Πανδήμως και με αίσθημα πνευματικής χαράς ο φιλάγιος Λαός του Κιλκίς τίμησε με κάθε μεγαλοπρέπεια, σήμερα Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2019, τους Αγίους Πέντεκαιδεκα Ιερομάρτυρες, τους εν Τιβεριουπόλει αθλήσαντες και μαρτυτικώς τελειωθέντες, εφόρους, προστάτες και πολιούχους του Κιλκίς.

Στον πανηγυρίζοντα ομώνυμο Ιερό Ναό της Πόλης, εκατοντάδες Κιλκισιώτες προσήλθαν στην πνευματική πανήγυρη του Κιλκίς για να τιμήσουν τους 15 φρουρούς τους, προσκυνώντας παράλληλα και την Ιερή Εικόνα της Παναγίας Φανερωμένης εκ της Ιεράς Μητροπόλεως Καστορίας, η οποία μεταφέρθηκε προς ευλογία και πνευματική ενίσχυση των πιστών.

Του πανηγυρικού Αρχιερατικού Όρθρου χοροστάτησε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Θερμών κ. Δημήτριος ενώ της πανηγυρικής πολυαρχιερατικής Θείας Λειτουργίας προέστη ο πολιός Ιεράρχης της Καστοριάς, Σεβ. Μητροπολίτης κ. Σεραφείμ, ο οποίος κήρυξε και το θείο λόγο, συλλειτουργούντων του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Στοβίων κ. Δαβίδ και του οικείου Ιεράρχου, Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πολυανής και Κιλκισίου κ. Εμμανουήλ.

Το θείο λόγο κήρυξε μεστά και θεολογικά ο Μητροπολίτης της Καστοριάς κ. Σεραφείμ, αναφερθείς στο Μαρτύριο των Αγίων για την αλήθεια του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού ενώ ο σεπτός Ποιμενάρχης του Κιλκίς Σεβ. κ. Εμμανουήλ εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του προς τους αρχιερείς για την αποδοχή της πρόσκλησής του να συνεορτάσουν τους προστάτες του Κιλκίς, τους εκπροσώπους των Αρχών για την τιμητική τους παρουσία, τον Λαό του Θεού για την μαζική συμμετοχή του και τον Προϊστάμενο του Ναού Οικ. π. Πολύκαρπο Κοντοζίδη και τους συνεργάτες του για την άρτια διοργάνωση της φετινής πανηγύρεως.

Επικεφαλής του Λαού ήταν ο Δήμαρχος Κιλκίς κ. Δημήτριος Κυριακίδης, ο Βουλευτής του Νομού κ. Γεώργιος Φραγγίδης, ο Αντιπεριφερειάρχης Κιλκίς κ. Ανδρέας Βεργίδης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Παύλος Θωμαίδης, η Περιφερειακή Σύμβουλος κα Νατάσα Σωτηριάδου, οι αντιδήμαρχοι κα Κατερίνα Ζιούτα και κ.κ. Θέμης Κοσμίδης, Γιώργος Μπαλάσκας, Κώστας Πουντζουκίδης και Ιωάννης Χατζηαποστόλου, ο Πρόεδρος του Εποπτικού Συμβουλίου της ΠΕΔΚ κ. Αναστάσιος Καζαντζίδης, ο Διοικητής της 71ης Α/Μ Ταξιαρχίας “Πόντος” Ταξίαρχος κ. Γεώργιος Μποσμαλής, ο πρώην Βουλευτής κ. Θεόδωρος Πασσαλίδης, Δημοτικοί Σύμβουλοι, εκπρόσωποι της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής, Αντιπροσωπεία του Ερυθρού Σταυρού, Εκπρόσωποι Φορέων και Συλλόγων, κ.α.

Ακολούθησε μεγαλοπρεπής Λιτανεία των Ιερών Εικόνων και του τεμαχίου του Ιερού Λειψάνου του Πρεσβυτέρου Πέτρου, ενός εκ των εορταζόντων Αγίων στους κεντρικούς δρόμους της Πόλεως, συνοδεία της Φιλαρμονικής του Δήμου Κιλκίς, αγήματος της 71ης Α/Μ Ταξιαρχίας, της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής, Σημαιοφόρων της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, των Προσκόπων του Κιλκίς, Μελών του Ερυθρού Σταυρού, κ.α.

Τα Ιερά Ψαλτήρια κόσμησε χοροί Ιεροψαλτών με επικεφαλής τον Πρωτοψάλτη του Ι.Ν. Παναγίας Δεξιάς Θεσσαλονίκης κ. Χρήστο Χαλκιά και τον Πρωτοψάλτη του Ναού των Πολιούχων κ. Σπύρο Γκούσκο.