Στις 15 Μαΐου, ολοκληρώνεται με τον πλέον πανηγυρικό τρόπο το 3ο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ με τις εκλογές για Πρόεδρο και Κ.Ε. Ένα Συνέδριο με διάθεση σύνθεσης και όχι διάλυσης, με κοινή διαπίστωση της σημερινής ακραίας δυσμενούς θέσης της ελληνικής κοινωνίας, εξαιτίας της επικράτησης της αισχροκέρδειας που επιτρέπει η κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Κυρίαρχο διακύβευμα, η βέλτιστη πορεία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ με σκοπό να ανταποκριθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στην προσπάθεια να αποδράσουμε από τη νεοφιλελεύθερη πολιτική που ωφελεί τους λίγους και εκλεκτούς.

Οι αντεγκλήσεις, οι αντιπαρατιθέμενες τεκμηριωμένες προτάσεις και τα λογικά επιχειρήματα, δημιούργησαν κλίμα αναζήτησης της αλήθειας, και όχι ανάδειξης των διαφορών. Αποτέλεσμα, να διαψευσθούν οι κασσάνδρες του πολιτικού και κοινωνικού στρουθοκαμηλισμού και να επιβεβαιωθεί για μια ακόμα φορά το χαρακτηριστικό της Αριστεράς να πορεύεται και να λειτουργεί με γνώμονα την ιδεολογία και την πολύχρονη εμπειρία της, και όχι την ιδιοτέλεια και τη μωροφιλοδοξία. Απόδειξη, η συντριπτική υπερψήφιση των πολιτικών θέσεων, συνυφασμένων με τον ιδεολογικό πυρήνα του Κόμματος που συμπυκνώθηκε στο δίλημμα «Σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα».

Με δεδομένη τη συσπείρωση όλων μας στον στόχο των πολιτικών μας θέσεων, και άρα στην ίδια κομματική πορεία, οφείλουμε δύο παραδοχές για την επόμενη μέρα, ο κοινωνικός ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ πρέπει να ενισχυθεί και η επόμενη Κ.Ε. να αποτελεί αντανάκλασή του.

Το κλείσιμο του συνεδρίου μας ήταν μια δέσμευση.

Στην κοινωνία δεσμευόμαστε να δώσουμε όλοι μαζί τη μάχη της επανόρθωσης, χωρίς δεύτερες σκέψεις και διαλυτικούς συνειρμούς, με εγγύηση τη θέση όλων μας, ότι στον κοινό μας αγώνα δεν περισσεύει κανένας και καμία.

Στις 15 του Μάη ανανεώνουμε την εμπιστοσύνη μας στον Αλέξη Τσίπρα, με το Κιλκίς, πρωταγωνιστή στην επόμενη μέρα του κόμματος.

Ο κόσμος αλλάζει από τα πολλά διαφορετικά ρυάκια που χύνονται στο ποτάμι της ίδιας ελπίδας.

 

Σοφία Ψαρρά

Υποψήφια Κ.Ε. ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

στην Κεντρική Μακεδονία