Με απόφαση του Υπουργού Υγείας κ. Βασίλη Κικίλια επελέγησαν οι νέοι Διοικητές και αναπληρωτές Διοικητές των νοσοκομείων του Ε.Σ.Υ. , μετά την ολοκλήρωση της αξιολόγησης των αιτήσεών τους, από την αρμόδια επιτροπή.
Έτσι την διοίκηση του Νοσοκομείου Κιλκίς αναλαμβάνει ο Ιωάννης Ανδρίτσος, ενώ ο Ηλίας Ζάχαρης αναλαμβάνει το Νοσοκομείο Γουμένισσας.

Ποιος είναι ο Γιάννης Ανδρίτσος
Ο Γιάννης Ανδρίτσος γεννήθηκε στις 13-02-1964 στην Καλή Σκύδρας από αγροτική οικογένεια κι επαγγέλλεται εκπαιδευτικός Β’θμιας εκπαίδευσης.

• Κάτοχος πτυχιακού τίτλου σπουδών του τμήματος Επιστήμης Φυσικής Αγωγής κι Αθλητισμού, μεταπτυχιακού στην Κινησιολογία του ΑΠΘ, καθώς και μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών στα Μοντέλα Σχεδιασμού και Ανάπτυξης Εκπαιδευτικών Μονάδων με θέμα την Μεταναστευτική Πολιτική στα πλαίσια των ΟΤΑ, του Πανεπιστημίου Αιγαίου, ενώ παράλληλα είναι υποψήφιος Διδάκτωρ του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (2017).

• Από το 1991 ως το 1995 διετέλεσε προπονητής της ποδοσφαιρικής ομάδας του Εδεσσαϊκού Α΄ Εθνικής κατηγορίας.

• Γνωρίζει αγγλικά και έχει παρουσιάσει πλήθος εργασιών του σε πανελλήνια και διεθνή συνέδρια σχετικά με την προπονητική, την τοπική αυτοδιοίκηση και την εκπαίδευση.

• Η ενασχόλησή του με τα κοινά ξεκινά από το 1989, ως Προέδρου συλλογικού οργάνου Καθηγητών Φυσικής Αγωγής, ενώ από το 1990 ως το 2006 εκλέγεται αδιάκοπα Κοινοτικός Σύμβουλος, Αντιπρόεδρος κοινότητας (1990-1998) και Δημοτικός σύμβουλος (1999-2006). Το διάστημα από το 2000 ως το 2002 είναι Πρόεδρος Δημοτικής Επιχείρησης, καθώς κι από το 2004 ως το 2007 είναι μέλος Κεντρικής Επιτροπής Αθλητικών Τάξεων του Υπουργείου Παιδείας. Το 2006 ως το 2010 είναι Αντιπρόεδρος Δημαρχιακής Επιτροπής, ενόσω διατελεί από το 2007 Πρόεδρος Εποπτικού συμβουλίου της ΤΕΔΚ Ν. Πέλλας.

• Η είσοδος του στα πράγματα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, αρχίζει με την εκλογή του ως Περιφερειακός Σύμβουλος στην Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας, όπου από το 2010 έως το 2014 είναι Περιφερειακός Σύμβουλος Εντεταλμένος του τομέα Μεταφορών Επικοινωνίας και Εμπορίου της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας, με εποικοδομητική κι αγαστή συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς, καθώς και Α΄ Αν. Μέλος Οικονομικής Επιτροπής και Τακτικό Μέλος Επιτροπής Αγροτικής Οικονομίας της Π.Κ.Μ. Το 2014, κατέρχεται στις αυτοδιοικητικές εκλογές ως υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης με το συνδυασμό του Γιάννη Ιωαννίδη και τη στήριξη της Νέας Δημοκρατίας. Από το 2014, αποτελεί τακτικό μέλος της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, ενώ από τον επόμενο χρόνο είναι τακτικό μέλος του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης (Π.Τ.Α), της Επιτροπής Ανάπτυξης, Καινοτομίας και Αγροτικής Οικονομίας της Π.Κ.Μ και της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος.

Ηλίας Ζάχαρης 


Ο Ηλίας Ζάχαρης στις τελευταίες αυτοδιοικητικές εκλογές ήταν υποψήφιος Δήμαρχος Νεάπολης

Βιογραφικό Ηλία ΖάχαρηΓεννήθηκα και μεγάλωσα πριν 33 χρόνια στις Συκιές. Ο πατέρας μου, Γρηγόρης είναι απόστρατος του πυροσβεστικου σώματος και κατάγεται από το Βαλτερό Σερρών. Η μητέρα μου Γεωργία είναι ελεύθερος επαγγελματίας και κατάγεται από τη Βλάστη Κοζάνης και την Κλεισούρα Καστοριάς. Η αδελφή μου Μαρία, είναι πτυχιούχος του Οικονομικού τμήματος του ΑΠΘ και εργάζεται ως ιδιωτικός υπάλληλος. Είμαι παντρεμένος με την Μαρία Παππά, πτυχιούχο του Γεωλογικού τμήματος του ΑΠΘ.

Σπουδές

Αποφοίτησα από τα εκπαιδευτήρια Μαντουλίδη με αθλητική υποτροφία. Είμαι πτυχιούχος του Γεωλογικού τμήματος του ΑΠΘ και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου του τμήματος διεθνών και ευρωπαϊκών σπουδών του Πανεπιστημίου Μακεδονία.

Εργασία

Από το 2007 μέχρι σήμερα είμαι ελεύθερος επαγγελματίας και δραστηριοποιούμαι στο χώρο των κουφωμάτων – πορτών συνεχίζοντας την οικογενειακή μας επιχείρηση.
Αυτοδιοίκηση
Εκλέχθηκα για πρώτη φορά δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Συκεών το 2006 μόλις στα 21 μου. Ήμουν ο νεότερος δημοτικός σύμβουλος του Δήμου και από τους νεότερους στα χρονικά της ελληνικής τοπικής αυτοδιοίκησης.

Το 2010 κέρδισα εκ νέου την εμπιστοσύνη των συνδημοτών μου για 2η φορά και επανεξελέγην Δημοτικός Σύμβουλος του διευρυμένου δήμου Νεάπολης-Συκεών.

Τέλος, το 2014 εκλέχθηκα ως Περιφερειακός Σύμβουλος με την «Αλληλεγγύη» του Απόστολου Τζιτζικώστα. Μια θητεία που με όπλισε με εμπειρία και γνώσεις στα θέματα διοίκησης.

Κοινωνική Δράση
Ο Αθλητισμός ήταν μια από τις μεγάλες μου αγάπες. Ξεκίνησα από το Β.Α.Ο., έπαιξα στην ομάδα των εκπαιδευτηρίων Φρυγανιώτη, στο Π.Κ. Νεάπολης και τέλος στον Αλέξανδρο Συκεών. Είμαι μέλος του Πανελλήνιου Συλλόγου Απογόνων Μακεδονομάχων «Παύλος Μελάς».