Ερώτηση προς τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών κ. Κώστα Καραμανλή με θέμα την συγκοινωνιακή σύνδεση Μικροκάμπου -Θεσσαλονίκης κατέθεσε ο Βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής ν. Κιλκίς κ. Γιώργος Φραγγίδης.

Η Ερώτηση έχει ως εξής:

Η Κοινότητα Μικροκάμπου ανήκει στο Νομό Κιλκίς και βρίσκεται στα σύνορα του Νομού Κιλκίς  με το Νομό Θεσσαλονίκης. Ως  έδρα  του πρώην Καποδιαστριακού Δήμου Πικρολίμνης διατηρούσε μεγάλο αριθμό κατοίκων,  που διέμεναν στην έδρα  και τους διπλανούς οικισμούς. Οι κάτοικοι με μόνιμη διαμονή στην αγροτική κατά βάση περιοχή, εξυπηρετούνταν για την μετακίνηση τους, από το ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης  με ανταπόκριση έως και  την   ΒΙ.ΠΕ Σταυροχωρίου Κιλκίς, που βρίσκεται σε απόσταση περίπου 20 χιλιομέτρων από τον Μικρόκαμπο.

Να σημειώσουμε ότι το πρόβλημα είναι χρόνιο ενώ παράλληλα το χωριό Μικρόκαμπος  βρίσκεται σε απόσταση  μόλις 2 χιλιομέτρων  από το χωριό Ξηροχώρι του Ν. Θεσσαλονίκης  που συνδέεται συγκοινωνιακά με τον Ο.Α.Σ.Θ.

Επίσης, εξυπηρετείται  ταχυδρομικά  από τις υπηρεσίες των ΕΛ.ΤΑ  στον Άγιο Αθανάσιο Θεσσαλονίκης  με Τ.Κ  57011, ενώ οι καθημερινές συναλλαγές με τις τράπεζες και άλλες υπηρεσίες όπως   ΔΕΔΔΗΕ και Δ.Ε.Η εξυπηρετούνται στην πόλη της Θεσσαλονίκης.

Επιπλέον, η απομόνωση που υπάρχει εξ΄ αιτίας της μη συγκοινωνιακής σύνδεσης του Μικροκάμπου  με την ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης, κάνει δυσκολότερη την μετάβαση στις Βιομηχανικές περιοχές Αγχιάλου και Σίνδου του νομού Θεσσαλονίκης, που βρίσκονται σε απόσταση περίπου  20 χιλιομέτρων.

Για τους παραπάνω  λόγους, ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Μικροκάμπου, με επιστολή του προς τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, έθεσε το αίτημα των κατοίκων του χωριού για συγκοινωνιακή διασύνδεση  με το νομό Θεσσαλονίκης  μέσω  αστικού  λεωφορείου του Ο.Α.Σ.Θ, καθώς μια τέτοιου είδους προσθήκη στο ήδη υπάρχον δρομολόγιο του λεωφορείου που περνάει στο διπλανό χωριό του Ξηροχωρίου  αποτελεί ζήτημα ζωτικής σημασίας  γι αυτούς.

Ερωτάσθε  κύριε Υπουργέ:

1) Προτίθεστε να προχωρήσετε στη συγκοινωνιακή σύνδεση της Κοινότητας Μικροκάμπου και των γύρω χωριών του νομού Κιλκίς, που βρίσκονται σε πολύ κοντινή απόσταση με χωριά του νομού  Θεσσαλονίκης  και ήδη  εξυπηρετούνται από αστικό του Ο.Α.Σ.Θ;

Ο ερωτών βουλευτής

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΦΡΑΓΓΙΔΗΣ