2ο Δημοτικό Σχολείο Κιλκίς « Κώστας Λαχάς»: 15 χρόνια δημιουργίας και εθελοντικής προσφοράς 2003 – 2018.

Στις 9 Ιουνίου 2016, σε άρθρο που δημοσιεύτηκε στον τοπικό τύπο, ο αείμνηστος συμπολίτης μας, Δημοσιογράφος Παναγιώτης Φλωρίδης έγραφε:
«Το 2ο Δημοτικό Σχολείο του Κιλκίς είναι συνυφασμένο με την ιστορία της πόλης. Το ιστορικό κτίριο “Ντάνεφ” έχει μείνει ανεξίτηλο, όχι μόνο στις φωτογραφίες και τις ζωγραφικές αναπαραστάσεις, αλλά και στην ψυχή των παλαιότερων Κιλκισιωτών.
Κατά ένα μαγικό τρόπο το Σχολείο αυτό, όχι μόνο διατηρεί την ιστορική του αίγλη, αλλά διαρκώς την ενισχύει. Με δράσεις που προγραμματίζονται από φωτισμένους δασκάλους, αλλά-και αυτό είναι το εκπληκτικό-υλοποιούνται από τους μαθητές με άψογο επαγγελματικό τρόπο….
Στο Συνεδριακό του δήμου Κιλκίς, η Σχολική Κοινότητα του 2ου Δημοτικού Κιλκίς παρουσιάζει τους κόπους και το μεράκι μιας ολόκληρης χρονιάς. Έτσι γίνεται πάντα στο 2ο Δημοτικό: Η κεντρική εκδήλωση προετοιμάζεται από την έναρξη ακόμη της σχολικής χρονιάς. Στην πολύμηνη προετοιμασία βασίζεται το τέλειο αποτέλεσμα. Στον πολύμηνο μόχθο οφείλεται το θερμό χειροκρότημα και η συγκινητική επιδοκιμασία των θεατών».

Την τρέχουσα σχολική χρονιά το Σχολείο μας, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, την Περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς και τον Δήμο Κιλκίς- Αντιδημαρχία Πολιτισμού, επανέρχεται δυναμικά στα πολιτιστικά δρώμενα ανεβάζοντας μια μουσικοχορευτική εκδήλωση που πραγματοποιείται με αφορμή τη γιορτή των Χριστουγέννων και έχει τίτλο: «Μια γιορτή για την Ελπίδα». Τα έσοδα της παράστασης θα παραδοθούν στον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό (Περιφερειακό τμήμα Κιλκίς) με τη φροντίδα του οποίου υποστηρίζονται 500 περίπου οικογένειες στην περιοχή μας, οι οποίες λαμβάνουν τακτικά τρόφιμα, καθώς και είδη ένδυσης και υπόδησης.
Είναι γνωστό, ότι στα 15 τελευταία χρόνια το σχολείο, μέσω των φιλανθρωπικών του παραστάσεων πρόσφερε σημαντικά ποσά στους «Γιατρούς χωρίς Σύνορα» στο «Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με Ειδικές Ανάγκες», αλλά και σε αρκετούς συμπολίτες μας.
Δυστυχώς, η οικονομική δυσπραγία των τελευταίων ετών μας έχει αναγκάσει να κλειστούμε στα πολύ αναγκαία πράγματα. Για τον λόγο αυτόν, στόχος μας είναι μέσα από την παράστασή μας, που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή, 23 Δεκεμβρίου 2018 και ώρα 7:00 μ.μ. στο Συνεδριακό Κέντρο Κιλκίς, να αποδείξουμε ότι «η ελπίδα θα ζει, όσο υπάρχουν άνθρωποι».