Με έκπληξη, αλλά και θλίψη διαπιστώνω ότι στο πρόγραμμα ΠΑΑ 2014-2020 (Έργα Γεωργικών Υποδομών) υπάρχει σε φάση υλοποίησης μόνον ένας αγροτικός δρόμος στον Νομό μας. Ευχάριστη εξαίρεση, οι Δασικές Υπηρεσίες, με ένταξη πολλών και αξιόλογων έργων της τάξεως του 1.130.000€.

Νοιώθω την ανάγκη να τους συγχαρώ ανυπόκριτα, όταν επί 30 και πλέον χρόνια, πλην κάποιων αναλαμπών, αφέθηκαν αποστελεχωμένες και με ισχνή χρηματοδότηση.

Εύγε τους, γιατί αναδεικνύουν ότι επιβάλλεται να κάνουμε όλοι μαζί αυτό που πρέπει.

Με διάλογο και συνεννόηση να αναδείξουμε και να υλοποιήσουμε τα αυτονόητα που φωνάζουν με τραγικό τρόπο στο Νομό.

Η μιζέρια, η συκοφάντηση, οι λαϊκισμοί και φανφαρονισμοί δυστυχώς οδηγούν σ’ αυτή την αποκαρδιωτική διαπίστωση. Τα προβλήματα δεν λύνονται με διακηρύξεις, εξαπατήσεις και εμμονές.

Καμία Κυβέρνηση δεν θα λύσει ζητήματα, όταν αυτά δεν αναδειχθούν από τους θεσμικούς φορείς του Νομού και την κοινωνία. Είναι αδιανόητο  στο συγκεκριμένο πρόγραμμα, όπου πλην των δασικών έργων να διαπιστώνουμε την απόλυτη διακομματική  απραξία σε γεωργικές υποδομές στο Νομό μας.

Είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος και τολμώ να δηλώσω ευτυχής, που η Δασική Υπηρεσία δείχνει τον δρόμο της αναγέννησης του δασικού χώρου, με αφορμή και τις καταστροφικές πυρκαγιές.

Για όσους έχουν την πρόθεση να κατανοήσουν τα αυτονόητα για την Πατρίδα μας και τα ζητούμενα για τον Νομό μας. Ας παραδειγματισθούμε όλοι. Μόνες τους οι Δασικές Υπηρεσίες του Νομού μας, έκαναν την υπέρβαση. Εύγε τους!