Την Πέμπτη 05/12/2019 έλαβε χώρα η προγραμματισμένη 19η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Παιονίας και μέσα από την ψήφιση αλλά και την τοποθέτηση της δημοτικής πλειοψηφίας επί συγκεκριμένων θεμάτων, αναδείχθηκε για μια ακόμη φορά η διοικητική της ανεπάρκεια αλλά κυρίως η νοοτροπία τους που κάθε άλλο παρά δημοκρατική και προς όφελος του δημοσίου συμφέροντος είναι.

Ως είθισται, πριν από την ημερήσια διάταξη, ο Δήμαρχος ενημερώνει το σώμα αλλά και τους δημότες για τα τεκταινόμενα και δίδεται ο λόγος στο κοινό και τους δημοτικούς συμβούλους. Κατά τη διαδικασία αυτή, έθεσα ως επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας κάποια ερωτήματα στον Δήμαρχο και στον Πρόεδρο του Δ.Σ. όσον αφορά απευθείας αναθέσεις για προμήθεια κάδων αλλά και ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Ο δήμος δεν χρειαζόταν τώρα να προβεί σε απευθείας ανάθεση για κάδους αφού είχαμε προμηθευτεί με διαγωνισμό το 2018. Για την προμήθεια ηλεκτρικών αυτοκινήτων μέσω απευθείας ανάθεσης, επίσης διαμαρτυρηθήκαμε καθώς εμείς ψηφίσαμε μόνο την απόφαση για αγορά και όχι την διαδικασία της απευθείας ανάθεσης. Άρα η εμφάνιση της απόφασης αυτής ως ορθής επανάληψης, αποτελεί νοθεία και παραποίηση της απόφασης και φυσικά πλαστογράφηση της και επιφυλασσόμεθα για τις περαιτέρω ενέργειες μας.

Στην συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής της 29/11/2019 όπου μέλη είμαστε τόσο ο Δήμαρχος όσο κι εγώ ως επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, αλλά απουσιάζαμε λόγω της Γενικής Συνέλευσης της ΚΕΔΕ στην Αθήνα, τέθηκαν δύο θέματα σοβαρά στην ημερήσια διάταξη.

Το πρώτο ήταν η παράταση της χρονικής διάρκειας σύμβασης με τίτλο «προμήθεια-τοποθέτηση φωτιστικών ιστών Δ.Ε. Γουμένισσας Δήμου Παιονίας» και το δεύτερο θέμα ήταν ένσταση της εταιρείας με «LIFT INSTALLATIONS, ΧΑΤΖΗΜΛΑΔΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ κ ΣΙΑ Ο.Ε.» επί της διακήρυξης συνοπτικού διαγωνισμού για «προμήθεια-τοποθέτηση φωτιστικών σωμάτων-ιστών ΔΕ Πολυκάστρου».

Η απόφαση κατά πλειοψηφία της Οικονομικής Επιτροπής για το πρώτο θέμα ήταν να μη δοθεί παράταση για την εκτέλεση της σύμβασης, κι ενώ ο ανάδοχος προσκόμισε έγκαιρα αίτημα παράτασης στις 25/11/2019. Η πλειοψηφία δια του αντιδημάρχου κ Τζούρτζου, θεώρησε ότι το αίτημα δεν έγινε έγκαιρα και έτσι το απέρριψε για να κηρύξει έκπτωτη την μειοδότρια εταιρία με προφανή σκοπό την αντικατάσταση της από άλλη εταιρία η οποία όμως ήταν πιο ακριβή κατά 600 ευρώ την κάθε κολόνα!

Για το δεύτερο θέμα που αφορούσε προμήθεια ιστών για την ΔΕ Πολυκάστρου, έγινε ένσταση από τον κ. Χατζημλάδη ότι ο διαγωνισμός ήταν «φωτογραφικός». Η επιτροπή ενστάσεων αποφάνθηκε αρνητικά επί της ουσίας της ένστασης και την απέρριψε. Όμως με παρότρυνση και πάλι του αντιδημάρχου Οικονομικών κ. Τζούρτζου, την προηγούμενη της συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής, δόθηκε εντολή σε εξωτερικό συνεργάτη νομικό σύμβουλο να συντάξει γνωμοδότηση υπέρ της ένστασης και αντίθετη με την απόφαση της επιτροπής ενστάσεων του Δήμου!

Δηλαδή ο Δήμος ανέθεσε αμειβόμενη γνωμοδότηση σε δικηγόρο για να απορρίψει την απόφαση της επιτροπής ενστάσεων του ίδιου του δήμου την οποία επιτροπή όρισε φυσικά η δημοτική μας αρχή! Κι όλα αυτά επειδή δεν άρεσε προφανώς στον κ. Τζούρτζο η απόρριψη της ένστασης του …συντοπίτη του, κ. Χατζημλαδη!

Τέτοιες πρακτικές καταδεικνύουν το ήθος και το ύφος της δημοτικής αρχής και φυσικά είναι καταδικαστέες από την δική μας παράταξη.

Αναφέρθηκα επίσης και στο πρόβλημα των εγκαταστάσεων του γηπέδου που υπάρχει για τα αθλητικά σωματεία στο Πολύκαστρο και βέβαια για το προσφυγικό όπου ζήτησα να μπει αρμόδιος συντονιστής, γιατί το πρόβλημα διογκώνεται.

Μετά τις απαντήσεις των αρμοδίων και του Δημάρχου ζήτησα τον λόγο εκ νέου κι επί προσωπικού από τον πρόεδρο του Δ.Σ. κ Καπουτζή, ώστε να δώσω κάποιες διευκρινήσεις σε ζητήματα που με θίγουν.

Ο πρόεδρος όμως με αυταρχικό ύφος και τρόπο απόλυτο, δεν μου έδωσε το λόγο ως όφειλε κι όπως ο Κανονισμός του Δημοτικού Συμβουλίου ορίζει σε ανάλογες περιπτώσεις, με αποτέλεσμα οι παρευρισκόμενοι εντός της αιθούσης δημοτικοί σύμβουλοι του συνδυασμού «ΠΑΙΟΝΙΑ ΙΣΧΥΡΗ» εκτός δύο, να αποχωρήσουμε διαμαρτυρόμενοι για τη συμπεριφορά αυτή του προέδρου στην οποία συνηγόρησε και ο Δήμαρχος κ. Σιωνίδης.

Είναι όνειδος για το Δημοτικό μας Συμβούλιο να λειτουργεί με τέτοιον απαξιωτικό τρόπο από ανθρώπους πολιτικά ανεπαρκείς χωρίς στοιχειώδη δημοκρατική ευαισθησία και διοικητική ευσυνειδησία.

Μέσα σε μόλις 4 μήνες η διοίκηση του κ. Σιωνίδη απέδειξε τον λόγο που μόχθησε τόσο να έρθει στα πράγματα.

Η εξυπηρέτηση ιδιοτελών και ιδιωτικών συμφερόντων σε συνδυασμό με την αντιδημοκρατική και αντιθεσμική λειτουργία της ομάδας του κ. Σιωνίδη, δημιουργούν μια εκρηκτική κατάσταση την οποία δυστυχώς θα κληθούν να φορτωθούν οι δημότες.

 

Χρήστος Π. Γκουντενούδης

Δημοτικός Σύμβουλος

Επικεφαλής δημοτικής Παράταξης

«ΠΑΙΟΝΙΑ ΙΣΧΥΡΗ»