Παρασκευή 2 Απριλίου 2021-Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου

Την ημερομηνία γέννησης του μεγάλου Δανού παραμυθά, Χανς Κρίστιαν Άντερσεν, επέλεξε  η Διεθνής Οργάνωση Βιβλίων για τη Νεότητα το 1966 για την καθιέρωση της Παγκόσμιας Ημέρας Παιδικού Βιβλίου.

Στόχος ήταν να εμπνεύσει στα παιδιά την αγάπη για το διάβασμα και να προκαλέσει την προσοχή των μεγαλύτερων στο παιδικό βιβλίο. Η παιδική λογοτεχνία  συμβάλλει στην ψυχαγωγία και στην πνευματική καλλιέργεια των παιδιών, στην ανάπτυξη της ικανότητας τους για αντίληψη και  στην ωρίμανση της προσωπικότητας τους.

Είναι η καύσιμη ύλη για την εύφλεκτη φαντασία τους, όπως πολύ όμορφα το λέει ο Φαίδωνας Κυριακού, διδάκτωρ Εμβιομηχανικής του Πανεπιστημίου Strathclyde, που σήμερα εργάζεται στη Σκοτία ως μεταδιδακτορικός ερευνητής καρδιαγγειακών μοσχευμάτων και παράλληλα γράφει παιδικά  βιβλία και μυθιστορήματα.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Μακεδονικής Καλλιτεχνικής Εταιρείας ΤΕΧΝΗ Κιλκίς κάλεσε γνωστούς, αγαπημένους και καταξιωμένους συγγραφείς να μιλήσουν για το παιδικό βιβλίο και να διαβάσουν αποσπάσματα από τα βιβλία τους για τους μικρούς μας φίλους.

Έτσι την Παρασκευή 2 Απριλίου 2021 από την σελίδα της Τέχνης στο  facebook,  οι μικροί μας φίλοι θα έχουν την ευκαιρία να  ταξιδέψουν στο νησί με τις λέξεις που αγαπάνε, θα ανακαλύψουν τη σούπα της Σοφίας που με μαεστρία ετοιμάζουν ένας μάγος και ένας γίγαντας, τη μαύρη πεταλούδα που είναι η μόνη που μπορεί να βοηθήσει τις άλλες πεταλούδες όταν έρθει η συμφορά,να γνωρίσουν τον τελευταίο Έλληνα της Σμύρνης αλλά και τις 11 μέρες του Απρίλη του 1826 που αναφέρονται στην μεγάλη στιγμή της ελληνικής επανάστασης, την έξοδο του Μεσολογγίου αλλά και πολλές άλλες αφηγήσεις! ,

Διαβάζουν για εμάς ο Φαίδων Κυριακού, συγγραφέας, Διδάκτωρ Εμβιομηχανικής του Πανεπιστημίου Strathclyde στη Σκωτία, μεταδιδακτορικός ερευνητής καρδιαγγειακών μοσχευμάτων, η Ελένη Δικαίου, συγγραφέας , ο Μάνος Κοντολέων, συγγραφέας και Αρθρογράφος, η Λιλή Λαμπρέλλη, συγγραφέας και Μεταφράστρια, ο Γιώργος Χατζόπουλος, δάσκαλος και Συγγραφέας, ο Γιώργος Παναγιωτάκης συγγραφέας, Σεναριογράφος και Δημοσιογράφος, η Άννα Βασιλειάδη συγγραφέας και Αρθρογράφος, ο Κώστας Στοφόρος  συγγραφέας και Δημοσιογράφος, η Λένα Μερίκα συγγραφέας και Σεναριογράφος , η Έρη Ρίτσου συγγραφέας , η Αλεξάνδρα Μητσιάλη φιλόλογος και Συγγραφέας, η Σοφία Μαντούβαλου  συγγραφέας, Σεναριογράφος και Ποιήτρια, η Στέλλα Κάσδαγλη συγγραφέας, Δημοσιογράφος και Μεταφράστρια , ο Βαγγέλης Ηλιόπουλος δάσκαλος και Συγγραφέας, η Μαρία Παπαγιάννη συγγραφέας και Δημοσιογράφος και Κατερίνα Κρις συγγραφέας και εικονογράφος παιδικών και εφηβικών βιβλίων.

 

Μη το χάσετε! Θα χάσετε….

Για άλλη μια φορά ένα μεγάλο ευχαριστώ στον κ.Όμηρο Κοντό, μέλος της Τέχνης και υπεύθυνο της Κινηματογραφικής Λέσχης, η  βοήθεια του οποίου αποδεικνύεται πολύτιμη και καταλυτική για την ευόδωση και πραγμάτωση των διαδικτυακών μας δράσεων.