Μηνύματα νίκης για τον ελπιδοφόρο αγώνα της Παιονίας Ισχυρής έστειλαν οι δημότες της Παιονίας από την Αξιούπολη στην προεκλογική παρουσία του Δημάρχου Παιονίας Χρήστου Γκουντενούδη στο κέντρο της Πόλης. Οι Αξιουπολίτες συγκεντρώθηκαν μαζικά στο κάλεσμα του Δημάρχου αγκαλιάζοντας με ενθουσιασμό την προσπάθεια του Συνδυασμού να γίνει η Παιονία ακόμα πιο ισχυρή, στην πράξη!
Δυναμικός, τολμηρός και αποφασισμένος για τη μεγάλη νίκη της 26ης Μαϊου εμφανίστηκε ο Χρήστος Γκουντενούδης. Με λόγο καθαρό, που χρωματίστηκε πολλές φορές από συναισθηματική φόρτιση ο υποψήφιος Δήμαρχος Παιονίας έστειλε το μήνυμα της καθαρής νίκης της ‘’Παιονίας Ισχυρής’’ από την Αξιούπολη της ιστορίας και των Μακεδονικών Αγώνων ενώ ανέπτυξε τόσο το έργο που επιτελέστηκε, όσο και την προγραμματική πρόταση του Συνδυασμού του, με εξειδίκευση στο διοικητικό κέντρο της περιοχής.
Ο κ. Γκουντενούδης κάλεσε τους δημότες της Αξιούπολης να στηρίξουν την Δημοτική του Παράταξη για να συνεχίσει να δουλεύει για την ανάπτυξη όλης της περιοχής. ‘’Για όλους εμάς η Παιονία είναι υπέρτερη αξία ζωής και τόπος έμπνευσης και δημιουργίας. Ψήφος εμπιστοσύνης στην Παιονία Ισχυρή είναι ψήφος αγάπης στον τόπο και στους συνανθρώπους μας ’’ τόνισε χαρακτηριστικά ενώ δεν παρέλειψε να ευχηθεί για την ονομαστική του εορτή τον υπ. Δήμαρχο Κώστα Σιωνίδη, για να εισπράξει το θερμό χειροκρότημα των παρισταμένων.

Γκουντενούδης: “Εμείς απαντάμε με τα έργα μας”
Ο Δήμαρχος Παιονίας, πλαισιούμενος από τους Υποψηφίους Δημοτικούς Συμβούλους της Δ.Ε. Αξιούπολης (Γαρόπουλο Λευθέρη, Γρομπανοπούλου Ελένη, Ελευθεριάδη Πλούταρχο, Ίγγιλι Ιωάννη, Ιωαννίδη Γιώργο, Κουβάτση Ιωάννα, Συμεωνίδου Ραχήλ και Σωτηριάδη Παναγιώτη) παρουσίασε αναλυτικά το έργο της Δημοτικής Αρχής αναφερόμενος στην ένταξη του έργου της αποκατάστασης και ανάπλασης των 53 παιδικών χαρών στο Πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ με ύψος 1.130.000 ευρώ και συγκεκριμένα στην Αξιούπολη θα κατασκευαστούν 3 παιδικές χαρές, στην ίδρυση και λειτουργία της Υπηρεσίας Πρόνοιας με αποκεντρωμένη δομή στην Αξιούπολη και τη δημιουργία του Κέντρου Κοινότητας με την στελέχωση εξειδικευμένου επιστημονικού προσωπικού μέσω ΕΣΠΑ και Περιφέρειας.
Ακόμα αναφέρθηκε στο πρόγραμμα διανομής ειδών επισιτιστικής βοήθειας ΤΕΒΑ σε σύμπραξη με την περιφέρεια και τη χορήγηση επιδομάτων ΚΕΑ, στην ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου και Κοινωνικού Φαρμακείου και στην εκστρατεία για τη συλλογή τροφίμων και υλικών για την στήριξη των αδύναμων συμπολιτών μας.

Επεκτείνουμε του δικτύου ηλεκτροφωτισμού και προχωρούμε άμεσα στην αντικατάσταση όλου του δικτύου ηλεκτροφωτισμού με οικονομικότερους και αποδοτικότερους λαμπτήρες LED μέσω ΣΔΙΤ, αξίας 7.000.000 ευρώ.
Προχωρούμε στην κατασκευή γηπέδου Αντισφαίρισης (τένις) μέσω Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων και της Γενικής Γραμματείας του Αθλητισμού προϋπολογισμού 95.000 ευρώ.
Κατασκευάσαμε πάρκο με Παιδική Χαρά στην είσοδο της πόλης.
Για το έργο της ανάπλασης των πλατειών Ελευθερίας και Παύλου Μελά και του ενδιάμεσου δρόμου, λέγανε ότι δεν θα τελειώσει ποτ
έ, και όμως το ολοκληρώσαμε, το αποπερατώσαμε και κάναμε την οριστική παραλαβή του έργου.
Μετά και την εγγραφή νέων μελών στο ΚΑΠΗ Αξιουπόλεως, έχουμε προγραμματίσει ήδη από τον Σεπτέμβριο την επαναλειτουργία του τμήματος Φυσικοθεραπείας το οποίο είχε αναστείλει την λειτουργία του μετά την μετάθεση του Φυσικοθεραπευτή στην Θεσσαλονίκη.
Είχαμε μετακινήσει τα όργανα φυσικοθεραπείας για την φύλαξη και την συντήρησή τους λόγω και της λειτουργίας του τμήματος Πρόνοιας.
Πλέον έχουμε ετοιμάσει τον χώρο, θα προσθέσουμε και νέα όργανα και οσονούπω θα λειτουργήσει και το τμήμα γυναικών στον επάνω όροφο του κτιρίου του ΚΑΠΗ.
Έχουμε ολοκληρώσει τις διαδικασίες ανάθεσης σε ιδιώτη επενδυτή για τα Σφαγεία Αξιούπολης.
Βρισκόμαστε στο στάδιο των εγκρίσεων και αδειοδοτήσεων και μετά την περάτωση της διαδικασίας αυτής θα λειτουργήσουν ξανά τα σφαγεία για την βέλτιστη εξυπηρέτηση των Κτηνοτρόφων και άλλων επαγγελματιών της περιοχής μας και φυσικά θα δημιουργηθούν και νέες θέσεις εργασίας.
Μετά από εμπεριστατωμένη μελέτη και αίτησή μας προς το Υπουργείο Εσωτερικών, μόλις την προηγούμενη εβδομάδα εγκρίθηκε επιχορήγηση για την ΔΕΥΑ ύψους 200.000 ευρώ. Με τα χρήματα αυτά, θα προβούμε άμεσα σε συντήρηση του οδικού δικτύου για την πρόσβαση προς το Βαλιαρατς και τις πηγές Παίκου.
Στο παρελθόν και μετά την κατασκευή του αγωγού έγινε συντήρηση επί της δημαρχίας της κ. Σόνιας Συμεωνίδου κάτι που το συνεχίζουμε κι εμείς σε τακτή βάση.
Έχουμε λάβει τις απαραίτητες εγκρίσεις για την Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων, για το έργο της μεταφοράς νερού από τις πηγές Παίκου προς το Πολύκαστρο. Μέσω του έργου αυτού θα βελτιωθεί και η επάρκεια του νερού για την Αξιούπολη, κυρίως τους θερινούς μήνες και την περίοδο αιχμής.
Στην οδό Ελευθεριάδη έχει γίνει διαπλάτυνση δρόμου για τοιχίο αντιστήριξης προς το στρατόπεδο της Αξιούπολης για να γίνει πιο εύκολη η διέλευση/συγκοινωνία μέχρι τα νεκροταφεία.
Στην ανηφόρα της οδού σχολείων έγινε πεζοδρόμηση από κάτω μέχρι επάνω.
Στην οδό Παπανδρέου, οι παράδρομοι έχουν γίνει πεζόδρομοι με κρασπέδωση και πλακόστρωση.
Κάναμε επέκταση της ασφάλτου για καλύτερη διέλευση στο ΒΙΟΠΑ και προχωράει η β’ είσοδος για ασφαλτικό.
Προχωρούμε σε άμεση επισκευή της οδού Μ. Αλεξάνδρου.
Στον Ι.Ν. του Άξιον Εστί πίσω από την παλιά αστυνομία κάνουμε ασφαλτικό.
Στην οδό Πολυτεχνείου μέχρι την οδό Φιλίππου (παράδρομος) → θα γίνει ασφαλτικό άμεσα.
Στην οδό σχολείων περίπου κάναμε ασφαλτικό και συνεχίζουμε με τα έργα μας, δεν έχουμε σταματήσει.
Στο Ρέμα Παλαιστή κάνουμε Σαζανέτι (προστασία όχθης) για την αντιστήριξη των χωμάτων στα πλαϊνά.
Στο γήπεδο της Αξιούπολης φτιάχνουμε διάδρομο και τάπητα για το αγώνισμα του άλματος εις μήκος και για τις ομάδες.
Στην Αποχέτευση του Κλειστού Γυμναστηρίου, καταργούμε τον βόθρου και κατασκευάζουμε σύνδεση στο βιολογικό.
Στην οδό Θες/νίκης και την οδό Ελευθεριάδη προβήκαμε σε αντικατάσταση όλου του δικτύου αμιάντου για την υδροδότηση της πόλης.
Κατασκευάζουμε δίκτυο φυσικού αερίου στο Πολύκαστρο σε συνεργασία με ιδιωτική εταιρία ενέργειας και πιλοτικά προβαίνουμε στη συλλογή αιτήσεων ενδιαφερομένων και από την Αξιούπολη για να συνδεθεί κι αυτή.
Έχουμε προχωρήσει τις διαδικασίες για την παραχώρηση από το ΤΑΥΠΕΔ του κτιρίου όπου στεγαζόταν η ελληνική αστυνομία, ώστε να το χρησιμοποιεί πλέον ο δήμος”

Σε αυτόν τόπο γνωριζόμαστε πολύ καλά!

Φίλες και φίλοι,
Ο κόσμος μας γνωρίζει καλά όλους, η κοινωνία μας είναι μικρή και τίποτα δεν μένει κρυφό.
Σε αυτές τις εκλογές παρατηρούμε και το φαινόμενο του λύκου που με την προβιά του αμνού.
Οι ίδιοι άνθρωποι τους οποίους καταδίκασε ο Λαός της Παιονίας για τα έργα και τις ημέρες τους όταν ήταν στα δημοτικά πράγματα, οι ίδιοι ακριβώς σήμερα προσπαθούν υποδυόμενοι έναν άλλο ρόλο, να παρουσιαστούν ως λευκές περιστερές.
Βέβαια, μπορεί να έχουν κρατήσει τον κύριο κορμό τους ίδιο, αλλά έκαναν και κάποιες μεταγραφές.
Και φθάνουν στο σημείο να εγκαλούν εμάς και να διακινούν ψεύδη και χυδαιότητες.
Αυτοί που έχουν μαζέψει στον συνδυασμό του εκείνους τους οποίους κατηγορούσαν όταν αυτοί βρίσκονταν σε θέσεις ευθύνης στη διοίκηση του δήμου.
Κατηγορούσε ο κ. Σιωνίδης την δημοτική αρχή ότι δεν προχώρησε το έργο της μεταφοράς νερού από το Πάικο στο Πολύκαστρο και ότι δεν εκτελούνταν καλά το τεχνικό πρόγραμμα του δήμου.
Και τώρα έχει ως υποψήφιο στο δημοτικό του συνδυασμό, εκείνον που ήταν υπεύθυνος και υπόλογος γι αυτά που ο ίδιος ο κύριος Σιωνίδης κατηγορούσε, τον τότε αντιδήμαρχο τεχνικών έργων.
Και συνεχίζει ακόμη και αναφέρεται στα ίδια πράγματα.
Χωρίς καμία ντροπή!
Τα ίδια έλεγε και για την ΔΕΥΑ.
Όλος τους ο αντιπολιτευτικός οίστρος τόσα χρόνια είχε εστιασθεί στην δήθεν κακοδιαχείριση στη ΔΕΥΑ.
Και τώρα έχει πάρει στο πλευρό του ο κ. Σιωνίδης ως υποψήφιο εκείνον στον οποίο καταλόγιζε επί 4 χρόνια κακοδιαχείριση και κακοδιοίκηση.
Εάν λοιπόν θέλουν οι αντίπαλοι μας να καταλογίσουν ευθύνες γι αυτά που επικαλούνται, να γυρίσουν να τα πουν στους όψιμους συνεργάτες σας και φίλους τους.

Το έργο είναι συλλογικό και όχι ατομικό

Το ίδιο συμβαίνει εσχάτως και με το φαινόμενο της «δημοτικής συμβούλου εργολάβου».
Βλέπουμε από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και φυσικά και από διάφορους καλοθελητές, να διακινείται μια πρωτόγνωρη καπήλευση των έργων που έκανε η δημοτική μας αρχή.
Η εν λόγω μεταμεληθείσα πρώην αντιδήμαρχος Παιονίας, η οποία ήταν τραγικά ΑΠΟΥΣΑ κατά το μεγαλύτερο μέρος της θητείας της, χωρίς φυσικά να πάψει να απολαμβάνει τα όποια προνόμια της, βγαίνει και λέει ότι κατόπιν ενεργειών της έγινε ουσιαστικά το μισό τεχνικό πρόγραμμα όλου του Δήμου!
Αυτά τα πράγματα φίλες και φίλοι είναι πρωτόγνωρα στην πολιτική ζωή του τόπου.
Εγώ προσωπικά δεν έχω δει ποτέ ξανά αντιδήμαρχο να ευλογάει μεν τα γένια του για την περίοδο που ήταν στη θέση ευθύνης και να διαφημίζει τα έργα που όντως έγιναν, αλλά παράλληλα να κατηγορεί την δημοτική αρχή ότι δεν έκανε τίποτα!

Δηλαδή έγιναν έργα στο Δήμο Παιονίας και μάλιστα πολλά, αλλά από την ίδια;
Όχι από την Δημοτική Αρχή;
Μας λέει δηλαδή η ίδια ότι ήταν παράλληλα δήμαρχος, αντιδήμαρχος, όλο το δημοτικό συμβούλιο μαζί και φυσικά όλες οι υπηρεσίες του δήμου μαζί και ταυτόχρονα.
Να τους χαίρεστε τέτοιους συνεργάτες κύριε Σιωνίδη!
Είναι ο ορισμός της πολιτικής αναξιοπιστίας .
Οι γυρολόγοι όμως της πολιτικής που αλλάζουν τους συνδυασμούς σαν τα πουκάμισα, κουβαλάνε αυτό ακριβώς που αποστρέφεται ο λαός και το εκλογικό σώμα.
Την συναλλαγή.
Εμείς φίλες και φίλοι, δεν λέμε ότι έγιναν όλα τέλεια.
Όποιος δουλεύει και μάλιστα σκληρά, κάνει ενίοτε και λάθη.
Λάθος ίσως ήταν που αφήσαμε άτομα που ενδιαφέρονται μονάχα για το πώς θα κερδίσουν προσωπικά προνόμια και οφέλη, να κατέχουν θέσεις ευθύνης.
Τους απομακρύναμε βέβαια όταν έδειξαν τον πραγματικό τους εαυτό, αλλά έπρεπε να τους είχαμε διαγράψει και από το δημοτικό συμβούλιο, αφού δεν πατούσαν καν εκεί…”