Η ΤΕΧΝΗ ΚΙΛΚΙΣ ΓΙΟΡΤΑΣΕ ΤΗΝ JAMAIKCA ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΜΟΡΦΟΝΙΟΥ

Μια υπέροχη γεύση χαράς, περηφάνιας και κυρίως καλής  παρέας άφησε  το “ΤΖΑΜΑΪΚΑ” Reward Party στον “ΤΡΥΠΟΚΑΡΥΔΟ”, το Σάββατο, 28 Δεκεμβρίου 2019 παρουσία του σκηνοθέτη της ταινίας, Ανδρέα Μορφονιού, της ταινίας που έλαβε τον Σεπτέμβρη 2019 το 1ο βραβείο καλύτερης ταινίας “GOLDEN SOFIYA FRESCO GRAND-PRIX IN FEATURE FILM JAMAICA  στην Ουκρανία.

Στο καλωσόρισμα της η Πρόεδρος της Τέχνης, Σοφία Κεσίδου,  ανέφερε:

«Σήμερα  είμαστε χαρούμενοι και περήφανοι. Όχι μόνο σαν μέλη της Τέχνης, αλλά και σαν πολίτες αυτής της χώρας και σαν άνθρωποι που αγαπούν και αγκαλιάζουν το καλό σινεμά, το καλό θέατρο, την καλή μουσική, που νοιάζονται και στηρίζουν ό,τι προάγει και  αναδεικνύει την πολιτιστική παραγωγή αυτού του τόπου.

Ενός τόπου κακοτράχαλου ενίοτε, αγκυλωμένου πολλάκις, περίκλειστου  γεωγραφικά αλλά και ενός τόπου που, ‘όταν οι άνθρωποι του πολιτισμού αποφασίζουν να μιλήσουν με το έργο τους, τότε κόντρα στα καβαφικά περί Μηδείων  προγνωστικά, καταφέρνει  να ξεχωρίζει, να γοητεύει και να συγκινεί.

Ίσως γιατί, εκεί, στην ουσία του πολιτισμού, ακουμπά και η αλήθεια όλων μας, οι ψυχές μας, οι φοβίες, τα άγχη μας αλλά και η μπέσα και το φιλότιμο μας. Και εκεί δονούνται όλες οι συχνότητες, εκεί αναγνωριζόμαστε, εκεί δίνουμε χέρια και  ψηλώνουμε. Γιατί υπάρχουν και άνθρωποι που δουλεύουν με ψυχή και δεν αποτιμούν τα πάντα με χρήμα.

Ένα βραβείο που ποτέ δεν έγινε πρώτη είδηση, γιατί στην Ελλάδα ο πολιτισμός δεν κοσμεί την κορφή της πυραμίδας στην ειδησιογραφία, παρότι μαΙμουδίζουμε  καθημερινά την περηφάνια μας για  την πολιτιστική μας κληρονομία.

Μια τέτοια βραδιά ιδιαίτερης δόνησης είναι και η σημερινή χάρη στη δουλειά, το ταλέντο και την πίστη καλλιτεχνών όπως ο Ανδρέας Μορφονιός   που είναι μαζί μας  αλλά  και όλων όσων συμμετείχαν στην ταινία «Τζαμάικα».

Και να που βρισκόμαστε  σήμερα πάλι, όλη η παρέα του καλοκαιριού, μέρες γιορτής να κοινωνούμε την χαρά της νίκης, τη χαρά της συνύπαρξης, την   χαρά του να μοιράζεσαι όμορφες κουβέντες.

Φίλε Ανδρέα καλως ήλθες, καλά να περάσουμε και  μακάρι να είμαστε το γούρι σου σε ότι κάνεις.»

Τη βραδιά  υποστήριξαν μουσικά ο Γιάννης Λαζαρίδης και ο Γιώργος Γελαράκης, εξαιρετικοί μουσικοί και καλλιτέχνες και φυσικά το χορευτικό χρώμα δόθηκε από τα τμήματα χορού της Τέχνης, που για άλλη μια φορά σκόρπισαν το κέφι και την αλεγκράδα τους  στους παραβρισκόμενους.

Η Άννα Δημάκη, μέλος της παρέας του καλοκαιριού, ως Αντιδήμαρχος Πολιτισμού τότε, παρούσα και ενεργή ήταν μαζί μας, διασκέδασε και χόρεψε παρέα μας και κάλεσε τον  Ανδρέα Μορφονιό την επόμενη ταινία του να την κάνει στο Κιλκίς.

Όμορφη συγκυρία η παρουσία στην εκδήλωση του, επίσης καταξιωμένου  Κιλκισιώτη καλλιτέχνη που τα τελευταία χρόνια κατακτά θεατρικά το Λονδίνο, Κώστα Καβακιώτη,  που  αντάλλαξε σκέψεις και ιδέες με τον Ανδρέα Μορφονιό.

Μεγάλο ευχαριστώ στον Γιώργο Τσαρίδη, για την παραχώρηση του καφέ-μπιστρό «Τρυποκάρυδος» και  την εξαιρετική συνεργασία, στον Πασχάλη Αποστολίδη της Nutripet Hellas για την υποστήριξη, την εταιρία  WOOD ME UP για τα πανέμορφα μπρελόκ με την εξαιρετική ατάκα της ταινίας «Η ζωή δεν είναι για να σε στενεύει αλλά για να τη φοράς στο νούμερο σου», στο κατάστημα παιδικών ρούχων «Χαρμόσυνο» και φυσικά του μέλους και φίλης της Τέχνης, Δέσποινας Αιδαρίνη για την παντιοτρόπως βοήθεια της. Από καρδιάς ευχαριστώ και στον Όμηρο Κοντό για την, πέραν όλων των άλλων, ηχητική υποστήριξη της βραδιάς, τη φωτογραφική της κάλυψη και την καλή του διάθεση παρόλη την κούραση της ημέρας.