Η Παιονία γίνεται ακόμη πιο Ισχυρή με Δήμαρχο τον Χρήστο Γκουντενούδη

Την Κυριακή 14 Απριλίου 2019, οι δημότες της Παιονίας αποφάσισαν!

Επέλεξαν να κάνουν την Παιονία ακόμη πιο Ισχυρή με Δήμαρχο τον Χρήστο Γκουντενούδη!

Στην μεγαλειώδη συγκέντρωση του Δημοτικού Συνδυασμού, παρουσία εκατοντάδων δημοτών και φίλων, που έστειλαν μηνύματα ελπίδας και αισιοδοξίας, στο Κέντρο Πολιτισμού Πολυκάστρου, το οποίο αποδείχθηκε πολύ μικρό για να τους χωρέσει όλους, ο νυν και εκ νέου υποψήφιος Δήμαρχος Χρήστος Γκουντενούδης, παρουσίασε το σημαντικό έργο της Δημοτικής Αρχής, όσα υλοποιήθηκαν και όσα σχεδιάστηκαν και είναι έτοιμα προς υλοποίηση.

Ο επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης τόνισε ότι η αγάπη του κόσμου θα του δώσει τη νίκη από την Α’ Κυριακή και ευχαρίστησε θερμά όλους τους δημότες του Δήμου Παιονίας  για την εμπιστοσύνη με την οποία τον περιέβαλλαν καθ ‘όλη τη διάρκεια της θητείας, δεσμευόμενος να παραμείνει αντάξιος αυτής της μεγάλης τιμής με αλήθεια, εντιμότητα, διαφάνεια και συνέπεια.

Μέρος της ομιλίας του αφιέρωσε στους προγραμματικούς άξονες του Συνδυασμού για το Δήμο Παιονίας ενώ έκανε ιδιαίτερη αναφορά στη σύνθεση του ψηφοδελτίου του υπογραμμίζοντας τα ποιοτικά χαρακτηριστικά του: τη γνώση των στελεχών της Παιονίας Ισχυρής, την εμπειρία, τη συμμετοχή νέων που έχουν ενθουσιασμό και δημιουργικές ιδέες που θα βρουν ζωτικό χώρο έκφρασης στο Δήμο.

Πριν την έναρξη της εκδήλωσης προβλήθηκε βίντεο με τα έργα και τις δράσεις κατά την θητεία της νυν Δημοτικής Αρχής.

Παρατίθεται αυτούσιο το κείμενο της ομιλίας του Δημάρχου Παιονίας Χρήστου Γκουντενούδη.

Φίλες και φίλοι,

Συνδημότες και συνδημότισσες,

Η συγκλονιστική σας παρουσία σήμερα εδώ με γεμίζει με αισιοδοξία.

Αισθάνομαι ιδιαίτερη χαρά, τιμή αλλά και ευθύνη που βρίσκομαι εδώ μπροστά σας.

Ακριβώς 5 χρόνια μετά, από το ίδιο βήμα και ενώπιον των ανθρώπων οι οποίοι πίστεψαν στο αυτοδιοικητικό μας εγχείρημα τότε τον Μάιο του 2014.

Και πάρα πολλούς άλλους, συνδημότες μας οι οποίοι ένωσαν τις δυνάμεις τους μαζί μας στην πορεία της θητείας μας, βλέποντας τις προσπάθειες που καταβάλουμε.

Τους ανθρώπους αυτούς, όλους εσάς και όλους εκείνους που δεν μπόρεσαν να παρευρεθούν σήμερα εδώ αλλά η ψυχή τους και η καρδιά τους είναι εδώ μαζί μας.

Σας ευχαριστώ ιδιαίτερα.

Μόνη μου σκέψη και αγωνία ήταν, είναι και θα είναι να μην σας προδώσω.

Nα μπορέσω να ανταποκριθώ με όλες μου τις δυνάμεις στην εντολή που μου δώσατε και ζητώ να μου δώσετε ξανά.

Να διοικήσουμε όλοι μαζί με τους συνεργάτες μου τον τόπο μας.

Να αφιερώσουμε κάθε ψυχικό απόθεμα των δυνάμεων μας ώστε μπορέσουμε να κάνουμε ό,τι καλύτερο για την Παιονία μας και για το μέλλον των παιδιών μας.

Μια Παιονία Ισχυρή.

Το ξεκίνημα φίλες και φίλοι έγινε με την ιδρυτική διακήρυξη του συνδυασμού μας στις αρχές του 2014.

Διακήρυξη αρχών και θέσεων για έναν Δήμο Ισχυρό, μια Παιονία Ισχυρή όπως είναι και το όνομα της Δημοτικής μας Παράταξης.

Μια δημοτική παράταξη από τους δημότες για όλους τους δημότες μας και ο Δήμαρχος πάντα δίπλα στον πολίτη.

Το τραίνο αυτό με επιβάτες όλους εμάς και εσάς και προορισμό τον στόχο της Ανάπτυξης του Δήμου, ξεκίνησε τότε.

Στο ταξίδι αυτό υπήρχαν εμπόδια και δυσκολίες.

Το προσφυγικό, τα πενιχρά οικονομικά του δήμου, η δυσμενής οικονομική συγκυρία για τους συνδημότες μας, το νέο ΕΣΠΑ που δεν είχε ξεκινήσει ακόμη.

Συνεχίσαμε όμως και φθάσαμε στον πρώτο σταθμό, στις εκλογές του Μαΐου του 2019.

Το τραίνο έχει εκσυγχρονιστεί και το ταξίδι συνεχίζεται με επιβατικό κοινό τους συμπολίτες μας και το πλήρωμα της αμαξοστοιχίας ανανεωμένο εν πολλοίς.

Ο συνδυασμός μας ΠΑΙΟΝΙΑ ΙΣΧΥΡΗ απαρτίζεται από τον κύριο κορμό των ανθρώπων που με αποτελεσματικότητα χειρίστηκαν τις τοπικές υποθέσεις αλλά και κυρίως από νέα πρόσωπα.

Το μεγαλύτερο ποσοστό των υποψηφίων μας είναι άνθρωποι νέοι σε ηλικία και άνθρωποι άφθαρτοι.

Στη διάρκεια αυτού του ταξιδιού θα σας αναφέρω παρακάτω τι αντιμετωπίσαμε, τι πραγματοποιήσαμε και τι θα πραγματευθούμε στο μέλλον ώστε ο ακριτικός μας δήμος, αυτή η περιοχή που είναι γεμάτη ιστορία και φυσικό κάλλος αλλά και προκλήσεις, να μπει στη σωστή κατεύθυνση.

Μέσα από την καθαρή και διαφανή διαχείριση των πόρων του δήμου, την οποία θα συνεχίσουμε, να καταφέρουμε να κρατήσουμε το τραίνο στις ράγες και να θωρακίσουμε όσο είναι δυνατόν τα βαγόνια του.

Να προσφέρουμε στους δημότες μας αυτό για το οποίο μας εξέλεξαν και αυτό για το οποίο θα μας εμπιστευθούν ξανά.

Αγαπητές φίλες, αγαπητοί φίλοι,

Με γνωρίζετε και σας γνωρίζω.

Ξέρετε ότι δεν είμαι κανένας ουρανοκατέβατος στην πολιτική ούτε κανένας τυχοδιώκτης.

Έχω αφιερώσει την ζωή μου και κατευθύνω όλες τις ενέργειες μου για το καλό του τόπου μας και των ανθρώπων του.

Η παρουσία μου στα κοινά της Παιονίας έχει μονάχα ένα γνώμονα.

Την προώθηση της ανάπτυξης του δήμου μας και την διασφάλιση του δημοσίου συμφέροντος, όπως επίσης και την συμμετοχή των νέων.

Μέλημα μας ήταν και είναι η εξυπηρέτηση του πολίτη.

Να καταβάλουμε τις μέγιστες των προσπαθειών μας ώστε να διαχειριστούμε με τον καλύτερο τρόπο τις τοπικές υποθέσεις και να ελαφρύνουμε την καθημερινότητα των συμπολιτών μας.

Κλείνουμε φέτος 4,5 χρόνια από τη στιγμή που αναλάβαμε την διοίκηση του Δήμου Παιονίας ως δημοτική αρχή.

Μέσα σε αυτά τα δύσκολα ομολογουμένως χρόνια είχαμε ως μοναδικό σκοπό την υλοποίηση του προγράμματος επί του οποίου δεσμευθήκαμε ενώπιον των συνδημοτών μας.

Με υπομονή, επιμονή και εργώδεις προσπάθειες καταφέρνουμε να υλοποιούμε μεγάλο μέρος του προγράμματος μας και να δρομολογούμε το υπόλοιπο.

Εμείς δεν χρειαζόμαστε νέα ιδρυτική διακήρυξη ούτε αναλωνόμαστε σε γενικολογίες για να παρουσιάσουμε το πρόγραμμα μας.

Το δικό μας πρόγραμμα εκπονήθηκε συλλογικά από όλους εσάς και εμένα μαζί ήδη από το 2014 και υλοποιείται εδώ και σχεδόν πέντε χρόνια που βρισκόμαστε στη δημοτική αρχή Παιονίας.

Για να καταλάβετε τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε αλλά και το έργο που παρήγαμε αυτή την περίοδο, ένα μόνο θα ήθελα να σας αναφέρω.

Κατά την αντίστοιχη περίοδο της προηγούμενης δημοτικής αρχής, οι προκάτοχοι μας διαχειρίστηκαν8 εκατομμύρια ευρώ περισσότερα από αυτά που διαχειριζόμαστε εμείς!

Η μείωση της κρατικής επιχορήγησης για το Δήμο Παιονίας ήταν 50% σε σχέση με εκείνα τα ποσά που ελάμβανε η προηγούμενη διοίκηση.

Σκεφθείτε μονάχα την κρατική επιχορήγηση ΣΑΤΑ για τα τεχνικά έργα.

Το 2012 ο Δήμος Παιονίας ελάμβανε 1,5 εκατομμύρια ευρώ για τεχνικά έργα και τώρα είναι μόλις 500 χιλιάδες ευρώ.

Εάν στα παραπάνω οικονομικά μεγέθη συνυπολογίσουμε και την δραματική μείωση των εσόδων από τα δημοτικά τέλη, λόγω της πίεσης που δέχονται τα εισοδήματα των δημοτών μας, καταλαβαίνετε πόσο πιο δύσκολη κατάσταση έχουμε να διαχειριστούμε εμείς απ’ ότι οι προηγούμενοι.

Εμείς τα δημοτικά τέλη τα κρατήσαμε στα ίδια επίπεδα όπως υποσχεθήκαμε, με στόχο την προοδευτική τους μείωση.

Επίσης, υπάρχουν και τα αφανή χρέη.

Τα «φέσια» που μας φόρτωσε η προηγούμενη δημοτική αρχή, από τις ανεξόφλητες υποχρεώσεις και φυσικά τα υπέρογκα ποσά από δικαστικά διεκδικούμενες υποχρεώσεις ιδιωτών και προμηθευτών έναντι του Δήμου Παιονίας.

Καταλαβαίνετε λοιπόν ότι η προηγούμενη διοίκηση του Δήμου Παιονίας διαχειρίστηκε μέσα σε μια τετραετία σχεδόν δύο προϋπολογισμούς κρατικής επιχορήγησης παραπάνω από ότι εμείς!

Και αντί αυτό το να αποτυπωθεί σε έργα για τους δημότες, ο δήμος μας στη διάρκεια της προηγούμενης θητείας υστέρησε.

Υστέρησε τόσο σε έργα όσο και στην αντιμετώπιση των μικρών και μεγάλων προβλημάτων της καθημερινότητας.

Καταντάει φαιδρό η σημερινή αντιπολίτευση του δήμου να μας κατηγορεί για πράγματα που εκείνη έκανε ή παρέλειψε να κάνει, όσο ήταν στη διοίκηση του δήμου.

Εκείνοι που κατηγορούν εμάς για προχειρότητα και κακοδιαχείριση και ό,τι άλλο λένε, δεν μας ενδιαφέρει, είναι ακριβώς αυτοί που έχουν «προσλάβει» στο συνδυασμό τους αυτούς που κατήγγειλαν επί πέντε έτη.

Οι γυρολόγοι όμως της πολιτικής οι οποίοι ασμένως αλλάζουν τους συνδυασμούς και τις παρατάξεις σαν τα πουκάμισα, κομίζουν αυτό ακριβώς που αποστρέφεται ο λαός και το εκλογικό σώμα.

Την συναλλαγή.

Όμως φίλες και φίλοι,

Παρά την ομολογουμένως δύσκολη συγκυρία εμείς δεν μείναμε στάσιμοι και ούτε θέλουμε να δικαιολογηθούμε.

Κοιτάμε μπροστά και πέρα από τη μιζέρια και την γκρίνια.

Για να το καταφέρουμε αυτό, επικεντρωθήκαμε πρώτα απ’ όλα στο νοικοκύρεμα των οικονομικών και φυσικά την μείωση της σπατάλης.

Την σπατάλη την είχε καθιερώσει ως συνήθη πρακτική η προηγούμενη δημοτική αρχή σε συνδυασμό με κακοδιαχείριση.

Εμείς, εξορθολογίζοντας τις δαπάνες και μειώνοντας δραστικά τα αλόγιστα έξοδα, όχι όμως σε βάρος της ασφάλειας του δημότη, αξιοποιούμε ΚΑΘΕ σύγχρονο χρηματοδοτικό εργαλείο στην κατεύθυνση της εξοικονόμησης πόρων και της πιο αποτελεσματικής λειτουργίας του δήμου.

-Δημιουργήσαμε αποθήκη υλικών για το δήμο και μειώσαμε δραστικά τις περιττές δαπάνες.

-Ανακεφαλαιοποιήσαμε όλα μας τα δάνεια, επιτυγχάνοντας πολύ χαμηλά επιτόκια μαζί με επιμήκυνση γλυτώνοντας πάνω από 250.000 ευρώ δαπάνες ετησίως για τοκοχρεωλύσια.

-Εκπονήσαμε νέο οργανισμό εσωτερικής υπηρεσίας για το δήμο.

-Καταρτίσαμε για πρώτη φορά κανονισμούς λειτουργίας για όλες τις εκφάνσεις της οικονομικής και λειτουργικής δραστηριότητας του δήμου, βάζοντας τάξη στην αυθαιρεσία.

-Καταγράψαμε και τακτοποιήσαμε όλη την ακίνητη περιουσία του δήμου και προωθήσαμε την ηλεκτρονική και άμεση εξυπηρέτηση του δημότη.

-Εκμεταλλευόμαστε κάθε χρηματοδοτικό εργαλείο είτε από εθνικούς πόρους μέσω του Υπουργείου Εσωτερικών και του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων αλλά και κυρίως από Ευρωπαϊκούς Πόρους.

-Στρατηγική μας είναι να καταστήσουμε το δήμο μας αυτόνομο και οικονομικά βιώσιμο.

Για να επιτύχουμε την οικονομική αυτοτέλεια χρειάζεται να προσελκύσουμε επενδύσεις.

Οι επενδύσεις θα φέρουν ενίσχυση των εσόδων του δήμου από τις εμπλεκόμενες εταιρίες και κατά συνέπεια θα μπορέσουμε να ελαφρύνουμε προοδευτικά τους δημότες μας από τα τέλη, αλλά και θα μπορούμε να πραγματοποιήσουμε περισσότερα έργα για την βελτίωση της ποιότητας ζωής.

Στο πλαίσιο αυτό, θα δημιουργηθεί το μεγαλύτερο αιολικό πάρκο των Βαλκανίων ισχύος 300MW στην ευρύτερη περιοχή της Ποντοηράκλειας και ο δήμος θα εισπράττει περί τις 600.000 ευρώ ετησίως και πλέον.

Φανταστείτε τι ανάσα θα είναι αυτή για τα οικονομικά του δήμου, την τοπική οικονομία αλλά και την ανάπτυξη της ακριτικής περιοχής.

Ακόμη, το πρώην αεροδρόμιο της Νέας Καβάλας όπου σήμερα βρίσκονται πρόσφυγες και μετανάστες.

Με ενέργειες μας έχουμε αποσπάσει τη δέσμευση από το υπουργείο Αμύνης ότι μετά το πέρας της διαμονής των προσφύγων εκεί, θα μας παραχωρηθεί καθώς έχουμε υποβάλει πρόταση αξιοποίησης του ως πάρκο αεραθλητισμού.

Επί της δικής μας θητείας φίλες και φίλοι εγκρίθηκαν τα περισσότερα έργα του ΕΣΠΑ που έχει πάρει ποτέ ο δήμος μας.

Παρακάτω θα σας τα αναφέρω εκτενώς, μπορείτε να τα δείτε και στο έντυπο που έχουμε εκδώσει και το οποίο σας διανεμήθηκε στην είσοδο.

Κεντρική προεκλογική μας δέσμευση υπήρξε η βελτίωση της ποιότητας ζωής και της καθημερινότητας του κάθε πολίτη.

-Κατασκευάσαμε πεζοδρόμια και κρασπεδώσεις στα αστικά κέντρα και τους οικισμούς.

-Βελτιώσαμε την αισθητική εικόνα των κοινοχρήστων χώρων του δήμου πάντοτε με σεβασμό προς το περιβάλλον.

-Παράλληλα, αναβαθμίζουμε την κάθε γωνιά του δήμου προσπαθώντας να προσφέρουμε ασφαλή και εύκολη πρόσβαση σε όλους τους δημόσιους χώρους.

Έγιναν και λάθη και παραλείψεις, αλλά με την υπομονή και σε συνεργασία με τους συνδημότες υπήρξαν και θα υπάρχουν λύσεις.

Στην κατεύθυνση αυτή, εντάξαμε το έργο της αποκατάστασης και ανάπλασης του συνόλου των παιδικών χαρών του δήμου στο πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ.

Έργο ύψους 1.130.000 ευρώ και τις επόμενες ημέρες προχωράμε στην επαναδημοπράτηση, λόγω του νέου τρόπου δημοπρασιών σύμφωνα με το Ν. 4412/16, που γίνεται με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα ηλεκτρονικώς.

Στον τομέα της καθαριότητας, ανανεώνουμε τον στόλο μας και μέσω του προγράμματος ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ έχουμε εντάξει την προμήθεια νέων οχημάτων και μηχανημάτων έργου αξίας 300.000 ευρώ.

-Όπως γνωρίζετε, κατασκευάσαμε νέο κτίριο για τον όρχο και την διεύθυνση καθαριότητας στο χώρο των παλαιών σφαγείων.

-Επεκτείνουμε το δίκτυο ηλεκτροφωτισμού και προμηθευόμαστε νέους κάδους όλων των τύπων ώστε να υπάρχει σε κάθε περιοχή του δήμου μας σημείο αποκομιδής απορριμμάτων.

-Ολοκληρώσαμε τις διαδικασίες για την πρόσληψη 30 μόνιμων υπαλλήλων για την υπηρεσία καθαριότητας και πρασίνου.

Σχεδιάζοντας το μέλλον για έναν δήμο φιλικό προς την ποιότητα ζωής, την δημόσια υγεία και το περιβάλλον, στοχεύουμε στην περαιτέρω αξιοποίηση της σύγχρονης τεχνολογίας και στη βέλτιστη εξασφάλιση της αποκομιδής και απορρύπανσης όλων των περιοχών μας.

Στον τομέα του πολιτισμού, του αθλητισμού και της παιδείας, προχωρήσαμε στη ριζική ανακαίνιση, συντήρηση και ανάπλαση όλων των αθλητικών εγκαταστάσεων του δήμου.

-Αλλάξαμε την εικόνα και την λειτουργική κατάσταση όλων των γηπέδων και βεβαίως και του κολυμβητηρίου του Ευρωπού.

-Ανακαινίσαμε το πολιτιστικό κέντρο του Πολυκάστρου και αναβαθμίσαμε και θεσμοποιήσαμε τις κορυφαίες εκδηλώσεις πολιτισμού του δήμου μας.

-Στην ιστορική έδρα του δήμου μας, τη Γουμένισσα εκπονήσαμε ολοκληρωμένο σχέδιο για την αποκατάσταση και ανάπλαση των ιστορικών κτιρίων και μνημείων όπως το Διδακτήριο.

-Με ενέργειες μας επανιδρύθηκε και επαναλειτουργεί από το σχολικό έτος 2016-2017 το δημοτικό σχολείο Γοργόπης και Τούμπας.

-Υπογράψαμε σύμβαση για την ανέγερση και λειτουργία του 4ου Νηπιαγωγείου Πολυκάστρου και ιδρύσαμε το 4ο Δημοτικό Πολυκάστρου.

Πλέον αναμένουμε από το υπουργείο την έναρξη της ανέγερσης.

-Αναβαθμίσαμε την λειτουργία του δημοσίου ΙΕΚ στη Γουμένισσα, προχωρούμε στην ίδρυση σχολείων και τάξεων δια βίου μάθησης, επίσης επίσης και του Ειδικού Σχολείου στη Γουμένισσα.

Φίλες και φίλοι,

Ο Αθλητισμός και ο πολιτισμός ενώνουν.

-Στόχος μας η περαιτέρω υποστήριξη των αθλητικών και πολιτιστικών σωματείων του δήμου.

-Το ζωντάνεμα των οικισμών με την ταυτόχρονη αναβίωση εθίμων σε συνεργασία με τους τοπικούς πολιτιστικούς συλλόγους.

-Οι παρεμβάσεις στις σχολικές υποδομές για τη βελτίωση της λειτουργικότητας και φυσικά η υλοποίηση όλων των προγραμμάτων ΕΣΠΑ για την ενεργειακή τους αναβάθμιση.

-Η αξιοποίηση των μη λειτουργούντων σχολείων στα χωριά για πολιτιστική χρήση.

-Η ανάδειξη της πολιτιστικής ταυτότητας του δήμου και η ανάπτυξη της μουσειακής εκπαίδευσης.

Με γνώμονα την ανάδειξη του πολιτιστικού αποθέματος της περιοχής μας και την βέλτιστη προβολή του δήμου, μεριμνούμε ώστε να δοθεί ιδιαίτερη βαρύτητα στην εθνική μας κουλτούρα, τη γλώσσα, τη μουσική, τα ήθη και τα έθιμα της περιοχής μας.

Αυτό που θέλω να τονίσω είναι ότι ο Αθλητισμός ενώνει και δεν χωρίζει, κυρίως όταν αφορά τις μικρές ηλικίες.

Στον τομέα της Πρόνοιας και της κοινωνικής αλληλεγγύης, ιδρύσαμε όπως είχαμε υποσχεθεί πριν αναλάβουμε τις τύχες του δήμου, υπηρεσία πρόνοιας με αποκεντρωμένη δομή στην Αξιούπολη.

-Δημιουργήσαμε το Κέντρο Κοινότητας και το στελεχώσαμε με εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό μέσω ΕΣΠΑ της Περιφέρειας.

-Υλοποιούμε το πρόγραμμα διανομής ειδών επισιτιστικής βοήθειας ΤΕΒΑ σε σύμπραξη με την περιφέρεια και τη χορήγηση επιδομάτων ΚΕΑ.

-Κάναμε δωρεά ένα υπερσύγχρονο ασθενοφόρο στο ΕΚΑΒ και το Κέντρο Υγείας Πολυκάστρου για τις ανάγκες προνοσοκομειακής φροντίδας των συμπολιτών μας.

-Ενισχύσαμε το Κοινωνικό Παντοπωλείο και Κοινωνικό Φαρμακείο και προβήκαμε σε εκστρατεία για τη συλλογή τροφίμων και υλικών για την στήριξη των αδύναμων συμπολιτών μας.

Επίκεντρο της πολιτικής μας είναι ο άνθρωπος, ο δημότης της Παιονίας.

Κυρίαρχο μέλημα μας οι ευπαθείς ομάδες και στόχος μας η διεύρυνση των παρεχομένων υπηρεσιών για την ανακούφιση τους από τη φτώχεια και τον κοινωνικό αποκλεισμό.

Στόχος μας η υλοποίηση συνεργειών με την εκκλησία αλλά και με τα δίκτυα εθελοντισμού στην κατεύθυνση της αξιοποίησης όλων των δυνατοτήτων του δήμου για την πραγματοποίηση υποστηρικτικών δράσεων για τους δημότες που το έχουν ανάγκη.

Δέσμευση μας φίλες και φίλοι είναι να καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε κανένας δημότης μας να μην είναι στο περιθώριο.

Δίνοντας ιδιαίτερη σημασία στη διαχείριση του πολυτιμότατου αγαθού, του νερού, η ΔΕΥΑ Παιονίαςαξιοποιεί με το βέλτιστο τρόπο τα ευρωπαϊκά προγράμματα.

-Ένα έργο το οποίο αποτελούσε πάγιο αίτημα δεκαετιών και για το οποίο δεσμευτήκαμε προεκλογικά να πραγματοποιήσουμε, είναι η μεταφορά νερού από τις πηγές Παίκου στον πρώην δήμο Πολυκάστρου.

Πλέον φίλες και φίλοι, είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουμε ότι έπειτα κι από την έγκριση της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων που καταθέσαμε στην ΔΙΠΕΧΩΣ, το έργο αυτό βρίσκεται προς χρηματοδότηση στο πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ, με ποσό 5 εκατομμυρίων ευρώ.

Εδώ να σημειώσω και είναι δέσμευση, άλλωστε είναι γραμμένο στα πρακτικά του Δημοτικού Συμβουλίου, δεν θα δημιουργήσουμε πρόβλημα σε μια περιοχή για να λύσουμε πρόβλημα άλλης περιοχής, αυτό το άγιο βουνό του Πάϊκου έχει να προσφέρει, από πλευράς νερού, σε όλο το Δήμο.

-Ένα άλλο μεγάλο έργο αξίας άνω των 4 εκατομμυρίων ευρώ, ο Βιολογικός της Γουμένισσας, αφού τον εντάξαμε στο ΕΣΠΑ, τώρα βρίσκεται στο στάδιο της δημοπράτησης.

-Επίσης, έχουμε εντάξει στο πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ με πίστωση 2.850.000 ευρώ, τρεις ακόμη βιολογικούς καθαρισμούς, του Βαφειοχωρίου, του Αγίου Πέτρου και της Ποντοηράκλειας και εντός του επομένου χρονικού διαστήματος θα γίνουν οι δημοπρατήσεις.

-Επανεντάξαμε το έργο της αποχέτευσης Πολυκάστρου και προμηθευτήκαμε μέσω διασυνοριακού προγράμματος interreg υπερσύγχρονο εξοπλισμό χημείου για την εξασφάλιση συνεχούς ελέγχου και υψηλής ποιότητος νερού.

-Αντικαταστήσαμε αγωγούς αμιάντου στη Γουμένισσα, το Μικρόδασος, την Ποντοηράκλεια και το Πολύπετρο και κατασκευάζουμε δίκτυο ύδρευσης στον Άσπρο (σύνδεση με Πολύκαστρο), την Αξιούπολη και την Γοργόπη (παροχές ύδρευσης).

-Δίνουμε οριστική λύση στο πρόβλημα της έλλειψης ανθρώπινου δυναμικού, προσλαμβάνοντας 30 άτομα μόνιμο προσωπικό, βελτιώνοντας τις παρεχόμενες υπηρεσίες μας.

-Προγραμματίζουμε την μελέτη αποχετευτικού στις περιοχές Μεσιάς, Άσπρου, Πευκοδάσους, Μικρου Δάσους με στόχο να αποκαταστήσουμε όλο το Δήμο από πλευράς διαχείρισης των λυμάτων.

Αγαπητοί συνδημότες και συνδημότισσες,

Αποδεικνύουμε ότι παρά την δύσκολη οικονομική κατάσταση, δεν αφήνουμε κανένα οικισμό του δήμου μας, κανένα σημείο χωρίς την αισθητή παρουσία του δήμου και των υπηρεσιών του.

-Παρεμβαίνουμε με έργα αντιπλημμυρικής προστασίας, όπως του Αγίου Πέτρου σε συνεργασία με την Π.Κ.Μ., κρασπεδώσεις και ασφαλτοστρώσεις.

-Ολοκληρώνουμε τις αναπλάσεις και ανακαινίσεις των αθλητικών εγκαταστάσεων του δήμου.

-Εντάξαμε στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων την κατασκευή γηπέδου αντισφαίρισης στην Αξιούπολη, την αποπεράτωση του κλειστού γυμναστηρίου του Αγίου Πέτρου και μέσω του leaderπρομηθευόμαστε νέο εξοπλισμό.

-Ολοκληρώσαμε την αλλαγή του δαπέδου του κλειστού του Πολυκάστρου και θα κατασκευάσουμε 9 αθλητικά δάπεδα σε αύλειους χώρους σχολείων.

-Διαμορφώσαμε την δυτική είσοδο του Πολυκάστρου και κατασκευάσαμε κυκλικό κόμβο στην ανατολική είσοδο της πόλης.

-Κατασκευάσαμε πάρκο με παιδική χαρά στην Αξιούπολη και κάνουμε ανάπλαση πεζοδρόμου στην οδό Γκαντίδη στο Πολύκαστρο.

-Υποβάλαμε πρόταση για συνολική ανάπλαση της άνω πλατείας Πολυκάστρου προϋπολογισμού 600.000 ευρώ μέσω του Πράσινου Ταμείου.

-Υποβάλαμε πρόταση για την ανάδειξη του αρχαιολογικού χώρου της Αρχαίας Ευρωπού σε συνεργασία με την Εφορεία αρχαιοτήτων και την Προεδρεία της Δημοκρατίας.

-Σχεδιάζουμε και υλοποιούμε άμεσα και όταν λέμε άμεσα εννοούμε φέτος, την κατασκευή δικτύου φυσικού αερίου, πιλοτικά πρώτα στο Πολύκαστρο και μετά και στις άλλες πόλεις μας.

Αναμένουμε μονάχα τυπικά την σχετική υπογραφή από την Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας για να ξεκινήσουν οι εργασίες.

Μέσω την σύγχρονης τεχνολογίας θα κατασκευασθεί σε συμφωνία με ιδιωτική εταιρία, ένα τοπικό δίκτυο φυσικού αερίου το οποίο θα τροφοδοτεί με το φιλικό προς το περιβάλλον καύσιμο τα νοικοκυριά, με τιμολόγιο όπως της Θεσσαλονίκης.

Στην αρχή πιλοτικά στο Πολύκαστρο και έπειτα ανάλογα και με τις αιτήσεις των ενδιαφερομένων πολιτών και νοικοκυριών, θα αναπτυχθεί ένα ολοκληρωμένο σύστημα Συμπιεσμένου Φυσικού Αερίου μέσω του οποίου θα μπορούν να καλυφθούν οι ενεργειακές ανάγκες των δημοτών μας.

-Κατασκευάζουμε αγωγό ομβρίων υδάτων στον Άγιο Πέτρο και χαράζουμε αγροτική οδοποιία σε όλο το δήμο, με τα μέσα που έχουμε.

Γνωρίζω ότι υπάρχουν προβλήματα, αλλά μην ξεχνάμε ό Δήμος είναι

με 48% ορεινό τμήμα και περίπου 50 χωριά.

Πράγματι γίνεται τεράστια προσπάθεια από τους Αντιδημάρχους και την Τεχνική Υπηρεσία για να ανταποκριθούμε και τους ευχαριστώ γι αυτό.

-Ετοιμάζουμε την ήδη ώριμη μελέτη για την κατασκευή περιφερειακού δρόμου στη Γουμένισσα για χρηματοδότηση.

-Αντικαθιστούμε όλο το δίκτυο ηλεκτροφωτισμού του δήμου μας με οικονομικότερους και αποδοτικότερους λαμπτήρες Led μέσω ΣΔΙΤ αξίας 7 εκατομμυρίων ευρώ.

-Προβαίνουμε στην ολοκλήρωση του προγράμματος ασφαλτόστρωσης σε όλους τους οικισμούς.

Φίλες και φίλοι,

Δεν θα ήθελα να καταφύγω σε τακτικές και πρακτικές ψευδολογίας ούτε και να ασχοληθώ με τις ίντριγκες όπως δυστυχώς κάνουν άλλοι.

Εμάς δεν μας αγγίζουν οι σειρήνες του λαϊκισμού και της μικροπολιτικής.

Δεν έχω μάθει να λέω ψέματα στη ζωή μου και ούτε θα το κάνω τώρα.

Είμαι ένας από εσάς και έτσι θα συνεχίσω να πορεύομαι στη ζωή μου.

Αγωνία μου είναι να βρίσκομαι δίπλα στον συνδημότη μου και χρέος μου να επιλύω τα προβλήματα του.

Παρά τις δυσκολίες και βέβαια να μην αναφερθώ ξανά εκτενώς στο προσφυγικό και μεταναστευτικό ζήτημα το οποίο υπήρξε για το Δήμο μας ένα κόστος ασύμμετρο, εμείς κάναμε ότι ήταν ανθρωπίνως δυνατό.

-Εργαστήκαμε για μια ΠΑΙΟΝΙΑ ΙΣΧΥΡΗ, με εντιμότητα, διαφάνεια και συνέπεια.

Με σεβασμό στη μοναδική αξία του καθενός.

-Στοχεύσαμε σε ένα δήμο αυτοδύναμο, με σύγχρονες υπηρεσίες, ένα δήμο πρωταγωνιστή στην τοπική ανάπτυξη με ισχυρά αστικά κέντρα και ζωντανά χωριά.

-Τώρα πια κοιτάμε στο μέλλον με αισιοδοξία.

Με τους συνεργάτες μας και τους υποψηφίους μας που είναι ό,τι καλύτερο έχει να αναδείξει η περιοχή μας, προχωρούμε μπροστά.

-Αναδεικνύουμε την Παιονία της γνώσης και του Πολιτισμού με την ξεχωριστή ιστορική ταυτότητα να κατακτά το μέλλον.

-Σχεδιάζουμε μικρά και μεγάλα έργα που βελτιώνουν την ποιότητα ζωής των συμπολιτών μας.

-Διεκδικούμε την Παιονία που κερδίζει με τη σύμπραξη όλων των δημιουργικών δυνάμεων της κοινωνίας μας, προσηλωμένοι στις αρχές και τις αξίες μας.

Μια Παιονία όπως την ονειρευόμαστε.

Με τη δική σας δύναμη συνεχίζουμε μαζί για ακόμη πιο ΙΣΧΥΡΗ ΠΑΙΟΝΙΑ, βλέποντας και σχεδιάζοντας το μέλλον.

Στην Πράξη!

Κανείς δεν περισσεύει.

Η Παιονία μας, ο τόπος μάς χρειάζεται όλους.

Ενωμένους στον κοινό αγώνα και το κοινό όραμα.

Σήμερα περισσότερο από ποτέ, χρειαζόμαστε ενότητα!

Σας καλώ όλους να συστρατευτείτε στον αγώνα αυτό.

Ζητώ ΙΣΧΥΡΗ εντολή για μια ΠΑΙΟΝΙΑ ΙΣΧΥΡΗ.

Η νίκη είναι δική μας και θα έρθει από την πρώτη Κυριακή.

Είμαι σίγουρος γι αυτό! Γιατί πιστεύω σε εσάς.

Σας ευχαριστώ για την παρουσία σας και για τον παλμό που δώσατε στην σημερινή συγκέντρωση.

Καλό αγώνα σε όλους!

Γεια σας!