Την βαθιά ανησυχία μας προκαλεί η ευθεία παρέμβαση του Προέδρου της ΝΟΔΕ ΝΔ Κιλκίς στις αποφάσεις που λαμβάνονται από το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου.
Στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Κιλκίς στις 28/12/201 δεν υπερψηφίστηκε ο οικονομικός απολογισμός του 2018 και ο προϋπολογισμός του 2019 της Κοινωφελούς Δημοτικής Επιχείρησης Κιλκίς (ΚΔΕΚ) με απόλυτη πλειοψηφία, όπως και απαιτείται. Το πρόβλημα βέβαια λύθηκε με την στήριξη της μείζονος μειοψηφίας στην συνεδρίαση στις 07/01/2019.
Ως Νομαρχιακή Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ Κιλκίς εκφράζουμε την εμπιστοσύνη μας στην λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου, διατηρώντας βέβαια το δικαίωμα κριτικής σε κάθε περίπτωση. Πραγματικά το Δημοτικό Συμβούλιο μέσα από τον τρόπο που λειτούργησε, απέδειξε ότι διαθέτει την ωριμότητα να βρίσκει λύσεις όταν οι περιστάσεις το απαιτούν. Στους ευαίσθητους τομείς που ενέχονται στην κοινωνική πολιτική του Δήμου μας, δεν μπορούν να υπεισέρχονται συμφέροντα πέρα από αυτά των δημοτών.
Οι δημοτικοί σύμβουλοι είναι εκλεγμένοι από τους δημότες του Δήμου μας και λογοδοτούν μόνο σε αυτούς. Η κρίση και οι επιλογές των δημοτικών συμβούλων δεν βρίσκονται υπό την αιγίδα κανενός κομματικού μηχανισμού. Διαθέτουν ελεύθερη βούληση και δεν υπόκεινται σε κανενός είδους κομματικής επιστράτευσης. Οι επιλογές τους μπορούν να κρίνονται, αλλά σε καμιά περίπτωση δεν μπορούν να χειραγωγούνται.
Η κοινωνική ευαισθησία και η προσφορά είναι προσωπικό ζήτημα και ως τέτοιο αφορά την συνείδηση του καθενός. Ως προσωπικό ζήτημα μένει μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας και δεν χρησιμοποιείται ως επιχείρημα. Οτιδήποτε άλλο αποτελεί βαθιά υποκρισία.
Ως Νομαρχιακή Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ Κιλκίς καταδικάζουμε την επιχείρηση χειραγώγησης του Δημοτικού Συμβουλίου από τον Προέδρου της ΝΟΔΕ ΝΔ Κιλκίς. Εκτιμούμε ότι τόσο ο Δήμος, όσο και το Δημοτικό Συμβούλιο δεν έχει ανάγκη κανενός είδους γκάουλάιτερ για να ικανοποιεί τις εντολές του.