Κρίνει εξ’ ιδίων τα αλλότρια ο Κ. Σιωνίδης;

Φαίνεται πως η ένδεια επιχειρημάτων και η αδυναμία άρθρωσης σοβαρού και αξιόπιστου δημόσιου λόγου ενίοτε οδηγεί σε πολιτικά ολισθήματα.

Σε ένα τέτοιο λοιπόν υπέπεσε, ίσως και από λανθασμένη καθοδήγηση, ο υποψήφιος Δήμαρχος Παιονίας κ. Σιωνίδης κατά την διάρκεια ομιλίας που εκφώνησε στα εγκαίνια του εκλογικού του κέντρου την περασμένη Κυριακή στο Πολύκαστρο.

Στο λόγο του λοιπόν αφιέρωσε δύο ολόκληρα λεπτά για να επιτεθεί στον γενικό γραμματέα του Δήμου Παιονίας κ. Θέμη Ανθρακίδη με κυρίαρχο επιχείρημα ότι είναι ετεροδημότης (!)

Μίλησε μέχρι και για «θεσμική εκτροπή» διότι όπως ανέφερε ο κ. Ανθρακίδης θα είναι υποψήφιος Βουλευτής στις βουλευτικές εκλογές!

Δεν είναι δηλαδή θεσμική εκτροπή η κατάσταση που δημιουργήθηκε στο Επιμελητήριο Κιλκίς από την δική του παράταξη, ούτε και ήταν αποπροσανατολισμός της κοινής γνώμης η δήλωση που είχε κάνει προ της διαδικασίας ανάδειξης νέου Προέδρου Επιμελητηρίου, όταν και είχε δηλώσει ότι δεν θα είναι παρών στην εκλογή διαφωνώντας με την παραίτηση του κ. Τονικίδη και τελικά παρέστη και συμμετείχε στην εκλογική διαδικασία ψηφίζοντας τον νέο Πρόεδρο!

Θα έπρεπε να γνωρίζει ο Επικεφαλής της Μειοψηφίας του Δήμου Παιονίας ότι ο Γενικός Γραμματέας του δήμου δεν είναι ετεροδημότης. Ετεροδημότης σημαίνει αυτός που κατοικεί σε άλλο δήμο από αυτόν που ψηφίζει. Ο κ. Ανθρακίδης είναι απλά δημότης άλλου δήμου, του Κιλκίς.

Τώρα, εάν αυτό είναι μεμπτό και αξίζει να χρησιμοποιηθεί ως σοβαρό πολιτικό επιχείρημα… ας το κρίνει ο κόσμος…

Πάντως σύμφωνα με τον κ. Σιωνίδη κανένας ετεροδημότης δεν μπορεί να γίνει Γενικός Γραμματέας στο Δήμο Παιονίας. Μάλλον δεν υπολογίζει και τόσο πολύ στους ετεροδημότες, που είναι και πολλοί!