Με τις καλύτερες εντυπώσεις και με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκαν την Κυριακή 19 Μαρτίου 2023 οι διεθνείς αγώνες ορεινής ποδηλασίας και του πανελληνίου κυπέλλου, που πραγματοποιήθηκαν το προηγούμενο Σαββατοκύριακο στην περιοχή του Λόφου Αγίου Γεωργίου, με συνδιοργανωτές τον Δήμο Κιλκίς, την Ελληνική Ομοσπονδία Ποδηλασίας, την Διεθνή Ομοσπονδία Ποδηλασίας UCI και τον ποδηλατικό σύλλογο ‘’Ποδηλάτης’’.

Στην αθλητική διοργάνωση συμμετείχαν εικοσιπέντε σωματεία από την Ελλάδα και το εξωτερικό, που ασχολούνται με το άθλημα της ποδηλασίας, και συνολικά έδωσαν το αγωνιστικό τους παρών περί τους διακόσιους αθλητές και αθλήτριες.

Οι άνθρωποι της Ομοσπονδίας στην συνέντευξη τύπου που πραγματοποιήθηκε το πρωί του Σαββάτου, πριν από την έναρξη των αγώνων, εξήραν το επίπεδο φιλοξενίας του Δήμου Κιλκίς, που για ακόμη μια φορά είχε την ετοιμότητα να υποδεχθεί τους ποδηλατικούς αγώνες.

Ο ταμίας του Διοικητικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας  Σάββας Τσοπούρογλου ευχαρίστησε δημοσίως τη Δημοτική Αρχή και  προσωπικά τον Δήμαρχο Κιλκίς Δημήτρη Κυριακίδη για την άμεση αποδοχή και την άρτια φιλοξενία που της παρέσχε για ακόμη μια χρονιά, επισημαίνοντας ότι οι συγκεκριμένοι αγώνες είχαν αρχικώς προγραμματισθεί  στην Ηγουμενίτσα αλλά οι συγκυρίες δεν ήταν ευνοϊκές. Ο Δήμος Κιλκίς ενεργώντας ταχύτατα  προσφέρθηκε να τους φιλοξενήσει και χάρη στην θετική του στάση δεν αναβλήθηκε η σημαντική αυτή διεθνής αγωνιστική διοργάνωση.

Ο Πρόεδρος της Ένωσης Ποδηλατικών Σωματείων Μακεδονίας – Θράκης (ΕΠΣΜΑΘ) Παύλος Παπαδόπουλος ευχαρίστησε για τη φιλοξενία τον Δήμο  και συνεχάρη τους ανθρώπους της Ομοσπονδίας, που επέλεξαν περιοχή της Ένωσης για την πραγματοποίηση των διεθνών αγώνων.

Ακολούθως το λόγο έλαβε ο εκπρόσωπος της Διεθνούς Ομοσπονδίας UCI,  Αλεξ Τρου, Ελβετός κομισάριος, ο οποίος ευχαρίστησε και από την πλευρά του την Ελληνική Ομοσπονδία και τον Δήμο Κιλκίς για την διοργάνωση των διεθνών αγώνων. Χαρακτήρισε δε την περιοχή του Λόφου Αγίου Γεωργίου Κιλκίς ιδανική για αγώνες ποδηλάτου και εντυπωσιάστηκε από την ομορφιά της τοποθεσίας, σημειώνοντας ότι του έκανε ιδιαίτερη εντύπωση  ότι είναι πολύ κοντά σε αστικό περιβάλλον και διαθέτει όλες τις απαιτούμενες υποδομές για την πραγματοποίηση μεγάλων διεθνών αθλητικών εκδηλώσεων ποδηλάτου.

Ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Κωνσταντίνος Πουντζουκίδης επέδωσε στον κ. Τσοπούρογλου αναμνηστικό επ΄ ευκαιρίας της διοργάνωσης. Οι αθλητικοί αγώνες ορεινής ποδηλασίας είναι ενταγμένοι στο  καλεντάρι της UCI, με την επωνυμία Hellenic XCC Series 2023, στις κατηγορίες ανδρών  Elite/U23, γυναικών Elite/U23, εφήβων, νεανίδων, παίδων, κορασίδων και μάστερς  (ανδρών – γυναικών) στην κυκλική διαδρομή μήκους 1300μ. στο Λόφο Αγίου Γεωργίου Κιλκίς.

Ικανοποιητική ήταν και η προσέλευση στους αγώνες πολλών φίλων του ποδηλάτου από το Κιλκίς, ενώ αρκετοί ήταν και οι συνοδοί των αποστολών των ομάδων που έλαβαν μέρος στο αγωνιστικό διήμερο αλλά και γονείς των αθλητών που επισκέφθηκαν το Κιλκίς και έμειναν ευχαριστημένοι από την φιλοξενία και το υψηλό επίπεδο των αγώνων.