Εσύ τι πήρες;;;

«ΑΔΙΕΞΟΔΟΣ» ΓΙΑ ΤΑ 2/3 ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ‘’ΔΙΕΞΟΔΟΣ’’

ΤΟ ΚΙΛΚΙΣ ΣΤΟ 2,5%!

 

«Όφειλε η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας να διασφαλίσει τόσο τους κανόνες διαφάνειας όσο και κριτήρια που θα ευνοούσαν όσο το δυνατόν περισσότερες επιχειρήσεις της Κεντρικής Μακεδονίας. Το ελάχιστο που έχει να κάνει η διοίκηση της Περιφέρειας, για να μην υπάρχουν «σκιές», είναι να παραταθεί το χρονικό περιθώριο για την υποβολή των ενστάσεων».  Αυτό τονίζει με γραπτή δήλωση του ο επικεφαλής της παράταξης «ΚΟΙΤΑΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ» Χρήστος Γιαννούλης με αφορμή την παρουσίαση των αποτελεσμάτων της αξιολόγησης του προγράμματος «Διέξοδος», ύψους 200 εκ. ευρώ.

Ως παράταξη είχαμε τονίσει εξ αρχής, πως καλώς εκπονήθηκε ένα τέτοιο πρόγραμμα με στόχο την ενίσχυση όσο το δυνατόν περισσότερων επιχειρήσεων.

Με βάση ωστόσο τα όσα ανακοίνωσε ο κύριος Τζιτζικώστας, μόλις 6.683 από 20.000 μικρές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις της Κεντρικής Μακεδονίας, που επλήγησαν από την πανδημία  θα ενισχυθούν με μη επιστρεπτέο κεφάλαιο κίνησης από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

Επιπλέον η λίστα με τις επιχειρήσεις που δόθηκε στη δημοσιότητα ήταν χωρίς βαθμολογία κατάταξής των ωφελούμενων και με περιθώριο κατάθεσης ενστάσεων εντός 5 ημερών δηλαδή έως τις 4 Γενάρη.

Τα περιθώρια αντίδρασης για όσους απορρίφθηκαν ήταν ελάχιστα. Γεγονός που αποδεικνύει σε πρώτη ανάγνωση μια προχειρότητα και σε δεύτερη ανάγνωση εμπεριέχει στοιχεία αδιαφάνειας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι έως τις 12.00 το μεσημέρι δεν είχε ανοίξει η ηλεκτρονική πλατφόρμα για τις ενστάσεις και επιπλέον ήταν αδύνατη η τηλεφωνική επικοινωνία με τη Διαχειριστική Αρχή και με την αρμόδια υπηρεσία της Περιφέρειας.

Επιπλέον, ο νομός Κιλκίς πήρε το 2,5% αυτής της χρηματοδότησης!!

Αυτό σημαίνει ότι στους 200 δικαιούχους μόνον οι 5 εγκρίθηκαν από τον τόπο μας, ενώ δεκάδες άλλοι πλήρωσαν από την τσέπη τους ζεστά ζεστά πάνω από 200-250€ για να υποβάλλουν με ορθό και νόμιμο τρόπο το φάκελο υποβολής για τη χρηματοδότηση. Πού να ξέρουν ότι μπήκαν στον κόπο άδικα…

Γιατί, ήταν δεκάδες οι επιχειρηματίες που με έκπληξη πληροφορήθηκαν ότι δεν περιλαμβάνονται στη λίστα ενώ πληρούσαν όλα τα κριτήρια, που σε ορισμένες περιπτώσεις είναι ακατανόητα. Γιατί, για παράδειγμα νέα επιχειρηματίας που άνοιξε κατάστημα τον περασμένο Μάιο, απορρίφθηκε επειδή δεν εμφάνισε τζίρο για το 2019!

Αν μη τι άλλο ο «Άγιος Βασίλης» της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας -της Περιφέρειας που επλήγη περισσότερο και σε υγειονομικό και σε οικονομικό επίπεδο-  οφείλει όχι μόνο να φαίνεται αλλά, κυρίως, να είναι πιο δίκαιος.

Τα συμπεράσματα δικά σας πολίτες του νομού Κιλκίς!

 

ΝΑΒΡΟΖΙΔΟΥ ΓΕΝΟΒΕΦΑ

Περιφερειακή Σύμβουλος Κεντρικής Μακεδονίας

Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς