Κ. Κιλτίδης: Απαξιώνονται τα Νομαρχιακά Νοσοκομεία

Του Κώστα Κιλτίδη*

Από το 2010 καταγγέλλω την απαξίωση των Νομαρχιακών Νοσοκομείων. Το ίδιο συνέβη και στο Νοσοκομείο Κιλκίς. Πλην των Παθολογικών και Γενικών Χειρουργικών Κλινικών,οι λοιπές κλινικές ειδικοτήτων σταδιακά με την αποχώρηση του ιατρικού στελεχιακού δυναμικού έκλειναν.

Έτσι ο όποιος υγειονομικός σχεδιασμός υπηρέτησης των πολιτών για παροχή δευτεροβάθμιας περίθαλψης ακυρώθηκε και μετατοπίστηκε στα μεγάλα αστικά κέντρα π.χ. Θεσσαλονίκη.
Η λαίλαπα της οικονομικής κρίσης ξεθεμελίωσε στην κυριολεξία τις υποδομές και οδήγησε στη τραγωδία που βιώνει σήμερα και το Νοσοκομείο Κιλκίς. Οι υπερπροσπάθεια του προσωπικού του Νοσοκομείου μας,δεν μπορεί να αναχαιτίσει φαινόμενα όπως η υποστελέχωση της Χειρουργικής κλινικής.
Δεν χωρούν κομματικές τοποθετήσεις ή προσωπικές ομφαλοσκοπήσεις φιλαυτίας. Οι ευθύνες είναι βαρύτατες για πολλούς διαχρονικά. Τώρα όμως, ίσως χθες,όσοι υπεύθυνοι και όποια κυβέρνηση ως εδώ και μη παρέκει. Δώστε λύση για τα στοιχειώδη σε υποδομές και περίθαλψη.
Επειδή θα ακούσω και τα γνωστά, «εσύ τι έκανες», τους απαντώ ότι την ευθύνη μου την έχω αναλάβει από το 1992,χωρίς να διεκδικώ το αλάθητο ή ότι δεν μπορούσαν να γίνουν και άλλα. Η εικόνα, η λειτουργία και η στελέχωση δείχνουν τι πρέπει να γίνει.
*Κωσταντίνος Β. Κιλτίδης 

Ιατρός – Πρ. Βουλευτής, Υφυπουργός
της Νέας Δημοκρατίας