Γιατί θα είμαι υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος τον Μάιο;

του Μαρκόπουλου Χ. Θωμά

«Στην Δημοκρατία, δεν υπάρχουν αδιέξοδα!» έλεγε ο Παύλος Κ. Μπακογιάννης. Με αυτή την σκέψη έκανα μία συνειδητή επιλογή για τις ερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές. Θα είμαι στην ομάδα του υποψήφιου Δήμαρχου Κιλκίς, κύριου Δημήτρη Τσαντάκη. Η επιλογή είναι ρεαλιστική. Θεωρώ πως οι αυτοδιοικητικές εκλογές είναι κατεξοχήν πεδίο όπου οι ”κομματικές ταυτότητες” μένουν στην άκρη. Ως 26χρονος ποτέ δεν έκρυψα και δεν θα κρύψω τις ιδεολογικές μου πεποιθήσεις, οι οποίες, όσοι με ξέρουν, γνωρίζουν πως είναι Κεντρογενής.

Πιστεύω βαθιά σε δυο έννοιες: την Ελευθερία και την Πατρίδα. Αυτό όμως που προέχει αυτή την στιγμή για τον Τόπο είναι η Σύνθεση και η Ενότητα. Ο κος Δημήτρης, κάνοντας μου την πρόταση να είμαι υποψήφιος δεν με ρώτησε για την κομματική μου ταυτότητα, μα αν έχω όρεξη να δουλέψω για έναν κοινό σκοπό μέσα από μία συλλογική προσπάθεια. Το σκέφθηκα καλά, το ζύγισα δύο μήνες μέσα μου. Πήρα απόψεις από τους γονείς μου πρώτα, την οικογένεια, τους φίλους και δεκάδες συμπολίτες μου.

Και είπα ΝΑΙ, προχωράμε!

-Είναι άξιο προσπάθειας να αφυπνίσω, με δράσεις και πράξεις, το συναίσθημα ”αγαπώ-στηρίζω τον Τόπο μου” μέσα στο νου του κάθε συμπολίτη μου.

-Πρέπει (και μπορώ) να αναδείξω στα δημοτικά όργανα τους Προβληματισμούς και τα Θέλω των Πολιτών της ηλικίας μου.

-Οφείλω, ως επιστήμονας Επικοινωνιολόγος, να προσπαθήσω ώστε το Κιλκίς ”να ανεβεί στα μάτια” των Συμπατριωτών μας σε όλη την Ελλάδα (και όχι μόνο).

-Αξίζει να προσπαθήσω, ώστε να αναδειχθούν όλα τα θετικά που έχει το Κιλκίς. Σε επίπεδο Πολιτιστικό, Ιστορικό και Τουριστικό.

-Θέλω να τρέξω, να εργαστώ για την αναβάθμιση του ΤΕΙ της πόλης μας. Αγαπώ και πιστεύω αυτή την Προοπτική.

Για όλα τα παραπάνω, μα και πολλά που μαζί θα βρούμε στην πορεία, ζητώ την Στήριξη σας και την Εμπιστοσύνη σας!

Θεωρώ πως η εμπειρία του συγκεκριμένου υποψήφιου Δημάρχου είναι κομβική για να γυρίσει το Κιλκίς μας σελίδα. Πως; Με κοινή δουλειά και ανεξάρτητη-υπερκομματική νοοτροπία που δεν θα μεταφέρει τις επιδιώξεις των κομμάτων στις τοπικές κοινωνίες, αλλά τις επιδιώξεις των τοπικών κοινωνιών στα κόμματα.

Γνωρίζω πως, ίσως, στεναχωρώ άτομα -τα οποία εκτιμώ πολύ- μέσα στο κομματικό μου χώρο. Τους λέω μέσα από την καρδιά μου ότι ”δεν θα χαθούμε μεταξύ μας”. Και ας ”μαλώσουμε” ίσως λίγο. Θα βρεθούμε ξανά πλάι-πλάι στις ερχόμενες κρίσιμες διαδικασίες. Στην μάχη των Περιφερειακών, των Ευρωεκλογών, μα και σε εκείνη των Εθνικών Εκλογών. Και η Νέα Δημοκρατία θα είναι πρώτη! Θα είμαι ”Παρών” σθεναρά. Στρατιώτης! Με όλες τις δυνάμεις που έχω και φυσικά, με την αρθρογραφική μου πένα σε δράση.

Τέλος, ζητώ από την καθεμία και τον καθένα που ζει και εργάζεται στα χωριά και την πόλη του Κιλκίς να με κρίνει με βάση το βιογραφικό μου, την κοινωνική μου δράση, τις ιδέες που κουβαλάω και την νεανική αισιοδοξία μου… ή αν θέλετε το πάθος μου για Δουλειά!

Τίποτε άλλο…

Για τους παραπάνω λόγους και άλλους τόσους ακόμη, θεωρώ πως ο κος Δημήτρης Τσαντάκης είναι όχι μόνο συνειδητή και ρεαλιστική, αλλά και η καλύτερη επιλογή με την οποία μπορώ να εκφραστώ. Ξεκινάμε, με την σκέψη πως το καλύτερο δεν έρχεται μόνο του, μα θα το φέρουμε εμείς, όλες και όλοι μαζί. Και όπως αγαπώ να λέω «Το Κιλκίς, ενώνει!»… ΕΝΩΤΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ ΚΙΛΚΙΣ, λοιπόν!