Με το τρένο ταξίδεψαν το πρωί του περασμένου Σαββάτου ο Υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Γιώργος Γεωργαντάς και ο Δήμαρχος Κιλκίς Δημήτρης Κυριακίδης θέλοντας να προωθήσουν επικοινωνιακά την ενεργοποίηση της γραμμής της Τραινοσε Σερρών – Κιλκίς – Θεσσαλονίκης, με δύο δρομολόγια, που καλύπτουν αυθημερόν τις μετακινήσεις πολιτών επτά οικισμών (Σ.Σ.Μουριών, Δοϊράνης,Χέρσου,Μεταλλικού, Κρηστώνης,Πεδινού,Γαλλικού) και της πόλης του Κιλκίς προς Θεσσαλονίκη και αντίστροφα.

Συνοδευόμενοι από τον Αντιδήμαρχο Αλέξανδρο Σημαιοφορίδη και το δημοτικό σύμβουλο Κώστα Παπακώστα, οι δύο άνδρες επιβιβάστηκαν από το Σ.Σ. Μουριών στην αμαξοστοιχία 3631 και με ενδιάμεσους σταθμούς σε Δοϊράνη, Χέρσο, Μεταλλικό απόλαυσαν μια σύντομη διαδρομή μέχρι το σιδηροδρομικό σταθμό Κρηστώνης.

Σε δηλώσεις τους τόσο ο κ. Γεωργαντάς όσο και ο Δήμαρχος Κιλκίς επισήμαναν τις ωφέλειες που θα έχει το νέο σιδηροδρομικό δρομολόγιο στη μεταφορά των κατοίκων της περιοχής από και προς το Κιλκίς και τη Θεσσαλονίκη ως μιας εξυπηρετικής και πιο φθηνής λύσης.