Δελτίο Τύπου “ΣΥΜΜΕΤΕΧΩ» – Ο ΔΗΜΟΣ ΚΙΛΚΙΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ”

Μετά την ορκωμοσία των νέων Δημ. Συμβούλων και ενόψει της νέας τετραετούς περιόδου λειτουργίας του νέου Δημοτικού Συμβουλίου, προσκλήθηκαν όλοι οι υποψήφιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι που συμμετείχαν στον συνδυασμό «ΣΥΜΜΕΤΕΧΩ»  με επικεφαλής τον κ. Αγαθόπουλο, για  ενημέρωση, προγραμματισμό και οργανωτικά ζητήματα.

Επαναβεβαιώθηκε από όλα τα μέλη η συνεχής λειτουργία της παράταξης, ως συγκροτημένο σύνολο στο οποίο θα συζητούνται και θα παίρνονται συλλογικά οι αποφάσεις για μείζονα θέματα όταν αυτό απαιτείται.

Την εισήγηση έκανε ο επικεφαλής της παράταξης κ. Αγαθόπουλος, με παρόντες και τους άλλους δύο Δημ.  Συμβούλους την κ. Αναστασιάδου και τον κ. Σεϊτανιώτη.

Το πρώτο θέμα αφορούσε τις ριζικές αλλαγές που επέφεραν οι τροπολογίες της Κυβέρνησης στον νέο ψηφισθέντα νόμο «ΚΛΕΙΣΘΕΝΗ», βάσει του οποίου εκλέχτηκαν όλοι οι Δήμαρχοι και  Δημ. Σύμβουλοι, με βασικό στόχο την κατάργηση της απλής αναλογικής. Ενημερώθηκαν για την αντισυνταγματικότητα των τροπολογιών, για την κατάργηση της αναλογικότητας με διορισμένη την πλειοψηφία των συμβούλων στις επιτροπές, την υποβάθμιση του ρόλου των Δημ. Συμβ. στο Δημοτικό Συμβούλιο, την αφαίρεση της δυνατότητας των τοπικών συμβουλίων να παίρνουν κάποιες αποφάσεις για τοπικά ζητήματα, την αντιδημοκρατική δυνατότητα να γίνονται συμπράξεις Δημ. Συμβούλων ή παρατάξεων μόνο με την παράταξη που εκλέχτηκε ο Δήμαρχος και όχι οι αντιπολιτευόμενες μεταξύ τους, μια σειρά ρυθμίσεων που διευκολύνουν τις συναλλαγές, τα ρουσφέτια και την διαφθορά και τέλος ουσιαστικά αφαιρούν την δυνατότητα από τους Δημ. Συμβούλους να καταθέτουν προτάσεις επί θεμάτων του Προϋπολογισμού και του τεχνικού προγράμματος αλλά ολοκληρωμένα προγράμματα , κάτι το οποίο είναι τεχνικά αδύνατο.
Σύντομα θα υπάρξει σχετική αναλυτική ενημέρωση και αρθρογραφία.

Δεύτερο θέμα συζήτησης ήταν η χωροθέτηση του νέου υποσχόμενου Δικαστικού Μεγάρου. Αφού μέχρι στιγμής δεν υπήρξε καμία αναλυτική ενημέρωση από την πλευρά του νεοεκλεγέντα Δημάρχου, οι Δημ. Σύμβουλοι της παράταξης, με δική τους πρωτοβουλία, ενημερώθηκαν διεξοδικά από θεσμικούς παράγοντες και επιστημονικούς φορείς, για το όλο θέμα. Με τα μέχρι στιγμής στοιχεία και μετά από διεξοδική συζήτηση το σώμα συμφωνεί για την οριστική επίλυση του προβλήματος για την κατασκευή Δικαστικού μεγάρου και την τελική απόφαση για την χωροθέτησή του θα την λάβει μετά από τις οριστικές γνωμοδοτήσεις των αρμόδιων θεσμικών οργάνων και υπηρεσιακών παραγόντων, πριν έρθει το θέμα στο Δημ. Συμβούλιο.

Επίσης αποφασίστηκε η συμμετοχή των Δημ. Συμβούλων της παράταξης στις επιτροπές του Δημ. Συμβουλίου και ορίσθηκαν οι υποψηφιότητες. Ο κ.Αγαθόπουλος προτάθηκε για την επιτροπή Ποιότητας Ζωής με αναπληρωματικό τον κ. Σεϊτανιώτη και η κ. Ανασατασιάδου στην επιτροπή Οικονομικών με αναπληρωματικό τον κ. Αγαθόπουλο.

Τέλος ενημερώθηκαν τα μέλη της παράταξης για την κατάσταση που θα επικρατήσει στον καταυλισμό της Νέας Καβάλας μετά την έλευση 1400 περίπου προσφύγων από την Μόρια της Λέσβου επιπλέον από τους ήδη εγκατεστημένους 950. Αποφασίστηκε τα μέλη της παράταξης να συνδράμουν στην προσπάθεια επίλυσης των προβλημάτων που τυχόν θα παρουσιαστούν.

Ο επικεφαλής της παράταξης «ΣΥΜΜΕΤΕΧΩ» Κ. Αγαθόπουλος, το προηγούμενο διάστημα, επισκέφθηκε όλα τα τμήματα του Δήμου για γνωριμία με το προσωπικό και σχετική ενημέρωση για τις αρμοδιότητες του κάθε τμήματος.

«ΣΥΜΜΕΤΕΧΩ» – Ο Δήμος Κιλκίς στα χέρια του πολίτη.