Και η Ραχήλ Συμεωνίδου για μία Ισχυρή Παιονία

Η Ραχήλ Συμεωνίδου, μια νέα και δυναμική γυναίκα από την Αξιούπολη, προστίθεται στη μεγάλη αυτοδιοικητική οικογένεια “Παιονία Ισχυρή” του Δημάρχου Χρήστου Γκουντενούδη.
Έχοντας μοιάσει στον παππού της, στον Χαράλαμπο Συμεωνίδη που υπηρέτησε με ιδιαίτερο ζήλο την Τοπική Αυτοδιοίκηση και συνέβαλλε στα μέγιστα στην ανάπτυξη της τοπικής κοινωνίας, η Ραχήλ συμμετέχει και να αφιερώνει στα “κοινά” μεγάλο μέρος από τον ελεύθερό της χρόνο.
Οι γονείς της Γεώργιος Συμεωνίδης και Μαρία το γένος Νίρλα, μεγάλωσαν με αγάπη τόσο την ίδια όσο και τον αδελφό της Χαράλαμπο, και τους έμαθαν να σέβονται τους ανθρώπους, να αγωνίζονται για το κοινό καλό, να αγαπούν την παράδοση και να μην ξεχνάνε τις ρίζες τους, Ποντιακές και Βλάχικες.
Από πολύ μικρή ηλικία συμμετείχε ως χορεύτρια σε ποντιακό και βλάχικο παραδοσιακό σύλλογο και ως ενήλικη υπήρξε χοροδιδάσκαλος και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ποντιακού Συλλόγου Αξιούπολης “ΤΡΑΝΤΕΛΛΕΝΕΣ”. Διετέλεσε για 6 χρόνια Γενική Γραμματέας και για 2 χρόνια Αντιπρόεδρος του Συλλόγου και παραμένει μέχρι σήμερα ενεργό μέλος του.
Είναι παντρεμένη με τον Χαράλαμπο Αθανασιάδη και μητέρα 2 αγοριών ηλικίας 2,5 και 5 ετών. Ως μητέρα μικρών παιδιών βοηθά τους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων των σχολείων γιατί θεωρεί πως ο καθένας πρέπει να προσφέρει στο κοινωνικό σύνολο όπου και όπως μπορεί.
Η αγάπη της για το περιβάλλον την οδήγησε στο ΑΤΕΙ Καρδίτσας “Δασοπονίας και Διαχείρισης Φυσικού Περιβάλλοντος” απ ́ όπου αποφοίτησε το 2006 και στο ΙΕΚ Σερρών ως “Ειδικός Δασικής Προστασίας”, απ ́ όπου αποφοίτησε το 2012.
Ήταν εθελόντρια πυροσβέστης στην Πυροσβεστική Υπηρεσία της Καρδίτσας και αργότερα της Γουμένισσας. Παρακολούθησε επίσης αρκετά σεμινάρια όπως “Σύγχρονες Τεχνικές Πωλήσεων, Επικοινωνίας και Προώθησης Προϊόντων και Υπηρεσιών Μάρκετινγκ”, “Παραγωγή και προώθηση Καινοτομικών Προϊόντων Πιστοποιημένης Ποιότητας”, “Εκπαίδευση Αγροτών για την Ανάληψη Δράσεων στο Δευτερογενή και τον Τριτογενή Τομέα της Oικονομίας”, Παρακολούθηση πρώτων βοηθειών “ΚΑΡΠΑ” από το Ερυθρό Σταυρό, κ.α.
Σήμερα εργάζεται στο Δασαρχείο Γουμένισσας.
Η Ραχήλ Συμεωνίδου, δραστήρια, φιλομαθής, με διάθεση να προσφέρει στην κοινωνία, πιστεύει πως όλοι μαζί, μπορούμε να χτίσουμε ένα καλύτερο αύριο για τα παιδιά μας, για τον τόπο μας, για την πατρίδα μας και θα είναι υποψήφια στην Δ.Ε. Αξιούπολης.