Με ισοπαλία έκλεισε το 2018 ο Αλέξανδρος Κιλκίς με αντίπαλο τον Άρη Αβάτου στην προτελευταία αγωνιστική του πρώτου γύρου για το πρωτάθλημα της Γ Εθνικής.
Στο εντός έδρας παιχνίδι σε βάρη αγωνιστικό χώρο και αρκετό αέρα οι δυο ομάδες δεν παρουσίασαν υψηλό θέαμα και οι τελικές προσπάθειες ήταν ελάχιστες. Στο 14’ σουτ του Αγαθαγγελίδη πέρασε ελάχιστα out. Στο 19’ σουτ του Προβατίδη μπλόκαρε ο αντίπαλος τερματοφύλακας. Στο 58’ σουτ του Τσολακίδη επίσης out, ενώ σε δυο περιπτώσεις των φιλοξενούμενων στο 27’ & και 83’ μπλόκαρε ο Αθανασίου.
Στο 60’ αναγκαστική αλλαγή λόγω τραυματισμού του Ηλία Προβατίδη με τις πρώτες ενδείξεις να δείχνουν ότι είναι επιπόλαιος και ικανός να αποκατασταθεί στην διακοπή του πρωταθλήματος,ενώ είχαμε και την αγωνιστική επανεμφάνιση του Τζεβελέκη μετά τον τραυματισμό του.
Επόμενο ματς για την Α ομάδα της Ακαδημίας του Αλεξάνδρου Κιλκίς , με το νέο έτος και ανήμερα των Φώτων στις Σέρρες με τον τοπικό Πανσεραϊκό.
Σύνθεση : Αθανασίου , Μπουλγουρίδης , Βασιλειάδης , Τσαταλμπασίδης , Τερζής , Παπαδόπουλος Σ, Τσολακίδης , Αηδονίδης , Musoni , Προβατίδης (60’ Σερταρίδης ), Αγαθαγγελίδης (77’ Τζεβελέκης ).