Συναντήσεις με τους Διοικητές της 3ης και της 4ης Υ.Π.Ε. και τις Διοικήσεις νοσοκομείων της Θεσσαλονίκης περιελάμβανε το σημερινό πρόγραμμα του κ. Θεόδωρου Καράογλου. Οι επισκέψεις πραγματοποιήθηκαν προκειμένου ο Βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας να ευχαριστήσει προσωπικά τους Διοικητές των δυο Υγειονομικών Περιφερειών της Μακεδονίας και της Θράκης και φυσικά το ιατρικό-νοσηλευτικό προσωπικό της πόλης για τις ανεκτίμητες υπηρεσίες που προσφέρουν καθημερινά στην πρώτη γραμμή αντιμετώπισης της πανδημίας.

Ο κ. Καράογλου εξήρε τις τιτάνιες προσπάθειες που καταβάλλουν όλοι οι εργαζόμενοι στο χώρο της Υγείας ώστε να σώσουν τις ζωές συνανθρώπων μας που δοκιμάζονται από τον κορωνοϊό, αλλά και την αφοσίωση με την οποία επιτελούν το καθήκον τους ανταποκρινόμενοι με ευσυνειδησία στον σταθερά υψηλό αριθμό εισαγωγών σε κάθε εφημερία.

Όπως είπε: «Στους ανθρώπους που υπηρετούν το Εθνικό Σύστημα Υγείας οφείλουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς μας. Είναι οι πραγματικοί ήρωες στην εποχή της πανδημίας αφού διακινδυνεύουν τη δική τους ζωή για να σώσουν συνανθρώπους τους. Βρίσκονται στην “καρδιά” ενός υγειονομικού πολέμου και εργάζονται κάτω από συνθήκες διαρκούς πίεσης».

Αναφερόμενος στις αντοχές που επιδεικνύει το ΕΣΥ στις αυξημένες απαιτήσεις της πανδημίας, ο κ. Καράογλου επισήμανε ότι το σύστημα υγείας στην πατρίδα μας ενισχύεται και θα συνεχίσει να θωρακίζεται. «Αυτή είναι η αδιαπραγμάτευτη βούληση της Κυβέρνησης και κάνουμε ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατό προς αυτήν την κατεύθυνση. Όλοι οι συμπολίτες μας που χρήζουν ανάγκης λαμβάνουν την πρέπουσα ιατρική βοήθεια, κανένας δεν μένει πίσω» σχολίασε.

Διεμήνυσε, μάλιστα, ότι για να δυναμώσει το τείχος ανοσίας απέναντι στον επικίνδυνο και φονικό ιό πρέπει ως κοινωνία να συνεχίσουμε να επιδεικνύουμε υπεύθυνη στάση σε ό,τι αφορά τη δημόσια υγεία. «Έχοντας μπει στην τελική ευθεία αντιμετώπισης της πανδημίας, καλούμαστε να παραμείνουμε στοιχισμένοι στην εθνική προσπάθεια που βρίσκεται σε εξέλιξη, διότι το ζητούμενο είναι και παραμένει η αποτροπή διασποράς του κορωνοϊού σε ευρεία κλίμακα, ώστε σύντομα να επανέλθει σταδιακά η οικονομική και κοινωνική δραστηριότητα» δήλωσε.

Κατά το σημερινό του πρόγραμμα ο κ. Καράογλου συναντήθηκε διαδοχικά με τον Διοικητή της 3ης ΥΠΕ κ. Παναγιώτη Μπογιατζίδη, τον Διοικητή της 4ης ΥΠΕ κ. Δημήτρη Τσαλικάκη, τον Διοικητή του Νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ κ. Παναγιώτη Παντελιάδη, παρουσία του Αναπληρωτή Διοικητή κ. Δημήτρη Μπέη και του Διοικητή του Νοσοκομείου Χαλκιδικής κ. Κώστα Δεδελούδη, τον Διοικητή του Νοσοκομείου ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ κ. Γιώργο Κούτρα, τη Διοικήτρια του Νοσοκομείου ΘΕΑΓΕΝΕΙΟ κα. Λιάνα Ξουρή-Κουρτέλη, τον Διοικητή του Νοσοκομείου ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ κ. Νίκο Αντωνάκη, παρουσία των Αναπληρωτών Διοικητών Γιώργου Ταρασίδη και Αλεξάνδρας Τιτοπούλου και τον Διοικητή του Νοσοκομείου ΑΓΙΟΣ ΠΑΥΛΟΣ κ. Οδυσσέα Κατσάκα.