ λυπηρό να σκεπάζεται σκοπίμως η αλήθεια για να κερδίζουν ορισμένοι κάποια παραπάνω λεπτά δημοσιότητας. Οι ερωτήσεις τίθενται και απαντώνται εντός του Δημοτικού Συμβουλίου και δε χρειάζονται παραστάσεις προσωπικής επίδειξης και απόκρυψης όσων δεν μας συμφέρουν για να προκαλέσουμε τη συμπάθεια των πολιτών. Οι πολίτες έχουν κρίση και είναι πάντοτε ευπρόσδεκτοι στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου.

Οφείλουμε όλοι μας να υποστηρίξουμε λόγω και έργω και να προστατέψουμε τη θεσμική λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου Κιλκίς χωρίς ακρότητες και υπερβολές.