Με λαμπρότητα και ιεροπρέπεια, εορτάσθηκε την πρώτη του έτους, Τρίτη 1 Ιανουαρίου 2019, στην Ιερά Μητρόπολη Πολυανής και Κιλκισίου, η Μεγάλη Δεσποτική της κατά Σάρκας Περιτομής του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού και η μνήμη του εν Αγίοις Πατρός ημών Βασιλείου του Μεγάλου Αρχιεπισκόπου Καισαρείας του Ουρανοφάντορος.

Επίκεντρο του εορτασμού ήταν ο πανηγυρίζοντας Ιερός Ναός Αγίου Βασιλείου και Αγίου Νικολάου Κιλκίς, τον οποίο ύψωσαν οι Κιλκισιώτες πιστοί, στην νότια άκρη της Πόλεως, προς δόξαν του Τριαδικού Θεού και τιμήν των δύο μεγάλων Αγίων της Ορθοδοξίας μας, με πρωτεργάτες τον αείμνηστο Βασίλειο Χειμωνίδη και την κα Νίκη Χειμωνίδου, μεγάλους ευεργέτες του ως άνω Ιερού Ναού. Της πρωτοχρονιάτικης Θείας Λειτουργίας προέστη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πολυανής και Κιλκισίου κ. Εμμανουήλ, πλαισιούμενος από Ιερείς της πόλεως, τους Εφημερίους του Ναού και τους Ιεροδιακόνους της Ι. Μητροπόλεως, με τη συμμετοχή ευσεβών πιστών και εκπροσώπων της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας του Νομού Κιλκίς.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, και μέσα σε εορταστική ατμόσφαιρα ετελέσθη, η επίσημη Δοξολογία επί τη εισόδω εις τον νέον Ενιαυτόν της Χρηστότητος  Κυρίου έτος 2019, με τη συμμετοχή των Ιερέων και παρουσία των εκπροσώπων της Περιφερειακής Ενότητας, του Δήμου, του Στρατού, της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής, και άλλων Φορέων. Παρέστησαν ο Βουλευτής ν. Κιλκίς κ. Γεώργιος Γεωργαντάς, ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Ανδρέας Βεργίδης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Δημήτριος Κυριακίδης, οι Αντιδήμαρχοι Κιλκίς κα Κατερίνα Ζιούτα και κ. Γεώργιος Μπαλάσκας, η Πρόεδρος της Δημ. Κοινότητας Κιλκίς κα Μαρία Τσοπούλου, ο Διοικητής της 71ης Α/Μ Ταξιαρχίας “ο Πόντος” Ταξίαρχος κ. Πάρις Καπραβέλος, ο Αστυν. Διευθυντής ν. Κιλκίς κ. Χρήστος Αποστολόπουλος, Δημοτικοί Σύμβουλοι, εκπρόσωποι Κομμάτων και Φορέων, κ.α.