Λαμπρή η διοργάνωση του Βαλκανικού Πρωταθλήματος Ιππικής Αντοχής που έγινε το διήμερο Σάββατο 5 και Κυριακή 5 Οκτωβρίου στο Δήμο Κιλκίς και συγκεκριμένα στο Λεβεντοχώρι!
Όλοι οι διοργανωτές, η Ελληνική Ομοσπονδία Ιππασίας, ο Ιππικός Όμιλος Κιλκίς, ο Δήμος Κιλκίς, οι βαλκανικές αθλητικές αποστολές, οι οπαδοί του αθλήματος της ιππικής αντοχής αλλά και νέοι φίλοι του ανερχόμενου σπορ, που φιλοδοξεί να κατακτήσει τη θέση του ολυμπιακού αθλήματος, έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό! Ανέβηκε ο πήχυς και πράγματι σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των άμεσα εμπλεκομένων, η διοργάνωση του Βαλκανικού Πρωταθλήματος Ιππικής Αντοχής ήταν μακράν καλύτερη από τις προηγούμενες.

Το πιο εντυπωσιακό ήταν η συμμετοχή επισκεπτών και νέων φίλων του αθλήματος από Ρόδο, Καβάλα, Σέρρες, Πέλλα, Θεσσαλονίκη, Αθήνα που ήρθαν στο Λεβεντοχώρι και παρακολούθησαν ένα υψηλών προδιαγραφών άθλημα.

Πρωταθλήτρια στην κατηγορία του ομαδικού ανεδείχθη η Βουλγαρία ενώ τη δεύτερη θέση κατέλαβε η εθνική μας ομάδα.

Τα θερμά συγχαρητήρια σε όλους, ειδικά στους αθλητές των βαλκανικών αποστολών που στο τέλος των αγώνων έγιναν μια μεγάλη παρέα, κάνοντας έναν μεγάλο κύκλο χορού στο Λεβεντοχώρι, εξέφρασε ο Δήμαρχος Κιλκίς Δημήτρης Κυριακίδης, ο οποίος μαζί με τους συνεργάτες του αγκάλιασε από την πρώτη στιγμή τη διοργάνωση και συνέβαλε τα μέγιστα για την επιτυχία της.

Αυτή η εικόνα, της συναδέλφωσης, της φιλίας, του να μοιράζεσαι τη χαρά του συναθλητή σου ασχέτως αποτελέσματος, αποτελεί την πιο συγκινητική απόδειξη της επιτυχίας των ιππικών αγώνων. Η μονιμότερη φιλοξενία του Βαλκανικού Πρωταθλήματος Ιππικής Αντοχής στο Κιλκίς και στο Λεβεντοχώρι είναι μια ιδέα που συζήτησε ο Δήμαρχος με τον Πρόεδρο της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ιππασίας Ισίδωρο Κούβελο.

Λόγω κακοκαιρίας η έναρξη της διοργάνωσης πραγματοποιήθηκε στο νέο Κλειστό Γυμναστήριο, το απόγευμα της Παρασκευής 4 Οκτωβρίου 2019, στο οποίο παρουσιάστηκαν οι αποστολές των χωρών που συμμετείχαν ενώ το χορευτικό τμήμα του Πολιτιστικού Συλλόγου Χωρυγίου παρουσίασε ποντιακούς χορούς.

Παρόντες μεταξύ των άλλων ήταν η Βουλευτής ν. Κιλκίς Ειρήνη Αγαθοπούλου, οι Αντιδήμαρχοι Κιλκίς Κατερίνα Ζιούτα, Γιάννης Χατζηαποστόλου, Γιώργος Μπαλάσκας, Θέμης Κοσμίδης, Κώστας Πουντζουκίδης και Ανέστης Πογέλης, ο πρώην Βουλευτής Κώστας Κιλτίδης, Δημοτικοί Σύμβουλοι, εκπρόσωποι Φορέων, κ.α.