Λαμπρός ο εορτασμός της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου του 1940 (ΦΩΤΟ)

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και μέσα σε ένα κλίμα γεμάτο από συγκίνηση και Εθνική Υπερηφάνεια τιμήθηκε στην πρωτεύουσα του Νομού μας, το Κιλκίς, η μεγάλη Εθνική επέτειος της 28ης Οκτωβρίου του 1940, ημέρα κατά την οποία η Εκκλησία τιμά και τη μεγάλη Θεομητορική εορτή της Αγίας Σκέπης, της και Υπερμάχου Στρατηγού του γένους μας, Ελευθερωτρίας Υπεραγίας Θεοτόκου.

Το πρωί της Δευτέρας, 28η Οκτωβρίου ε.έ., ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πολυανής και Κιλκισίου κ. Εμμανουήλ, χοροστάτησε της Επισήμου Δοξολογίας επί του εορτασμού της Ιστορικής Επετείου, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Κιλκίς, πλαισιούμενος από τον Πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Μητροπόλεως Αρχιμανδρίτη π. Επιφάνιο Θεοδωρίδη, Ιερείς και Διακόνους, ενώπιον του Υφυπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης κ. Γεωργίου Γεωργαντά, ο οποίος εκπροσώπησε την Κυβέρνηση στις όλες επετειακές και πανηγυρικές εκδηλώσεις τιμής και μνήμης.

Μεταξύ του πολυπληθούς εκκλησιάσματος, που προσήλθε με αγάπη για να τιμήσει την εορτή της Αγίας Φωτοφόρου Σκέπης και παράλληλα όλους εκείνους, οι οποίοι με αυταπάρνηση και Πίστη, θυσιάστηκαν για τα ιδανικά και την Ελευθερία της Πατρίδος μας, γράφοντας μία από τις σημαντικότερες και ενδοξότερες σελίδες της παγκοσμίου ιστορίας της, παρέστησαν η Βουλευτής κα Ειρήνη Αγαθοπούλου, ο Αντιπεριφερειάρχης Κιλκίς κ. Ανδρέας Βεργίδης, ο Δήμαρχος Κιλκίς κ. Δημήτριος Κυριακίδης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Παύλος Θωμαίδης, ο Πρόεδρος της Κοινότητας Κιλκίς κ. Αθανάσιος Καριοφύλλης, Αντιδήμαρχοι και Δημοτικοί Σύμβουλοι, οι πρώην Βουλευτές Κ. Κιλτίδης και Θ. Πασσαλίδης, ο Διοικητής της 71ης Α/Μ Ταξιαρχίας “Πόντος” Ταξίαρχος κ. Γεώργιος Μποσμαλής, ο Αστυν. Διευθυντής κ. Χρήστος Παπαποστόλου, ο Υποδιοικητής της Π.Υ. Κιλκίς κ. Ιωάννης Πολιτίδης, αντιπροσωπείες της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου με τις Γαλανόλευκες Σημαίες ανά χείρας.

Τον Πανηγυρικό της Ημέρας εκφώνησε διδακτικώτατα ο κ. Παναγιώτης Αδάμος, Καθηγητής του 2ου Γενικού Λυκείου Κιλκίς, ο οποίος με μεστό λόγο συνέδεσε τα γεγονότα της περιόδου εκείνης με τη σημερινή εποχή, τονίζοντας ιδιαιτέρως την σημασία της διαφυλάξεως των αξιών που άφησαν οι πρόγονοι μας, ως εχέγγυα για την διατήρηση της Ελευθερίας της Πατρίδος μας.

Ακολούθησε η τελετή μπροστά στο Ηρώο στο Πάρκο – Κήπος, με επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στη μνήμη όλων όσων θυσιάστηκαν για την ελευθερία μας από τους εκπροσώπους των τοπικών αρχών.

Οι εκδηλώσεις κορυφώθηκαν με την καθιερωμένη παρέλαση, όλων των τμημάτων των Σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαιδεύσεως, των Πολιτιστικών και των Αθλητικών Συλλόγων του Δήμου καθώς και των Σωμάτων Ασφαλείας επί της κεντρικής οδού της 21ης Ιουνίου.